-
Виробнича програма підприємств
ВСТУП 3 ПОНЯТТЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА. 4 Зміст та основні завдання виробничої програми 4 Фактори, що впливають на формування виробничої програми підприємства 7 ФОРМУВАННЯ ПЛАНУ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ 11 Методика розрахунку показників виробничої програми 11 Обґрунтування виробничої програми виробничою потужністю 14 Календарний розподіл виробничої програми 17 АНАЛІЗ ВИКОНАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ 21 Основні напрямки аналізу. Аналіз обсягу реалізації продукції 21 Аналіз ритмічності випуску продукції. Аналіз виконання плану сортності продукції 23 ВИСНОВКИ 26 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 28
-
Обгрунтування виробничої програми підприємства
ЗМІСТ
ВСТУП 3
1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОБҐРУНТУВАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 5
1.1. Сутність і показники виробничої програми 5
1.2. Обґрунтування виробничої програми підприємства за дослідженнями ринку та матеріально-технічним забезпеченням 13
1.3. Методика розрахунку виробничої програми підприємства 19
2. АНАЛІЗ ВИКОНАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА «БУЛОЧНО-КОНДИТЕРСЬКИЙ КОМБІНАТ» 25
2.1. Характеристика господарської діяльності підприємства 25
2.2. Аналіз виробничої програми підприємства 30
2.3. Оцінка ресурсного забезпечення для виконання виробничої програми підприємства 39
3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 42
3.1.Розрахунок економічної ефективності модернізації лінії по виготовленню баранок 42
3.2.Розрахунок економічної ефективності встановлення пакувально-фасувального апарату для бараночних виробів 48
ВИСНОВКИ 54
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 58
ДОДАТОК А. Порядок розробки виробничої програми підприємства 62
ДОДАТОК Б. Виробнича програма «Булочно-кондитерського комбінату» За 2003-2004 рр. 63
ДОДАТОК В. Виробнича програма хлібобулочних виробів
«Булочно-кондитерського комбінату» За 2003-2004 рр. 64
ДОДАТОК Г. Виробнича програма кондитерських виробів
«Булочно-кондитерського комбінату» За 2003-2004 рр. 65
В процесі виконання дипломної роботи необхідно здійснити комплексний огляд питань, пов'язаних з виробничим плануванням та формуванням та обгрунтуванням виробничої програми, визначити методи їх реалізації та важливість ефективного їх вирішення для досягнення позитивних кінцевих результатів виробничої діяльності підприємства.
Метою даної дипломної роботи є обґрунтування виробничої програми підприємства, механізмів її формування і контролю за виконанням.
Відповідно сформульованій меті дипломної роботи передбачається виконання наступних завдань:
• вивчити теоретичні основи обґрунтування виробничої програми підприємства;
• надати загальну характеристику діяльності обраного підприємства харчової промисловості;
• провести аналіз виробничої програми підприємства;
• розробити та обґрунтувати заходи щодо вдосконалення виробничої програми підприємства БКК.
Предметом дослідження дипломної роботи є процес обгрунтування виробничої програми підприємства.
Об’єктом дослідження є формування та виконання виробничої програми на ДП «Київ-Хліб» «Булочно-Кондитерський Комбінат».
До роботи додається роздаточний матеріал, реферат, доклад
-
Місце підприємства на ринку, шляхи формування його виробничої програми
ЗМІСТ
Вступ............................................................................................................
Розділ 1. Місце підприємства на ринку, шляхи формування його
виробничої програми..................................................................
1.1. Аналіз зовнішнього середовища підприємства...................
1.2. Сегментація ринку..................................................................
1.3. Вивчення ємності ринку підприємства.................................
1.4. Оцінка конкурентноздатності товару підприємства............
1.5. Планування ціни на товар підприємства...............................
1.6. Прогнозування об’ємів продажу товарів підприємства.......
Розділ 2. Планування використання ресурсів підприємства для
виконання виробничої програми............................................
2.1. Планування виробничої програми підприємства.....................
2.2. Планування виробничої потужності підприємства..................
2.3. Розрахунок балансу часу при плануванні
виробничої програми................................................................
2.4. Розрахунок завантаженості виробничого обладнання.............
2.5. Планування матеріально-технічного забезпечення
підприємства..............................................................................
2.5.1. Планування потреби в матеріально-технічних
ресурсах...........................................................................
2.5.2. Баланс матеріальних ресурсів підприємства................
2.6. Планування праці і персоналу на підприємстві........................
2.6.1. Планування росту продуктивності праці.....................
2.6.2. Визначення планової чисельності робітників та
керівників для виконання виробничої програми........
2.7. Планування фонду заробітної плати на підприємстві..............
Розділ 3. Планування фінансової діяльності підприємства.......................
3.1. Планування зниження собівартості продукції
по окремим техніко-економічним факторам............................
3.2. Планування доходів і надходжень..............................................
3.3. Фінансовий план підприємства...................................................
Висновки та пропозиції.................................................................................
Список рекомендованої літератури.....................................................
-
Планування використання ресурсів підприємства для виконання виробничої програми
ЗМІСТ стор.
Вступ............................................................................................................
Розділ 1. Місце підприємства на ринку, шляхи формування його
виробничої програми..................................................................
1.1. Аналіз зовнішнього середовища підприємства...................
1.2. Сегментація ринку..................................................................
1.3. Вивчення ємності ринку підприємства.................................
1.4. Оцінка конкурентноздатності товару підприємства............
1.5. Планування ціни на товар підприємства...............................
1.6. Прогнозування об’ємів продажу товарів підприємства.......
Розділ 2. Планування використання ресурсів підприємства для
виконання виробничої програми............................................
2.1. Планування виробничої програми підприємства.....................
2.2. Планування виробничої потужності підприємства..................
2.3. Розрахунок балансу часу при плануванні
виробничої програми................................................................
2.4. Розрахунок завантаженості виробничого обладнання.............
2.5. Планування матеріально-технічного забезпечення
підприємства..............................................................................
2.5.1. Планування потреби в матеріально-технічних
ресурсах...........................................................................
2.5.2. Баланс матеріальних ресурсів підприємства................
2.6. Планування праці і персоналу на підприємстві........................
2.6.1. Планування росту продуктивності праці.....................
2.6.2. Визначення планової чисельності робітників та
керівників для виконання виробничої програми........
2.7. Планування фонду заробітної плати на підприємстві..............
Розділ 3. Планування фінансової діяльності підприємства.......................
3.1. Планування зниження собівартості продукції
по окремим техніко-економічним факторам............................
3.2. Планування доходів і надходжень..............................................
3.3. Фінансовий план підприємства...................................................
Висновки та пропозиції.................................................................................
Список рекомендованої літератури........................................................................
-
РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА
ВСТУП 3
1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 5
1.1 Планування виробничої діяльності підприємства 5
1.2 Основні показники плану виробництва 8
1.3 Основні розділи і показники виробничої програми підприємства 11
1.4. Порядок розробки виробничої програми підрозділів основного виробництва 16
2. Рекомендації. Резерви виробничих потужностей і організація їх використання 27
2 РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 32
Вихідні дані для розрахунків 32
2.1. Визначення виробничої програми підприємства 33
2.2. Розрахунки необхідних трудових ресурсів і ефективності їх використання 37
2.3. Визначення виробничої потужності, виробничих фондів і 38
ефективності їх використання 38
2.4. Складання собівартості товарної продукції і визначення її структури 41
2.5. Визначення цін на продукцію, оформлення і розподіл прибутку підприємства 43
2.6. Виконання підприємством обов’язків перед бюджетом і соціальними фондами 44
2.7 Соціальна діяльність підприємства 45
2.7.1. Розрахунок середньомісячної заробітної плати на підприємстві 45
2.7.2. Виконання соціальної програми підприємства 47
(забезпечення житлом) 47
ВИСНОВКИ 48
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 51
-
Гігієна праці на підприємствах фармацевтичної промисловості
Вступ 3
1. Норми з виробничої санітарії 4
2. Гігієна праці у фармацевтичних підприємствах 8
3. Правила належної виробничої практики (GMP) як головний чинник гігієни у фармацевтичному виробництві 15
Висновок 17
Література 18
-
ЗВІТ ЮРИСКОНСУЛЬТ
Вступ 3
Індивідуальне завдання 4
Виконання практики 13
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 18
ДОДАТКИ 20
-
Планування використання ресурсів підприємства для забезпечення виконання виробничої програми
Вступ 4
Розділ 1. Місце підприємства на ринку, шляхи формування його виробничої програми 6
1.1. Аналіз зовнішнього середовища підприємства 6
1.2. Сегментація ринку 7
1.3. Визначення ємності ринку підприємства 9
1.4. Оцінка конкурентоздатності товару 10
1.5. Планування ціни на товар підприємства 13
1.6.Прогнозування об’ємів продажу товарів підприємства. 16
1.7. Характеристика підприємства 17
Розділ 2. Планування використання ресурсів підприємства для забезпечення виконання виробничої програми 23
2.1. Планування виробничої програми підприємства 23
2.2. Планування виробничої потужності підприємства 27
2.3. Розрахунок балансу часу при плануванні виробничої програми 28
2.4. Розрахунок завантаженості виробничого обладнання 29
2.5. Планування матеріально-технічного забезпечення підприємства 30
2.5.1. Планування потреби в матеріально-технічних ресурсах 30
2.5.2. Баланс матеріальних ресурсів підприємства 35
2.6. Планування праці і персоналу на підприємстві 43
2.6.1. Планування росту продуктивності праці 43
2.6.2. Визначення планової чисельності робітників та керівників для виконання виробничої програми 49
2.7. Планування фонду оплати праці (ФОП) на підприємстві 52
Розділ 3. Планування фінансової діяльності підприємства 56
3.1. Планування зниження собівартості продукції по окремим 56
техніко-економічним факторам 56
3.2. Планування доходів і надходжень 58
3.3. Фінансовий план підприємства 61
Розділ 4. Напрямки удосконалення фінансового стану ПП «Техпрообладнання» 63
Висновки 69
Список літератури 74
Додатки 78
-
Планування виробничої програми та матеріально-технічного забезпечення підприємства
Вступ 3
1. Планування виробничої програми підприємства 5
2. Планування виробничої потужності підприємства 8
3. Розрахунок балансу часу при плануванні виробничої програми 9
4. Розрахунок завантаженості виробничого обладнання 10
5. Планування матеріально-технічного забезпечення підприємства 11
5.1. Планування потреби в матеріально-технічних ресурсах 11
5.2. Баланс матеріальних ресурсів підприємства 17
6. Планування праці і персоналу на підприємстві 25
6.1. Планування росту продуктивності праці 25
6.2. Визначення планової чисельності робітників та керівників для виконання виробничої програми 31
7. Планування фонду оплати праці (ФОП) на підприємстві 34
Висновки 38
Список літератури 43
Додатки 47
-
Планування використання ресурсів підприємства для забезпечення виконання виробничої програми
Вступ 2
Розділ 1. Місце підприємства на ринку, шляхи формування його виробничої програми 4
1.1. Аналіз зовнішнього середовища підприємства 4
1.2. Сегментація ринку 5
1.3. Визначення ємності ринку підприємства 7
1.4. Оцінка конкурентоздатності товару 7
1.5. Планування ціни на товар підприємства 10
1.6.Прогнозування об’ємів продажу товарів підприємства. 14
1.7. Характеристика підприємства 14
Розділ 2. Планування використання ресурсів підприємства для забезпечення виконання виробничої програми 21
2.1. Планування виробничої програми підприємства 21
2.2. Планування виробничої потужності підприємства 24
2.3. Розрахунок балансу часу при плануванні виробничої програми 25
2.4. Розрахунок завантаженості виробничого обладнання 26
Розділ 3. Планування фінансової діяльності підприємства 27
3.1. Планування зниження собівартості продукції по окремим 27
техніко-економічним факторам 27
3.2. Планування доходів і надходжень 29
3.3. Фінансовий план підприємства 32
Висновки 34
Список літератури 37
Додатки 38
-
РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА
ВСТУП 3
1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 5
1.1 Виробнича потужність підприємства: показники, чинники, принципи розрахунку 5
1.2.Фактори збільшення виробничої потужності підприємства 11
2. Рекомендації. Резерви виробничих потужностей і організація їх використання 21
Висновки 25
2 РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 27
2.1. Вихідні дані для розрахунків 27
2.2. Розрахунки необхідних трудових ресурсів і ефективності їх використання 32
2.3. Визначення виробничої потужності, виробничих фондів і 33
ефективності їх використання 33
2.4. Складання собівартості товарної продукції і визначення ії структури 37
2.5. Визначення цін на продукцію, оформлення і розподіл прибутку підприємства 39
2.6. Виконання підприємством обов’язків перед бюджетом і соціальними 40
фондами 40
2.7. Соціальна діяльність підприємства 41
2.7.1. Розрахунок середньомісячної заробітної плати на підприємстві 42
2.7.2. Виконання соціальної програми підприємства(забезпечення 43
житлом) 43
ВИСНОВКИ 44
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 45