-
Організація управління готельним комплексом (турфірмою)
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. СТРУКТУРА УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЬНИМ КОМПЛЕКСОМ 5
1.1. Характеристика основних елементів побудови організаційної структури управління готельним комплексом 5
1.2. Прогресивні чинники підвищення ефективності управління готельним підприємством 9
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЬНИМ КОМПЛЕКСОМ НА ПРИКЛАДІ ВАТ «ГОТЕЛЬ «Назва» 12
2.1. Коротка характеристика об’єкта дослідження 12
2.2. Характеристика системи управління готелем «Назва». Статут готелю 13
2.3. Функції окремих підрозділів готелю в системі управління готелем 15
2.4. Оцінка системи управління ВАТ «Готель «Назва» та її елементів. Штатний склад і підпорядкованість персоналу 19
РОЗДІЛ 3. РЕЗЕРВИ УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЕМ «Назва» 23
3.1. Комплекс заходів щодо вдосконалення системи управління готелем 23
3.2. Впровадження автоматизованої системи управління готелем 27
3.3. Оцінка ефективності запропонованих заходів 28
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 32
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 34
ДОДАТКИ 36
Організаційна структура управління
Організаційна структура управління після вдосконалення
-
Анализ и оценка хозяйственной деятельности предприятия гостиничного хозяйства (туристической фирмы)
Аналіз і оцінка господарської діяльності підприємства готельного господарства
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ 5
1.1. Сутність та основні характеристики індустрії гостинності 5
1.2. Класифікація засобів розміщення 6
1.3. Показники оцінки господарської діяльності готелю 11
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЮ “Назва" 13
2.1. Аналіз і оцінка господарської діяльності готелю 13
2.2. Служби управління готелем 22
2.3. Оцінка служб готеля “Назва” 24
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЮ 32
3.1. Програма вдосконалення системи управління готелем “Назва” 32
3.2. Зміни у функціях управління готелем 33
ВИСНОВКИ 38
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 40
ДОДАТКИ 42
-
Оперативне управління операційною системою
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Особливості технологічного процесу на підприємстві 5
1.1 Опис та характеристика технологічного процесу 5
1.2. Аналіз основних операцій організації 6
Розділ 2. Управління ефективністю роботи підприємства 9
2.1. Управління матеріальними ресурсами та виробничими запасами 9
2.2. Управління операційною інфраструктурою на підприємстві 12
2.3. Управління якістю продукції, послуг та збутом продукції 13
Розділ 3. Шляхи удосконалення ходу проведення робіт 16
3.1. Оперативне управління операційною системою 16
Висновок 19
Використана література 20
-
Оперативне управління операційною системою
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Особливості технологічного процесу на підприємстві 5
1.1 Опис та характеристика технологічного процесу 5
1.2. Аналіз основних операцій організації 6
Розділ 2. Управління ефективністю роботи підприємства 9
2.1. Управління матеріальними ресурсами та виробничими запасами 9
2.2. Управління операційною інфраструктурою на підприємстві 12
2.3. Управління якістю продукції, послуг та збутом продукції 13
Розділ 3. Шляхи удосконалення ходу проведення робіт 16
3.1. Оперативне управління операційною системою 16
Висновок 19
Використана література 20
-
ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВІ
ЗМІСТ
ВСТУП 5
1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЙНого ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ 8
1.1.Сутність управління зовнішньоекономічною діяльністю 8
1.2. Види зовнішньоекономічної діяльності 29
1.3. Принципи та методи управління зовнішньоекономічною діяльністю 34
2. ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВІ 42
2.1. Державне регулювання ЗЕД 42
2.2. Використання інструментів ЗЕД на вітчизняних та зарубіжних підприємствах 55
2.3. Дослідження організації ЗЕД на ПНВП "Спецпромавтоматика" 59
3. ДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗЕД 86
3.1. Зміст заходів з удосконалення організації управління зовнішньоекономічною діяльністю 86
3.2. Розробка заходів з удосконалення організації управління зовнішньоекономічною діяльністю 89
3.3. Підготовка і укладення зовнішньоекономічного контракту 92
4. ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ ВІД ЗАПРОПОНОВАНИХ ЗАХОДІВ З УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ 99
ВИСНОВОК 102
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 106
ДОДАТКИ 113
-
Адміністративні методи управління готельним (ресторанним) підприємством
ВСТУП 3 РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЗАСТОСУВАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ 6 1.1. Поняття, сутність та значення адміністративних методів управління 6 1.2. Характеристика адміністративних методів управління 13 РОЗДІЛ II. ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАСТОСУВАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ В ГОТЕЛІ «ДНІПРО», М. КИЇВ 19 2.1. Характеристика організаційно-розпорядчих методів, що застосовуються в готелі 19 2.2. Оцінка організаційно-стабілізуючих методів готелю 28 РОЗДІЛ III. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЮ «ДНІПРО», М. КИЇВ 32 3.1. Комплекс заходів щодо вдосконалення адміністративних методів управління готелем 32 3.2. Оцінка ефективності запропонованих заходів 36 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 40 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 43 ДОДАТКИ 46
-
Організація обслуговування гтк
1. Документація готельного підприємства. Правила користування готелем 3
2. Форми управління готельним підприємством 10
Використана література 14
-
Управління підприємством
Вступ........................................................................................................................3 Розділ І. Теоретичні аспекти управління 1.1. Розвиток та історія менеджменту. Зміст менеджменту.................6 1.2. Методи і моделі управління...............................................................11 1.3. Види, принципи та функції менеджменту........................................14 Розділ ІІ. Структура управління підприємством на прикладі ВАТ „Сумсільмаш” 2.1. Загальна характеристика ВАТ „Сумсільмаш”..................................33 2.2. Аналіз фінансового стану підприємства............................................37 2.3. Аналіз використання персоналу ВАТ „Сумсільмаш”. Структура виробничого процесу...........................................................................42 Розділ ІІІ. Шляхи удосконалення управління підприємством 3.1. Удосконалення менеджменту людських ресурсів та управлінських рішень....................................................................................................64 3.2. Підвищення професіоналізму управлінців як фактор удосконалення управління підприємством...................................................................70 3.3. Вимоги до сучасного управлінця та розподілу праці менеджерів....78 Висновки...................................................................................................................85 Список використаної літератури.........................................................................89 Додатки......................................................................................................................95
-
Курсова робота з готельного господарства
ВСТУП.................................................................................................................................3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ СТВОРЕННЯ І УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЬНИМ ГОСПОДАРСТВОМ В РЕКРЕАЦІЙНИХ І КУРОРТНИХ ЗОНАХ.........6
1.1 Менеджмент та його напрямки у сучасному готельному господарстві....................................................................................................6
1.2 Огляд асортименту послуг, що надаються сучасними готельними підприємствами............................................................................................10
1.3 Основні етапи та державне регулювання створення готельного підприємства.................................................................................................12
1.4 Особливості організації роботи готелів у рекреаційному комплексі Карпат............................................................................................................16
РОЗДІЛ 2. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ГОТЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА..................17
2.1 Загальні відомості про готель „ ”.............................................17
2.2 Організація управління готелем „ ”.........................................22
2.3 Оцінка фінансово-господарської діяльності готелю............................25
РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ТА ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЮ „ ”................................................................................................31
ВИСНОВКИ......................................................................................................................41
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.....................................................................43
ДОДАТКИ.........................................................................................................................45
-
Контрольна з готельного господарства
1. Документація готельного підприємства.
Правила користування готелем 3
2. Форми управління готельним підприємствами 9
Список використаних джерел 13