|
найсмачніший хліб
У нас Ви маєте можливість замовити матеріал за темою «найсмачніший хліб», або знайти вже готові матеріали, які містять певну інформацію за даним запитом
-
Основи організації фінансів підприємства і управління ними
ПЛАН Вступ 3 1. Організація фінансів на підприємстві ВАТ «СВ-ХЛІБ» 5 1.1 Організація фінансової роботи ВАТ „СВ-ХЛІБ” 5 1.2 Структура та функції фінансових служб. 6 1.3 Склад і структура власного капіталу ВАТ «СВ-ХЛІБ» 8 1.4 Аналіз ефективності управління оборотними активами 13 1.4.1 Управління виробничими запасами 13 1.4.2 Управління дебіторською заборгованістю 15 1.4.3 Управління грошовими коштами 16 1.5 Оцінка кредитоспроможності підприємства 17 2. Удосконалення управлінських методів фінансової діяльності підприємств 19 Висновки 22 Література 24 Додатки 25 >>>>
-
Оцінка конкурентноспроможності підприємства
ВСТУП 2 Розділ 1. Теоретико-методологічні основи оцінки конкурентоспроможності підприємства 4 1.1. Умови виникнення та роль конкуренції в ринковій економіці 4 1.2. Оцінка конкурентоспроможності підприємства 8 1.3. Фактори, які впливають на конкурентоспроможность підприємства 14 Розділ 2. Аналітична оцінка діяльності ВАТ «Хліб» 18 2.1. Історична довідка 18 2.2. Аналіз виробництва і реалізації продукції: 19 а) аналіз виробничої прграми б) аналіз асортименту продукції в) аналіз якості продукції г) аналіз обсягу реалізації продукції д) аналіз забезпеченості і ефективності використання матеріальних ресурсів 2.3. Аналіз прибутку та рентабельності 33 2.4. Аналіз фінансового стану ВАТ «ХЛІБ» 37 2.5. Роль маркетингу у підвищенні конкурентоспроможності підприємства. Аналіз конкурентного середовища 40 2.6. Висновки з аналізу виробничої діяльності ВАТ «ХЛІБ» 48 Розділ 3. Заходи, що до підвищення конкурентоспроможності ВАТ «Хліб», та розрахунок їх економічної ефективності 51 3.1. Розрахунок екомічної ефективності модернізації лінії по виготовленню баранок 51 3.2. Розрахунок екомічної ефективності встановлення пакувально-фасувального апарату для бараночних виробів 58 Висновки 66 Перелік використаної літератури 68 >>>>
-
Оцінка конкурентноспроможності підприємства
ВСТУП 2 Розділ 1. Теоретико-методологічні основи оцінки конкурентоспроможності підприємства 4 1.1. Умови виникнення та роль конкуренції в ринковій економіці 4 1.2. Оцінка конкурентоспроможності підприємства 8 1.3. Фактори, які впливають на конкурентоспроможность підприємства 14 Розділ 2. Аналітична оцінка діяльності ВАТ «Хліб» 18 2.1. Історична довідка 18 2.2. Аналіз виробництва і реалізації продукції: 19 а) аналіз виробничої прграми б) аналіз асортименту продукції в) аналіз якості продукції г) аналіз обсягу реалізації продукції д) аналіз забезпеченості і ефективності використання матеріальних ресурсів 2.3. Аналіз прибутку та рентабельності 33 2.4. Аналіз фінансового стану ВАТ «ХЛІБ» 37 2.5. Роль маркетингу у підвищенні конкурентоспроможності підприємства. Аналіз конкурентного середовища 40 2.6. Висновки з аналізу виробничої діяльності ВАТ «ХЛІБ» 48 Розділ 3. Заходи, що до підвищення конкурентоспроможності ВАТ «Хліб», та розрахунок їх економічної ефективності 51 3.1. Розрахунок екомічної ефективності модернізації лінії по виготовленню баранок 51 3.2. Розрахунок екомічної ефективності встановлення пакувально-фасувального апарату для бараночних виробів 58 Висновки 66 Перелік використаної літератури 68 >>>>
-
Задача. Хлібопекарня виробляє хліб Бородинський, на який встановлено регульовану ціну 0,8 ум. од. за 1 кг. Борошно отримується з державного майна ...
Хлібопекарня виробляє хліб Бородинський, на який встановлено регульовану ціну 0,8 ум. од. за 1 кг. Борошно отримується з державного майна за ціною 70,0 ум. од. за 100 кг. Інша вартість сировини, яка необхідна у виробництві хліба, становить 2,5 ум. од. за 100 кг хліба. Матеріальні витрати хлібопекарні становлять 6 ум. од., витрати на оплату праці робітників – 9 ум. од., а інші витрати – 5 ум. од. на 100 кг хліба. Розрахувати розмір збитків, та джерела їх покриття хлібопекарнею. >>>>
-
Економічна теорія Варіант 4
1. Визначте, які твердження є вірними, а які - ні: 2. Покупець вирішив купити посуд. Його оцінка першої чашки - 8 грн., другої - 7 грн., третьої - 5 грн., четвертої - 3,5 грн., п'ятої - 1 грн. Побудуйте графік, спираючись на ці дані. Які висновки можна зробити відносно оцінки споживчих благ? 3. Дайте коротку характеристику елементам ринкової інфраструктури на фондовому ринку. 4. Є три інвестиційні проекти: Тип проекту Витрати, тис. грн. Очікуваний прибуток, тис. грн. А 150 10 Б 150 15 В 1000 75 Розрахуйте вигідність кожного проекту, якщо банківський процент складає 5%, 7%, 9%, 11%. 5. Компанія випускає 90 тис. од. продукції. Загальні витрати на виробництво продукції складають 40 тис.грн. Запланована рентабельність - 20%. Визначте ціну та очікуваний прибуток. 6. Припустимо, що до споживчого кошика входять тільки три товара - хліб, яблука та автобусні білети. У таблиці наведено дані про ціни на ці товари. Рік Хліб, грн./кг Яблука, грн./кг Автобусні білети, грн./шт.. 2003 1 1,8 0,5 2004 1,2 2,3 0,75 При цьому середньостатистичний споживач у день купував і у 2003, і у 2004 роках 0,5 кг хліба, 1 кг яблук та 2 автобусні квитки. Розрахуйте індекс споживчих цін. 7. Чим викликана необхідність державного втручання в економіку? >>>>
-
Дефіцитне фінансування як інструмент фіскальної політики
Вступ 3 Дефіцитне фінансування як інструмент фіскальної політики 4 1. Поняття фіскальної політики 4 2. Сутність дефіцитного фінансування 5 3. Стан дефіцитног офінансування в Україні в 2008-2009 роках 7 Висновки 10 Задача 11 У наведеній таблиці показано, до яких наслідків приводить одночасне зростання цін та підвищення зарплати: 1 -й рік 2-й рік Номінальна зарплата 200 (у.г.о) + 5% = 210 (у.г.о.) Ціна хліба 1 кг 2 (у.г.о.) + 12%= 2,24 (у.г.о.) Реальна зарплата виражена хлібом 100 (шт.) 93,75 (шт) а) Обґрунтуйте, чому реальна зарплата (виражена хлібом) у другому періоді стала меншою, ніж у першому. б) Які наслідки для рівня життя індивідуальних домашніх господарств можна передбачити, якщо узагальнити чисельні значення наведеного вище прикладу (замість підвищення цін на хліб прийняти загальне підвищення рівня цін (Р))? в) У другому році передбачається підвищення зарплати на 9% і зростання цін на хліб на 6%. Складіть огляд за даним вище зразком, обчисліть зміни відносно першого року та поясніть їх вплив на рівень життя індивідуальних домашніх господарств. Список використаних джерел 13 >>>>
-
Основи організації фінансів підприємства і управління ними
Вступ 2 1. Організація фінансів на підприємстві ВАТ «СВ-ХЛІБ» 4 1.1. Планування як система організації фінансів 5 1.2. Аналіз грошових коштів з надходження і витрат 11 2. Шляхи підвищення ефективності використання фінансів підприємства. 15 Висновки 16 Література 17 >>>>
-
Задача з економіки праці і соціально-трудових відносини
Розрахувати продуктивність праці різними методами. Таблиця 1. Дані для розрахунку продуктивності праці Показники Вироби Хліб житній фірмовий Батон нарізний Батон простий Кількість продукції, т 9000 7500 8000 Коефіцієнт переведення 1 1,4 1,5 Оптова ціна 1 т, гри. 1600 1300 1400 Середньооблікова чисельність працівників 200 чоловік >>>>
-
Теоретичні основи управління операційними витратами підприємства
Зміст Вступ 3 1. Теоретичні основи управління операційними витратами підприємства 5 1.1 Поняття операційних витрат та їх значення у господарській діяльності підприємства 5 1.2. Механізм управління операційними витратами 11 1.3 Нормативно правове забезпечення механізму формування операційних витрат 18 2. Аналіз управління операційними витратами ДАК «Хліб Україна» ДП «КХП Пирятин» 23 2.1 Фінансово-економічна характеристика ДП «Пирятинський КХП» 23 2.2 Аналіз операційної діяльності ДП «КХП Пирятин» 27 2.3 Аналіз фінансових результатів від операційної діяльності ДП «КХП Пирятин» 30 3. Напрямки вдосконалення політики управління операційними витратами ДП «КХП Пирятин» 38 Висновок 41 Література 43 Додатки 46 >>>>
-
Бухгалтерський облік грошових коштів підприємства харчової промисловості
Зміст Вступ 3 Розділ 1. Основи бухгалтерського обліку грошових коштів 5 1.1. Економічна сутність грошових коштів 5 1.2. Огляд нормативної бази обліку грошових коштів 10 Розділ 2. Облік грошових коштів 15 2.1. Історичні дані підприємства ДП київський хлібокомбінат №11. Структура його управління 15 2.2. Техніко-економічна характеристика виробничо-господарської діяльності підприємства ДП київський хлібокомбінат №11 19 2.3. Облікова політика підприємства ДП київський хлібокомбінат №11 25 2.4. Документальне оформлення та облік господарських операцій з грошовими коштами 27 2.4.1. Документальне оформлення господарських операцій з грошовими коштами 27 2.4.2. Облік господарських операцій в касі підприємства ДП київський хлібокомбінат №11 31 2.4.2. Синтетичні та аналітичні облік грошових коштів на рахунках в банківських установах 33 2.4.3. Відображення у звітності наявності та руху грошових коштів на підприємстві ДП київський хлібокомбінат №11 38 Розділ 3. Комп’ютеризація обліку грошових коштів 41 3.1. Огляд сучасних комп’ютерних технологій ведення обліку 41 3.2. Застосування комп’ютерних технологій з обліку грошових коштів 44 Висновки 50 Список використаної джерел 53 Додатки. Звітність, первинні документи 55-61 Метою бухгалтерського обліку грошових коштів - є контроль за дотриманням касової і розрахункової дисципліни, правильністю і ефективністю використання грошових коштів і кредитів, забезпечення збереження грошової готівки і документів в касі. В умовах ринкової економіки будь-який бухгалтер повинен виходити з принципу, що уміле використовування грошей і грошових коштів саме по собі може приносити підприємству додатковий дохід. З цієї мети витікають наступні основні завдання бухгалтерського обліку грошових коштів: - своєчасне і правильне документування операцій по руху грошових коштів і розрахунків; - контроль за збереженням грошових коштів в касі підприємства; - використанням грошових коштів по їх цільовому призначенню; - своєчасність розрахунків з постачальниками, покупцями (замовниками), бюджетом, банками, органами соціального страхування, робітниками і службовцями і др.; - своєчасна перевірка розрахунків з дебіторами і кредиторами для попередження простроченої заборгованості; - своєчасне виявлення результатів інвентаризації грошових коштів, документів і розрахунків. Об'єктом дослідження є комплекс теоретичних і практичних питань бухгалтерського обліку організації грошових коштів підприємства ДП AT „Київ хліб” хлібокомбінат №11. Предметом дослідження є методологія та діюча практика обліку грошових коштів підприємства ДП AT „Київ хліб” хлібокомбінат №11. В розвиток методології з питань обліку грошових коштів зробили вагомий внесок праці: І.А. Басманова, І.О. Белебехи, О.С. Бородкина, Б.І. Валуєва, М.В.Кужельного, А.М.Кузьмінського, Ю.Я.Литвина, А.Ш.Маргуліса, І.С.Мацкевичюса, В.Б.Моссаковського, В.Ф.Палія, П.Т.Саблука, В.В.Сопко, А.М.Фабричнова, М.Г.Чумаченка, С.А.Щенкова та інших. Основним принципом проведеного дослідження є системний підхід до узагальнення економічної інформації відповідно до поставлених завдань >>>>
-
Обгрунтування виробничої програми підприємства
ЗМІСТ ВСТУП 3 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОБҐРУНТУВАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 5 1.1. Сутність і показники виробничої програми 5 1.2. Обґрунтування виробничої програми підприємства за дослідженнями ринку та матеріально-технічним забезпеченням 13 1.3. Методика розрахунку виробничої програми підприємства 19 2. АНАЛІЗ ВИКОНАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА «БУЛОЧНО-КОНДИТЕРСЬКИЙ КОМБІНАТ» 25 2.1. Характеристика господарської діяльності підприємства 25 2.2. Аналіз виробничої програми підприємства 30 2.3. Оцінка ресурсного забезпечення для виконання виробничої програми підприємства 39 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 42 3.1.Розрахунок економічної ефективності модернізації лінії по виготовленню баранок 42 3.2.Розрахунок економічної ефективності встановлення пакувально-фасувального апарату для бараночних виробів 48 ВИСНОВКИ 54 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 58 ДОДАТОК А. Порядок розробки виробничої програми підприємства 62 ДОДАТОК Б. Виробнича програма «Булочно-кондитерського комбінату» За 2003-2004 рр. 63 ДОДАТОК В. Виробнича програма хлібобулочних виробів «Булочно-кондитерського комбінату» За 2003-2004 рр. 64 ДОДАТОК Г. Виробнича програма кондитерських виробів «Булочно-кондитерського комбінату» За 2003-2004 рр. 65 В процесі виконання дипломної роботи необхідно здійснити комплексний огляд питань, пов'язаних з виробничим плануванням та формуванням та обгрунтуванням виробничої програми, визначити методи їх реалізації та важливість ефективного їх вирішення для досягнення позитивних кінцевих результатів виробничої діяльності підприємства. Метою даної дипломної роботи є обґрунтування виробничої програми підприємства, механізмів її формування і контролю за виконанням. Відповідно сформульованій меті дипломної роботи передбачається виконання наступних завдань: • вивчити теоретичні основи обґрунтування виробничої програми підприємства; • надати загальну характеристику діяльності обраного підприємства харчової промисловості; • провести аналіз виробничої програми підприємства; • розробити та обґрунтувати заходи щодо вдосконалення виробничої програми підприємства БКК. Предметом дослідження дипломної роботи є процес обгрунтування виробничої програми підприємства. Об’єктом дослідження є формування та виконання виробничої програми на ДП «Київ-Хліб» «Булочно-Кондитерський Комбінат». До роботи додається роздаточний матеріал, реферат, доклад >>>>
-
БЖД контрольна
Завдання 1 3 Визначити активність радіонуклідів за терміни, наведені в табл. 1. Побудувати графік спаду активності за часом. Визначити термін, протягом якого викинутий радіонуклід впливав (впливає) на радіаційну, обстановку, що склалась п Україні після аварії четвертого блоку ЧАЕС. Для розв'язання прикладу скористатись вихідними даними, наведеними в табл. 1, та розрахунковою формулою (1) (1) де Аt — активність ізотопу радіонукліду на заданий час t, Кі або Бк; Аo, — початкова активність, Кі або Бк; Т1/2 — період напіврозпаду ізотопу радіонукліду: t — час, на який визначається А. Значення Т1/2 і t повинні мати однакову одиницю виміру. Визначати термін, протягом якого викинутий радіонуклід впли¬ває (або буде впливати), слід з урахуванням того, що уже через п'ять періодів напіврозпаду активність радіонукліду зменшується в 32 рази (2*рази) і становить понад 0,03 від його початкової активності. Вважається, що радіонуклід активністю 0,03 А0 практично не впливає на дозу зовнішнього опромінення. варіант 8 Завдання 2 4 Розрахувати потужність дози і дозу від зовнішнього опромі¬нення. які може отримати населення, що проживає па забрудненій території, сумішшю короткоіснуючих у-активних радіонуклідів, викинутих з аварійного реактора ЧАЕС. Орієнтовно вважається, що основна кількість радіонуклідів аварійного викиду практично впливатиме понад 10 років. Після цього доза зовнішнього опромінення буде в основному визначатися найбільш довгоіснуючим у-активним радіонуклідом з відносно високою енергією у-випромінювапня (0,7 МєВ) — цезієм-137 з Т12 30 років. 30 квітня 1986 р. після катастрофи на ЧАЕС було зареєстровано такі рівні радіації: у м. Києві, проспект Науки — 2,2 мР/год, на відстані 5 — 10 км від реактора — 1000 мР/год, на межі 30-кілометрової зони — 15 мР/год. Потрібно визначити потужності дози та поглинуті дози зовнішнього у-випромінювання залежно від тривалості перебування людей на забрудненій території за таким режимом: 8 год на відкритій місцевості і 15 год у приміщенні з коефіцієнтом ослаблення (захисту) К =10. Тривалість проживання людей вибирається за варіантами з табл. 1. (у даному прикладі тривалість проживання взято 1,8 року, варіант 8). Завдання З 7 Для захисту населення України від внутрішнього забруднення радіонуклідами Сs-137 і Sr-90 після аварії на ЧАЕС МОЗ були встановлені спочатку тимчасові допустимі рівні по Сs -137, -134, а у 1997 р.—допустимі рівні вмісту Сs -137 і Sr -90 у харчових продуктах та питній воді (ДР-97) [2]. Використовуючи дані ДР-97 і взявши харчові цродуктн свого добового раціону ( хліб, молоко тощо) та їх масу, визначити добову і річну ефективну дозу опромінення людини, що вживає продукти місцевого виробництва, забруднення яких не перевищує ДР-97. Зробити висновки на підставі проведених розрахунків, викласти загальні рекомендації щодо захисту людей від внутрішнього опромінення. Розрахунки провести за формулою Не = Вд х А х М(V), (4) де Не - еквівалента доза внутрішнього опроміненпя, Зв; Вд — дозовий коефіцієнт внутрішнього опромінення, Зв/Бк(для Сs -137Вд=1,4 х 10-8, Зв/Бк, для Sr -90 Вд=3,5 х 10-8 Зв/Бк); А—активність забрудненого продукту, Бк/кг, Бк/л; М(V) — маса чи об'єм вживаного продукту за добу, кг/добу, л/добу. ЛІТЕРАТУРА 9 >>>>
Дивитись наступні >>>
Cгенерировано за 0.328610 секунд
|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів! На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
|
|