-
Планування діяльності підприємства
Вступ 3
1.Поняття та сутність планування діяльності підприємства 4
1.1. Види планів, стратегічне планування 4
1.2. Аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації в процесі планування 6
2. Планування матеріальних ресурсів та виробництва в умовах застосування інформаційних технологій 15
2.1 Планування обсягів продажів і виробництва 15
2.2 Планування потужностей та потреб у матеріалах 19
3. Фінансове планування на підприємстві 25
3.1 Загальні принципи фінансового планування 25
3.2 Рівні фінансового планування 27
Висновки 37
Література 39
-
Планування діяльності підприємства
Вступ 3
1.Поняття та сутність планування діяльності підприємства 4
1.1. Види планів, стратегічне планування 4
1.2. Аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації в процесі планування 6
2. Планування матеріальних ресурсів та виробництва в умовах застосування інформаційних технологій 15
2.1 Планування обсягів продажів і виробництва 15
2.2 Планування потужностей та потреб у матеріалах 19
3. Фінансове планування на підприємстві 25
3.1 Загальні принципи фінансового планування 25
3.2 Рівні фінансового планування 27
Висновки 37
Література 39
-
ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ”
Зміст
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА 5
1.1. Сутність та класифікація витрат виробництва 5
1.2 Показники витрат виробництва і методика їх розрахунку. 7
1.3 Планування витрат виробництва 10
РОЗДІЛ 2 . АНАЛІЗ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ” 24
2.1 Техніко – економічна характеристика підприємства 24
2.3 Аналіз витрат виробництва ВАТ „Криворызький хлібокомбінат”. 25
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ” 33
3.1. Планування резервів зниження витрат виробництва 33
3.2 Розрахунок економічного ефекту від запланованих заходів 36
ВИСНОВКИ 42
-
ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ”
Зміст
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА 5
1.1. Сутність та класифікація витрат виробництва 5
1.2 Показники витрат виробництва і методика їх розрахунку. 7
1.3 Планування витрат виробництва 10
РОЗДІЛ 2 . АНАЛІЗ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ” 24
2.1 Техніко – економічна характеристика підприємства 24
2.3 Аналіз витрат виробництва ВАТ „Криворызький хлібокомбінат”. 25
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ” 33
3.1. Планування резервів зниження витрат виробництва 33
3.2 Розрахунок економічного ефекту від запланованих заходів 36
ВИСНОВКИ 42
-
ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „ЛЬВІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ”
Зміст
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА 5
1.1. Сутність та класифікація витрат виробництва 5
1.2 Показники витрат виробництва і методика їх розрахунку. Планування витрат виробництва 7
РОЗДІЛ 2 . АНАЛІЗ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „ЛЬВІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ ” 24
2.1 Техніко – економічна характеристика підприємства 24
2.3 Аналіз витрат виробництва ВАТ „Львівський хлібокомбінат”. 25
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „ЛЬВІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ” 33
3.1. Планування резервів зниження витрат виробництва 33
3.2 Розрахунок економічного ефекту від запланованих заходів 36
ВИСНОВКИ 42
-
ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „ЛЬВІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ”
Зміст
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВА 5
1.1. Сутність та класифікація витрат виробництва 5
1.2 Показники витрат виробництва і методика їх розрахунку. Планування витрат виробництва 7
РОЗДІЛ 2 . АНАЛІЗ ПЛАНУВАННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „ЛЬВІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ ” 24
2.1 Техніко – економічна характеристика підприємства 24
2.3 Аналіз витрат виробництва ВАТ „Львівський хлібокомбінат”. 25
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВАТ „ЛЬВІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ” 33
3.1. Планування резервів зниження витрат виробництва 33
3.2 Розрахунок економічного ефекту від запланованих заходів 36
ВИСНОВКИ 42
-
Місце та роль менеджменту у плануванні виробництва
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ МІСЦЯ ТА РОЛІ МЕНЕДЖМЕНТУ У ПЛАНУВАННІ ВИРОБНИЦТВА 6
1.1. Сутність менеджменту та його значення в діяльності підприємства 6
1.2. .Взаємозв’язок менеджменту і планування 13
1.3. Методика планування виробництва підприємства 21
РОЗДІЛ 2. ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ ТА РОЛІ МЕНЕДЖМЕНТУ У ПЛАНУВАННІ ВИРОБНИЦТВА ВАТ «Назва» 31
РОЗДІЛ 2. ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ ТА РОЛІ МЕНЕДЖМЕНТУ У ПЛАНУВАННІ ВИРОБНИЦТВА ВАТ «Назва» 31
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства 31
2.2. Аналіз процесу планування виробництва підприємства 40
2.3. Оцінка операційного менеджменту підприємства 47
2.4. Оцінка інвестиційного менеджменту підприємства 61
2.5. Оцінка фінансового менеджменту підприємства 66
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 70
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 75
ДОДАТКИ 79
Додатки 13 стор.
-
Планування витрат на виробництво та оцінка ефективності прийняття рішень
Зміст
Вступ 3
1 Виробничий план підприємства 4
1.1 Розробка номенклатурно-календарного плану виробництва 4
1.2 Оптимізація виробничої програми за різними критеріями 5
1.3 Розрахунки забезпечення виробництва елементами основних фондів. 7
2 Організаційний план виробництва 22
2.1 Розрахунок потреби в персоналі 22
2.2 Планування фонду оплати праці 25
3 Планування витрат на виробництво та оцінка ефективності прийняття рішень 29
3.1 Планування собівартості одиниці продукції 29
3.2 Планування ціни реалізації продукції 34
3.3. Планування основних техніко-економічних показників виробництва. 35
3.4. Оцінка ефективності прийнятих в проекті рішень. 37
Використана література 39
-
Планування витрат на виробництво та оцінка ефективності прийняття рішень
Зміст
Вступ 3
1 Виробничий план підприємства 4
1.1 Розробка номенклатурно-календарного плану виробництва 4
1.2 Оптимізація виробничої програми за різними критеріями 5
1.3 Розрахунки забезпечення виробництва елементами основних фондів. 7
2 Організаційний план виробництва 22
2.1 Розрахунок потреби в персоналі 22
2.2 Планування фонду оплати праці 25
3 Планування витрат на виробництво та оцінка ефективності прийняття рішень 29
3.1 Планування собівартості одиниці продукції 29
3.2 Планування ціни реалізації продукції 34
3.3. Планування основних техніко-економічних показників виробництва. 35
3.4. Оцінка ефективності прийнятих в проекті рішень. 37
Використана література 39
-
Виробничий план підприємства
Зміст
Вступ 3
1 Виробничий план підприємства 4
1.1 Розробка номенклатурно-календарного плану виробництва 4
1.2 Розрахунки забезпечення виробництва елементами основних фондів. 4
1.3 Визначення потреби в оборотних коштах 12
2 Організаційний план виробництва 15
2.1 Розрахунок потреби в персоналі 15
2.2 Планування фонду оплати праці 17
3 Планування витрат на виробництво та оцінка ефективності прийняття рішень 21
3.1 Планування собівартості одиниці продукції 21
3.2 Планування ціни реалізації продукції 26
3.3. Планування основних техніко-економічних показників виробництва Оцінка ефективності прийнятих в проекті рішень. 27
Використана література 31
-
Виробничий план підприємства
Зміст
Вступ 3
1 Виробничий план підприємства 4
1.1 Розробка номенклатурно-календарного плану виробництва 4
1.2 Розрахунки забезпечення виробництва елементами основних фондів. 4
1.3 Визначення потреби в оборотних коштах 12
2 Організаційний план виробництва 15
2.1 Розрахунок потреби в персоналі 15
2.2 Планування фонду оплати праці 17
3 Планування витрат на виробництво та оцінка ефективності прийняття рішень 21
3.1 Планування собівартості одиниці продукції 21
3.2 Планування ціни реалізації продукції 26
3.3. Планування основних техніко-економічних показників виробництва Оцінка ефективності прийнятих в проекті рішень. 27
Використана література 31
-
ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА.
ЗМІСТ
ВСТУП…………………………………………………………………………......4
РОЗДІЛ І. ПЛАНУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
ТЕМА 1. СИСТЕМА ПЛАНІВ ПІДПРИЄМСТВА……………………………..5
ТЕМА 2. МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ І ПЛАНУВАННЯ ЗБУТУ
ПРОДУКЦІЇ……………………………………………………………………….5
ТЕМА 3. ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ………………………………………..6
ТЕМА 4. ОПЕРАТИВНО-КАЛЕНДАРНЕ ПЛАНУВАННЯ…………………..7
ТЕМА 5. МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ…………………….9
ТЕМА 6. ВИРОБНИЧА ПОТУЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА………………….10
ТЕМА 7. ПЕРСОНАЛ І ОПЛАТА ПРАЦІ……………………………………..13
ТЕМА 8. ВИРОБНИЧА ІНФРАСТРУКТУРА…………………………………15
ТЕМА 8. ВИРОБНИЧА ІНФРАСТРУКТУРА…………………………………21
ТЕМА 9. ВИТРАТИ ВИРОБНИЦТВА…………………………………………24
ТЕМА 10. ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ……………………………………..27
ТЕМА 11. ОНОВЛЕННЯ ПРОДУКЦІЇ………………………………………...30
РОЗДІЛ 12. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ РОЗВИТОК ТА БІЗНЕС-
ПЛАНУВАННЯ………………………………………………………………….31
РОЗДІЛ ІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА
ТЕМА 1. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ОСНОВИ ВИРОБНИЦТВА. УПРАВЛІННЯ
ВИРОБНИЦТВОМ………………………………………………………………32
ТЕМА 2. ВИРОБНИЧІ СИСТЕМИ……………………………………………..35
ТЕМА 3. ВИРОБНИЧИЙ ПРОЦЕС І ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТИПИ
ВИРОБНИЦТВА…………………………………………………………………37
ТЕМА 4. ОРГАНІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ПРОЦЕСІВ ТА РОБОЧИХ
МІСЦЬ……………………………………………………………………………39
ТЕМА 5. НОРМУВАННЯ ПРАЦІ……………………………………………...44
ТЕМА 6. ПОБУДОВА ВИРОБНИЧОЇ СТРУКТУРИ ПІДПРИЄМСТВА…...45
ТЕМА 7. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЧОГО ПРОЦЕСУ В ПРОСТОРІ І ЧАСІ. СТРУКТУРА РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВИРОБНИЧОЇ ОПЕРАЦІЇ……….…..46
ТЕМА 8. ОРГАНІЗАЦІЯ ДОПОМІЖНИХ ВИРОБНИЦТВ………………….47
ТЕМА 9. ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВУЮЧИХ ГОСПОД……………………49
ТЕМА 10. МЕТОДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА……………………….50
ТЕМА 11. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ВИРОБНИЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА
КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ……………………………...52
ТЕМА 12. КОМПЛЕКСНА ПІДГОТОВКА ВИРОБНИЦТВА ДО ВИПУСКУ
НОВОЇ ПРОДУКЦІЇ……………………………………………………………..56