1 Суть економічноїефективностівиробництва 6
1.1 Поняття, критерії та види ефективності 6
1.2 Економічний ефект. Витрати і ресурси 9
2 Показники оцінки економічноїефективності
в сучаснийперіод 12
2.1 Диференційовані і узагальнені показники ефективності 12
2.2 Прибуток і рентабельність 16
3 Шляхипідвищенняекономічноїефективності в сучасний період 22
3.1 Чинники підвищенняефективності 22
3.2 Управління ефективністю в умовах ринку 24
Вступ 3
1 Сутність економічноїефективностівиробництва 6
1.1 Поняття, критерії та види ефективностівиробництва 6
1.2 Економічний ефект, витрати і ресурси виробництва 9
2 Аналіз та оцінка економічноїефективностівиробництва в Україні 12
2.1 Аналіз диференційованих узагальнених показників ефективності 12
2.2 Оцінка прибутку і рентабельності підприємств України 16
2.3 Проблеми підвищенняефективностівиробництва 21
3. Шляхипідвищенняекономічноїефективності підприємств в сучаснийперіод 23
3.1 Стратегія підвищенняефективності 23
3.2 Управління ефективністю в умовах ринку 25
Висновок 38
Список літератури 40
Додаток А 44
Додаток Б………………………………………………………………………..45
Вступ 3
Розділ 1. Наукові основи підвищенняекономічноїефективності сільськогосподарського виробництва 6
1.1. Суть економічноїефективності сільськогосподарського виробництва 6
1.2. Методика визначення економічноїефективності сільськогосподарського виробництва 9
Розділ 2. Сучасний стан та економічна ефективність сільськогосподарського виробництва 18
2.1. Виробничі ресурси господарства та їх використання 18
2.2. Динаміка розвитку сільськогосподарського виробництва 22
2.3. Економічна ефективність сільськогосподарського виробництва 23
Розділ 3. Шляхипідвищенняефективності сільськогосподарського виробництва 30
3.1. Інтенсифікація сільськогосподарського виробництва 30
3.2. Впровадження комплексної механізації виробництва сільськогосподарської продукції 34
3.3. Хімізація сільськогосподарського виробництва 39
Висновки і пропозиції 42
Література 45
План
Вступ 3
Розділ 1. Наукові основи підвищенняекономічноїефективності сільськогосподарського виробництва 6
1.1. Суть економічноїефективності сільськогосподарського виробництва 6
1.2. Методика визначення економічноїефективності сільськогосподарського виробництва 9
Розділ 2. Сучасний стан та економічна ефективність сільськогосподарського виробництва 18
2.1. Виробничі ресурси господарства та їх використання 18
2.2. Динаміка розвитку сільськогосподарського виробництва 23
2.3. Економічна ефективність сільськогосподарського виробництва 25
Розділ 3. Шляхипідвищенняефективності сільськогосподарського виробництва 33
3.1. Інтенсифікація сільськогосподарського виробництва 33
3.2. Впровадження комплексної механізації виробництва сільськогосподарської продукції 37
3.3. Хімізація сільськогосподарського виробництва 42
Висновки і пропозиції 45
Література 50
1. ТЕОРЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ТЕМИ ДОСЛІДЖЕННЯ.
1. 1. Народногосподарське і економічне значення картоплі.
1.2. Показники ефективностівиробництва картоплі з врахуванням екологічного аспекту.
1.3. Огляд літературних джерел по темі дослід¬ження.
2.ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА КАРТОПЛІ В СВК "ДРУЖ¬БА"
ОЛЕВСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ.
2. 1. Виробничо-економічна характеристика господарства.
2. 2. Організація та сучасний стан виробництва картоплі в господарстві.
2. 3. Економічна ефективність виробництва картоплі в СВК "Дружба".
3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИ¬РОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ В ГОСПОДАРСТВІ
3. 1. Перспективи розвитку виробництва картоплі.
3. 2. Шляхи удосконалення організації виробництва продукції в СВК
"Дружба".
3.3. Шляхипідвищенняекономічноїефективностівиробництва картоплі в
господарстві.
4. СОЦІАЛЬНО-ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ВИРОБНИЦТВА
КАР¬ТОПЛІ В УМОВАХ ГОСПОДАРСТВА.
4. 1. Сучасний стан та захист навколишнього се¬редовища від забруднення.
Вступ 3
1. Теоретичні аспекти виробництва 4
1.1 Виробництво як процес суспільної праці 4
1.2 Фактори виробництва: види, типи, функції 5
2. Ефективність виробництва 10
2.1 Сутність ефективностівиробництва 10
2.2 Аналіз ефективностівиробництва в Україні 12
3. Шляхипідвищенняефективностівиробництва 21
3.1 НТР як основний чинник підвищенняефективностівиробництва 21
3.1 Ефективність суспільної праці як чинник підвищенняефективностівиробництва 28
Висновки 36
Література 38
Вступ 3
1. Теоретичні аспекти виробництва 4
1.1 Виробництво як процес суспільної праці 4
1.2 Фактори виробництва: види, типи, функції 5
2. Ефективність виробництва 10
2.1 Сутність ефективностівиробництва 10
2.2 Аналіз ефективностівиробництва в Україні 12
3. Шляхипідвищенняефективностівиробництва 21
3.1 НТР як основний чинник підвищенняефективностівиробництва 21
3.1 Ефективність суспільної праці як чинник підвищенняефективностівиробництва 28
Висновки 36
Література 38
ВСТУП...............................................................................................................3
РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВ-
НОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ.............................................................................
1.1 Теоретичні основи економічноїефективності діяльності підприємств
з переробки молока........................................................................................5
1.2 Методика дослідження економічноїефективностівиробництва продукції..........................................................................................................10
1.3 Роль виробничих резервів у підвищенні економічноїефективності продукції......................................................................................................15
РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ТЗОВ „НОВОВОЛИНСЬК-МОЛОКОЗАВОД”.............................................
2.1 Загальна характеристика господарської діяльності підприємства.....21
2.2 Оцінка фінансового стану підприємства...............................................32
2.3 Аналіз економічноїефективностівиробництва продукції, фінансові
результати...........................................................................................................40
РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ
ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ТЗОВ „НОВОВОЛИНСЬК-МОЛОКОЗАВОД”
В УМОВАХ КОНКУРЕНТНОГО СЕРЕДОВИЩА......................................
3.1 Удосконалення системи управління економічною ефективністю підприємства...............................................................................................................45
3.2 Підвищення ефективності господарської діяльності на основі інтенсифікації маркетингових зусиль........................................................................55
3.3 Механізм реалізації комплексу заходів по використанню резервів зростання економічноїефективності............................................................61
ВИСНОВКИ......................................................................................................74
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ................................................77
Вступ 3
1.1 Етапи і сфери виробництва 5
1.2 Фактори суспільного виробництва 10
2. Поняття і види ефективності 15
2.1 Економічна суть і загальна методологія визначення 15
2.2 Види ефективності 17
3. Методи розрахунку показників ефективності 22
3.1 Критерій і система показників ефективності 22
3.2 Вимірювання економічноїефективності ресурсів і витрат 25
4. Шляхипідвищенняефективностівиробництва 31
Висновки 40
Література 43
Cгенерировано за 0.128980 секунд
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт,
або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.