-
Ціноутвореня на підприємстві з урахуванням цін конкурентів та урахуванням поточних цін
Зміст
Вступ 2
1. Особливості встановлення ціни 3
2. Ціноутвореня на підприємстві з урахуванням цін конкурентів та урахуванням поточних цін 7
Висновки 10
Література 11
-
К/р ціноутворення
1. Особливості встановлення цін на основі рівня поточних цін та закритих торгів 3
2. Завдання державного контролю за цінами. Декларування цін. 4
Список використаної літератури 7
-
Необхідність державного регулювання цін.
Зміст
Вступ 3
1. Необхідність державного регулювання цін. 4
2. Державне регулювання цін у зарубіжних країнах. 5
2.1. Державне регулювання цін у Сполучених Штатах Америки. 5
2.2. Державне регулювання цін у Франції. 8
2.3. Державне регулювання цін у Іспанії. 10
2.4. Державне регулювання цін у Данії. 12
2.5. Державне регулювання цін у Греції. 13
2.6. Державне регулювання цін у Швеції. 15
2.7. Державне регулювання цін у Японії. 17
2.8. Державне регулювання цін у Фінляндії. 18
Висновок 20
Література 21
-
Необхідність державного регулювання цін.
Зміст
Вступ 3
1. Необхідність державного регулювання цін. 4
2. Державне регулювання цін у зарубіжних країнах. 5
2.1. Державне регулювання цін у Сполучених Штатах Америки. 5
2.2. Державне регулювання цін у Франції. 8
2.3. Державне регулювання цін у Іспанії. 10
2.4. Державне регулювання цін у Данії. 12
2.5. Державне регулювання цін у Греції. 13
2.6. Державне регулювання цін у Швеції. 15
2.7. Державне регулювання цін у Японії. 17
2.8. Державне регулювання цін у Фінляндії. 18
Висновок 20
Література 21
-
"Ціни на продукцію (послуги):види, методи встановлення та регулювання (на прикладі Державного комбінату ""Металхолдинг"")"
Вступ 3 Розділ 1. Теоретичнометодологічні аспекти ціноутворення на підприємстві 4 1.1. Сутність цін, їх види та функції 4 1.2. Державний вплив на ціноутворення 8 Розділ 2. Вибір стратегії ціноутворення на підприємстві 13 2.1. Оцінка процесу ціноутворення на підприємстві 13 2.2. Розрахунки створення цін на підприємстві 18 2.3. Визначення економічної ефективності ціноутворення на підприємстві 23 Розділ 3. Напрямки удосконалення ціноутворення на підприємстві 29 3.1. Ціноутворення в межах товарної політики 29 3.2. Встановлення цін за географічними ознаками 30 3.3. Встановлення цін за знижками 31 Висновки 35 Список використаної літератури 37 Додатки 38
-
Основні напрямки цінової стратегії підприємств на сучасному етапі розвитку ринкових відносин в Україні
Вступ 3
1. Цінові стратегії 4
1.1. Цінова стратегія фірми в ринковій ситуації 4
1.2. Маркетингова інформація при виборі цінової політики 5
2. Маркетингові стратегії цін 7
2.1. Стратегія високих цін 7
2.2. Стратегія середніх цін 9
2.3. Стратегія низьких цін 9
2.4. Стратегія цільових і незмінних цін 10
2.5. Стратегія змінюваних і пільгових цін 11
2.6. Стратегія цін залежно від цін попиту і витрат виробництва 12
2.7. Стратегія цін залежно від призначення товару і від репутації фірми 13
2.8. Стратегія гнучких і неокруглених цін 15
2.9. Стратегія цін і географічний фактор 16
Висновки 17
Список використаної літератури 18
-
Методи встановлення цін
Вступ 3
1.Сутність та взаємозв’язок понять ціна, ціноутворення і цінова політика 5
2. Методика формування цін. 7
3. Аналіз цін і товарів конкурентів та інших зовнішніх факторів в ціноутворенні 12
Висновок 17
Список використаних джерел 19
-
Ціни на продукцію (послуги) - види, методи встановлення та регулювання
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичнометодологічні аспекти ціноутворення на підприємстві 4
1.1. Сутність цін, їх види та функції 4
1.2. Державний вплив на ціноутворення 8
Розділ 2. Вибір стратегії ціноутворення на підприємстві 13
2.1. Оцінка процесу ціноутворення на підприємстві 13
2.2. Розрахунки створення цін на підприємстві 18
2.3. Визначення економічної ефективності ціноутворення на підприємстві 23
Розділ 3. Напрямки удосконалення ціноутворення на підприємстві 29
3.1. Ціноутворення в межах товарної політики 29
3.2. Встановлення цін за географічними ознаками 30
3.3. Встановлення цін за знижками 31
Висновки 35
Список використаної літератури 36
Додатки 37
Додаток 1. Показники виробничої діяльності Комбінату за 2002 р.
Додаток 2. Показники платоспроможності Комбінату
Предметом роботи є ціна на продукцію.
Об’єктом роботи є компанія “Металхолдинг”
-
Суть ціни і аналіз її формування
ЗМІСТ
Вступ……………………………………………………………………………… 4
Розділ 1. Суть ціни і аналіз її формування……………………………………... 5
1.1. Функції і поняття цін………………………………………………………... 5
1.2. Економічні концепції ціни та ціноутворення……………………………… 8
Розділ 2. Види цін………………………………………………………………… 13
2.1. Види цін залежно від сфер торгівлі………………………………………… 13
2.2. Види цін, що розрізняються ступенем і способами регулювання……….. 14
2.3. Інші види цін………………………………………………………………… 18
Розділ 3. Особливості ціноутворення на різних типах ринку…………………. 21
3.1. Витратний механізм ціноутворення………………………………………... 21
3.2. Ринковий механізм ціноутворення…………………………………………. 27
3.3. Ціноутворення на ринку досконалої конкуренції…………………………. 28
3.4. Ціноутворення на ринку недосконалої конкуренції………………………. 30
4. Ціна і етапи ціноутворення……………………………………………………. 35
4.1. Визначення попиту і оцінка витрат………………………………………… 35
4.2. Аналіз цін і товарів конкурентів……………………………………………. 37
4.3. Особливості встановлення остаточної ціни, і ціни на нові товари……….. 38
4.4. Цінова стратегія підприємства. ……………………………………………... 40
Висновки………………………………….……………………………………….. 47
Список використаної літератури………………………………………………… 48
Додатки……………………………………………………………………………. 49
-
Поняття рівня цін, індексу цін
ЗМІСТ
Вступ 3
1. Суть інфляції та її причини 5
1.1.Види інфляції 5
1.2.Соціально-економічні наслідки інфляції 12
2.Аналіз динаміки цін 14
2.1. Поняття і суть цін 14
2.2.Класифікація цін 15
2.3.Методи розрахунку і аналізу індексу цін 20
2.4.Особливості встановлення цін на нові товари 22
2.5.Нормативно-параметричні методи 27
3.Ефективність впливу держави на ціни та інфляцію 33
3.1. Методи антиінфляційного оподаткування 33
3.2.Регулювання цін в умовах інфляційної нестабільності 35
Висновки 39
Список використаної літератури 41
-
"Особливості ціноутворення в різних умовах ринку"
ЗМІСТ
ВСТУП. 3
1.ЦІНА ЯК КАТЕГОРІЯ РИНКОВОГО ГОСПОДАРЮВАННЯ 5
1.1 Система цін в Україні 5
1.2 Ціна за способом формування. 5
1.3.Інформація, необхідна для прийняття рішень щодо цін. 10
1.4. Система оптових цін та підвищення ефективності виробництва 12
2.ПРОЦЕС ЦІНОУТВОРЕННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ 14
2.1 Основні принципи ціноутворення 14
2.2 Аналіз ціноутворюючих факторів. 15
2.3.Процес ціноутворення на підприємствах України. 23
2.4.Методики встановлення цін за географічною ознакою. 25
2.5.Управління цінами на підприємстві. 25
3.ВПЛИВ ЦІНИ НА ЕКОНОМІЧНІ ПРОЦЕСИ ТА ВІДНОСИНИ 29
3.1.Цінове регулювання економічних відносин. 29
3.2.Проблеми переходу до ціноутворення ринкової економіки. 32
3.3.Природна поведінка цін в перехідний період. 33
ВИСНОВОК 34
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 36