|
-
Основні концепції зниження собівартості продукції (на прикладі підприємства)
ВСТУП 3 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОБЛІКУ ТА АНАЛІЗУ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ 5 1.1 Собівартість – комплексний економічний показник: поняття, види, склад витрат 5 1.2 Зміст, завдання та джерела інформації аналізу собівартості продукції 8 1.3 Нормативно-правове регулювання обліку та аналізу собівартості продукції на підприємстві 11 2 ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ СИСТЕМИ ОБЛІКУ ТА АНАЛІЗУ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ БКК №1 15 2.1 Техніко-економічна характеристика діяльності комбінату 15 2.2 Аналіз складу і структури собівартості продукції комбінату 21 3 ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА БКК №1 28 ВИСНОВКИ 32 ЛІТЕРАТУРА 34 ДОДАТКИ 36
-
Аналіз планування собівартості продукції на підприємстві
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні аспекти аналізу й планування собівартості продукції 7
1.1. Показники собівартості продукції 7
1.2. Стратегічний аналіз собівартості продукції 11
1.3. Оперативний аналіз собівартості продукції 17
Розділ 2. Аналіз планування собівартості продукції на підприємстві ВАТ "Миколаївсільмаш" 21
2.1. Характеристика підприємства ВАТ "Миколаївсільмаш" 21
2.2. Оцінка обґрунтованості планового рівня собівартості товарної продукції 24
2.3. Аналіз загальної суми собівартості товарної продукції ВАТ "Миколаївсільмаш" 26
2.4. Аналіз собівартості одиниці продукції та динаміки зміни собівартості порівнянної продукції 29
2.5. Аналіз витрат на одну гривню товарної продукції та витрат за економічними показниками 37
2.6. Аналіз собівартості продукції за статтями калькуляції 44
2.7. Аналіз прямих матеріальних витрат, витрат на пряму заробітну плату та обслуговування виробництва 46
Розділ 3. Зведений підрахунок резервів зниження собівартості продукції на підприємстві ВАТ "Миколаївсільмаш" 65
Висновки 67
Список використаної літератури 70
Додатки 72
-
Методи обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємствах громадського харчування
РЕФЕРАТ 2
ВСТУП 5
РОЗДІЛ 1. Теоретичні аспекти методів обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції 8
1.1. Витрати виробництва і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) 8
1.2. Групування витрат за економічними елементами та статтями калькуляції 11
1.3. Методи калькулювання собівартості продукції 15
1.4. Організаційно-економічна характеристика ТОВ «...» 20
РОЗДІЛ 2. Методи обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємстві 26
2.1. Управлінський облік витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції 26
2.2. Фінансовий облік витрат і калькулювання собівартості продукції 35
2.3. Податковий облік витрат і калькулювання собівартості 60
2.4. Документування господарських операцій з обліку витрат 66
2.5. Шляхи вдосконалення обліку витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції 80
РОЗДІЛ 3. Організація і методика економічного аналізу та аудиту виробничих витрат та калькулювання собівартості продукції 85
3.1. Організаційно-інформаційна модель аналізу витрат та калькулювання собівартості 85
3.2. Загальний та факторний аналіз витрат на виробництво і калькуляцію собівартості продукції 90
3.3. Організація та методика аудиту витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 96
3.4. Шляхи вдосконалення організації та методики аудиту витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 107
РОЗДІЛ 4. Організація і методика економічного аналізу та аудиту виробничих витрат та калькулювання собівартості продукції з застосуванням комп’ютерних технологій 112
4.1. Постановка і характеристика задачі 112
4.2. Технологія обробки вхідної інформації 114
4.3. Характеристика вихідної інформації 118
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 121
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 125
ДОДАТОК А. Класифікація витрат на виробництво і реалізацію продукції 130
ДОДАТОК Б. Типова номенклатура статей калькуляції собівартості одиниці продукції у виробничому підприємництві 132
ДОДАТОК В. Номенклатура і зміст статей витрат на утримання і експлуатацію устаткування 134
Додаток Г. Номенклатура і зміст статей загальновиробничих витрат 135
ДОДАТОК Д. Номенклатура і зміст статей загальногосподарських витрат 137
ДОДАТОК Е. Класифікація витрат підприємств громадського харчування 140
ДОДАТОК Ж. Основні звітні показники ТОВ „...” за 2001-2003 рр. 141
ДОДАТОК З. Основні показники, які характеризують фінансовий стан ТОВ „...” 144
ДОДАТОК К. Аналіз витрат ТОВ „...” 146
-
Аналіз витрат виробництва та калькулювання собівартості продукції
Вступ 2
1. Сутність витрат виробництва і калькулювання собівартості продукції 5
2. Методичні прийоми аналізу витрат виробництва та калькулювання собівартості продукції 12
3. Аналіз витрат за економічними елементами 22
4. Аналіз собівартості продукції за калькуляційними статтями 24
5. Аналіз собівартості окремих видів продукції 26
6. Узагальнення результатів економічного аналізу з метою вдосконалення управління витратами на підприємстві 32
Висновки 37
Література 40
Додатки 43
-
Аналіз собівартості продукції (робіт, послуг)
Вступ
Розділ 1. Економічна суть та методологія визначення собівартості продукції підприємства.
Розділ 2. Аналіз собівартості виробництва продукції ПП “Пекур”
2.1 Інформаційно-організаційна модель аналізу собівартості продукції.
2.2 техніко-економічна характеристика підприємства.
2.3 аналіз динаміки виконан¬ня плану за показни¬ками собівартості продукції
2.4 аналіз собівартості за калькуляційними статтями витрат
2.6 Факторний аналіз витрат на одну гривню товарної продукції
Розділ 3. Шляхи зниження собівартості продукції
Висновки та пропозиції
Список використаних джерел
Додатки
-
ВИТРАТИ ПІДПРИЄМСТВА, ОЦІНКА ЇХ СКЛАДУ І ВИКОРИСТАННЯ
ЗМІСТ
Вступ 3
1. Загальна характеристика підприємства 5
2. Склад витрат підприємства 8
3. Калькуляція собівартості продукції 13
4. Аналіз собівартості продукції 19
5. Фактори, що впливають на собівартість продукції 21
5.1. Аналіз впливу складу продукції за віком її випуску на зміни витрат на 1 грн. вартості реалізованої продукції. 21
5.2. Аналіз впливу собівартості окремих груп продукції за рівнем їх рентабельності 22
Висновки за результатами проведеного аналізу та рекомендації щодо шляхів зниження собівартості продукції 24
Використана література 25
Додатки 26
-
Аналіз виробничих витрат і собівартості реалізованої продукції підприємств виробничої сфери
Вступ 3
1. Місце і роль аналізу витрат та собівартості продукції в системі управління підприємством виробничої сфери ( галузі легкої промисловості). 4
2. Характеристика підприємства ЗАТ «Фастівське швейне підприємство «Козак» 6
3. Інструменти аналізу та управління витратами виробничого підприємства 10
4. Економічна сутність собівартості продукції. Кошторис виробництва 19
5. Аналіз собівартості продукції та витрат ЗАТ «Фастівське швейне підприємство «Козак» . 25
5.1. Аналіз собівартості продукції за елементами витрат 27
5.2. Аналіз собівартості продукції за статтями калькуляції 29
5.3. Аналіз затрат на 1 гривню товарної продукції (ТП) 30
5. 4. Аналіз прямих матеріальних витрат 32
5.5. Аналіз прямих трудових витрат 34
5.6. Аналіз витрат на обслуговування виробництва і управління 38
6. Визначення точки беззбитковості та резервів зниження витрат та собівартості продукції 40
Висновки та пропозиції. 45
Література. 47
Додатки. 50
-
Резерви зменьшення собівартості продукції
Вступ 3
1. Сутність, склад та класифікація витрат підприємства 5
2. Поняття собівартості продукції та її види 11
3. Методика калькулювання собівартості продукції підприємства 17
4. Аналіз собівартості продукції підприємства ТОВ «Літанатс» 22
5. Резерви зменшення собівартості продукції ТОВ «Літанатс» 37
Висновки та пропозиції 44
Список використаних джерел 47
Додатки 50
Мета роботи полягає у визначенні методологічних основ управління собівартістю продукції та обгрунтуванні резервів зниження собівартості продукції досліджуваного підприємства на основі проведеного аналізу її собівартості.
Об′єктом роботи є собівартість продукції на підприємстві ТОВ «Літанатс».
Предметом роботи є теоретичні та методологічні аспекти управління собівартістю на підприємстві.
Методи дослідження. Методологічною основою курсового дослідження стали фундаментальні дослідження вітчизняних і зарубіжних економістів.
Методи дослідження. У курсовій роботі застосовано дедуктивний метод, що реалізується конкретними економіко-статистичними методами: аналіз групувань, порівнянь, динамічних рядів, факторний аналіз.
-
Планування виробництва та реалізації продукції підприємства
ВСТУП 3
РОЗДІЛ І ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ АНАЛІЗУ, ПОНЯТТЯ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ 6
1.1 Поняття про виробництво та реалізацію продукції 6
1.2 Методика аналізу обсягу виробництва та реалізації продукції 12
1.3. Теоретична сутність собівартості продукції (робіт, послуг) та методи її формування 20
РОЗДІЛ ІІ АНАЛІЗ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ НА ПРИКЛАДІ ПІДПРИЄМСТВА ТОВ “АГРО-КАПІТАЛ” 31
2.1.Характеристика підприємства 31
2.2 Аналіз техніко-економічних показників ТОВ “Агро-Капітал” 32
РОЗДІЛ ІІІ ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ НА ТОВ “АГРОКАПІТАЛ” 41
3.1. Пропозиції по удосконаленню калькулювання собівартості та зниження витрат на планування та реалізацію продукції 41
3.2. Техніко-економічне обґрунтування запропонованих заходів 45
ВИСНОВКИ 50
СПИСОК ВИКОРИСТАННОЇ ЛІТЕРАТУРИ 52
-
Планування виробництва та реалізації продукції підприємства
ВСТУП 3
РОЗДІЛ І ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ АНАЛІЗУ, ПОНЯТТЯ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ 6
1.1 Поняття про виробництво та реалізацію продукції 6
1.2 Методика аналізу обсягу виробництва та реалізації продукції 12
1.3. Теоретична сутність собівартості продукції (робіт, послуг) та методи її формування 20
РОЗДІЛ ІІ АНАЛІЗ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ НА ПРИКЛАДІ ПІДПРИЄМСТВА ТОВ “АГРО-КАПІТАЛ” 31
2.1.Характеристика підприємства 31
2.2 Аналіз техніко-економічних показників ТОВ “Агро-Капітал” 32
РОЗДІЛ ІІІ ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ НА ТОВ “АГРОКАПІТАЛ” 41
3.1. Пропозиції по удосконаленню калькулювання собівартості та зниження витрат на планування та реалізацію продукції 41
3.2. Техніко-економічне обґрунтування запропонованих заходів 45
ВИСНОВКИ 50
СПИСОК ВИКОРИСТАННОЇ ЛІТЕРАТУРИ 52
-
Основні принципи планування, обліку та калькулювання продукції тваринництва
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Собівартість - важливий фактор підвищення ефективності виробництва продукції тваринництва 6
1.1. Поняття та види собівартості продукції 6
1.2. Показники собівартості продукції та завдання аналізу 11
Розділ 2. Основні принципи планування, обліку та калькулювання продукції тваринництва 14
2.1. Виробничо-економічна характеристика господарства 14
2.2. Рівень собівартості основних видів продукції тваринництва 16
2.3. Фактори собівартості продукції тваринництва 17
2.4. Аналіз структури виробничих витрат в тваринництві за основними видами продукції (молоко, приріст ВРХ, яйця та ін.) 18
Розділ 3. Індексний аналіз факторів виробничих витрат і собівартості продукції тваринництва 20
3.1. Індексний аналіз виробничих витрат в тваринництві 20
3.2. Індексний аналіз факторів собівартості 1ц продукції 25
Розділ 4. Шляхи зниження собівартості виробництва продукції тваринництва та її вплив на рентабельність 30
Висновки 33
Список використаних джерел 35
Додатки 37
Cгенерировано за 0.132751 секунд
|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів! На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
|
|