-
КУРСОВА РОБОТА з дисципліни: „Економіка підприємства і розповсюдження друкованої продукції „ на тему: „Товарообіг підприємства”
Вступ 3
1.Економічна сутність товарообігу підприємства 5
1.1.Поняття товарообігу підприємства 5
1.2.Класифікація товарообігу підприємства 9
1.3.Аналіз обсягу, динаміки, швидкості й структури товарообігу підприємства 10
2. Загальна характеристика ДП «...» 16
3.Аналіз гуртового та роздрібного товарообігу підприємства 22
3.1. Аналіз динаміки товарообігу 22
3.2. Аналіз товарообігу за методами продажу, асортиментом, мовою 25
3.3 Факторний аналіз роздрібного товарообігу 28
4.Рекомендації щодо підвищення обсягу товарообігу підприємства 33
Висновки 35
Список використаної літератури 37
-
Аналіз та планування роздрібного товарообороту торгових підприємств
Вступ 3
1. Теоретичні аспекти поняття роздрібний товарооборот 5
1.1. Сутність та функції роздрібного товарообігу. 5
1.2. Завдання аналізу роздрібного товарообігу. 9
2. Аналіз роздрібного товарообігу на ТОВ «...» 12
2.1. Методика аналізу роздрібного товарообігу. 12
2.1. Оцінка стану й динаміки роздрібного товарообігу 15
3. Планування роздрібного товарообігу 26
Висновок 33
Список використаної літератури 35
-
Аналіз товорообігу підприємства (на прикладі ТОВ “Лілея”)
План
Вступ 3
1. Сутність товарообігу підприємства 5
2. Класифікація і аналіз товарообороту підприємств 9
2.1. Класифікація товарообігу підприємства і характеристика його окремих видів 9
2.2. Теоретичні основи аналізу обсягу, динаміки, швидкості і структури товарообігу підприємства 12
3. Аналіз роздрібного товарообігу підприємства 18
3.1. Коротка характеристика господарської діяльності ТОВ «Лілея» 18
3.2. Характеристика і аналіз товарообороту ТОВ «Лілея» 22
3.3. Факторний аналіз роздрібного товарообігу 28
Висновки і пропозиції 34
Список використаної літератури 37
-
. Поняття товарообігу на підприємствах громадського харчування
Зміст
ВСТУП 3
1.Характеристика підприємства 6
2. Поняття товарообігу на підприємствах громадського харчування. Аналіз товарообігу у їдальні заводу ОР 11
3. Планування товарообігу в їдальні заводу ОР 21
4.Організація робочих місць і фактори забезпечення нормальних умов праці 26
5. Висновки та пропозиції щодо вдосконалення існуючої організації виробництва 29
Список використаної літератури 31
-
Виробнича діяльність та планування товарообігу на підприємствах ресторанного господарства
ЗМІСТ
Вступ..................................................................................................................... 3
1. Основи організації підприємств громадського харчування при готелях, санаторіях.............................................................................................................. 5
1.1. Сутність та економічне значення ресторанного господарства................. 5
1.2. Характеристика основних типів підприємств громадського харчування при готелях............................................................................................................ 7
2. Виробнича діяльність та планування товарообігу на підприємствах ресторанного господарства................................................................................. 15
2.1. Планування обсягу товарообігу на підприємствах ресторанного господарства......................................................................................................... 15
3. Аналіз організації харчування в пансіонаті "Райський куток".................... 25
3.1. Характеристика особливостей ресторану в пансіонаті "Райський куток" 25
3.2. Аналіз процесу обслуговування в ресторані.............................................. 28
3.3. Пропозиції щодо покращення обслуговування.......................................... 33
Висновки............................................................................................................... 38
Список використаних джерел.............................................................................. 39
-
Основи проектування організацій
ЗМІСТ
Вступ 3
1. Основи проектування організацій 5
2. Основні методологічні принципи побудови організацій 6
3. Процес побудови організації 8
4. Методи побудови організацій 11
5. Оцінка ефективності організаційних рішень 17
Висновки 22
Література 24
-
Основи проектування організацій
ЗМІСТ
Вступ 3
1. Основи проектування організацій 5
2. Основні методологічні принципи побудови організацій 6
3. Процес побудови організації 8
4. Методи побудови організацій 11
5. Оцінка ефективності організаційних рішень 17
Висновки 22
Література 24
-
Облік руху товарних запасів торговельного підприємства
ЗМІСТ
Вступ 3
Розділ 1. Характеристика діяльності підприємства 6
1.1 Теоретична сутність товарних запасів торговельного підприємства 6
1.2 Характеристика торгівельної галузі країни 9
1.3 Характеристика діяльності підприємства 18
1.4 Попередня оцінка діяльності підприємства 22
Розділ 2. Облік руху товарних запасів торговельного підприємства 30
2.1 Правовий розділ 30
2.2 Характеристика бухгалтерського обліку 40
Розділ 3. Економічний аналіз діяльності підприємства 74
3.1. Методика аналізу роздрібного товарообігу торговельного підприємства 74
3.2 Аналіз динаміки загального товарообігу 75
3.3 Аналіз товарно-групової структури 77
3.4 Аналіз ритмічності та сезонності товарообігу 82
3.5 Факторний аналіз товарообігу 84
3.6. Експрес-аналіз фінансових показників підприємства 103
3.7 Пропозиції та шляхи вдосконалення діяльності торговельного підприємства 118
Висновки 128
Список використаних джерел 133
Додатки 139
-
Економічний зміст торгівельної діяльності
Зміст
Вступ 4
Розділ 1 7
Економічний зміст торгівельної діяльності 7
1.1 Поняття, форми та функції торгівельної діяльності 7
1. 2. Види товарообороту та їх характеристика 15
1.3. Техніко-економічна характеристика торговельної організації 29
Розділ 2 40
Особливості руху товарів на підприємствах роздрібної торгівлі 40
2.1 Нормативно-правова база, що регулює питання обліку товарних операцій 40
2.2. Облік руху товарів на підприємствах роздрібної торгівлі 43
2.3 Особливості обліку і розподілу транспортно-заготівельних витрат та торгової націнки 52
2.4. Облік вибуття товарів 60
Розділ 3 65
Аналіз роздрібного товарообігу 65
3.1. Методика аналізу роздрібного товарообігу торговельного підприємства 65
3.2 Аналіз динаміки загального товарообігу 66
3.3 Аналіз товарногрупової структури 68
3.4 Аналіз ритмічності та сезонності товарообороту 73
3.5 Факторний аналіз товарообігу 74
3.6. Пропозиції та шляхи вдосконалення діяльності торговельного підприємства 86
Висновки 96
Список використаних джерел 101
ДОДАТКИ 105
-
Бухгалтерський облік руху товарів
ЗМІСТ
Вступ………………………………..…………………………………….3
1.Товар- як економічна категорія…..………………….…..…………...5
1.1.Види торгівлі та її значення в житті суспільства.……….…...…..5
1.2 Економічна суть товарів та їх оцінка бухгалтерському обліку..14
1.3. Техніко-економічна характеристика Дігтярівського
споживчого товариства……………………..………………………….21
2. Бухгалтерський облік руху товарів…………...……….……...….…33
2.1..Нормативно-правова база, що регламентує облік
руху товарів………………………………………………….……….…..33
2.2 Облік надходження товарів………………………………………...40
2.3 Облік реалізації та повернення товарів .…….……………….……46
2.4 Документальне оформлення руху товарів…………………………52
3. Аналіз роздрібного товарообігу споживчого товариства………....57
3.1. Аналіз роздрібного товарообігу………...…………………………57
3.2. Аналіз товарного балансу…………………………………………..62
3.3. Аналіз фінансових результатів…………………………………….70
4. Шляхи вдосконалення обліку товарів та резерви збільшення
товарообігу…………………………………………………………………75
Висновки…………………………………….……………………………86
Список використаних джерел…………….…………………………….91
Додатки……………………………………………………………………95