|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
|
Шукаєте реферат - просто зайдіть на Інститут.com.ua! |
|
-
Бюджетування і контроль витрат
ВСТУП 3
І РОЗДІЛ . ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ ЗАСАДИ БЮДЕТУВАННЯ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ 5
1.1. Бюджетування у системі управління витратами підприємства 5
1.2. Формування бюджетів як основа обліково-аналітичного забезпечення системи бюджетування підприємства 9
1.3. Методи бюджетування в системі управлінського обліку 11
ІІ РОЗДІЛ. КОНТРОЛЬ В ПРОЦЕСІ РОЗРОБКИ БЮДЖЕТІВ ПІДПРИЄМСТВА 14
2.1. Внутрішньогосподарський контроль в системі управління витратами 14
2.2. Інформаційне забезпечення контролю витрат підприємства 16
2.3. Методика внутрішньогосподарського контролю в системі бюджетування 18
ІІ РОЗДІЛ. БЮДЖЕТУВАННЯ ТА КОНТРОЛЬ ВИТРАТ НА ПІДПРИЄМСТВІ ЗАТ «__» 21
3.1. Економічна характеристика підприємства ЗАТ «__» 21
3.2. Організація бюджетування та контролю витрат основної діяльності підприємства 22
ВИСНОВОК 30
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 33
ДОДАТКИ 36
-
Удосконалення обліку, аналізу і контролю розрахунків з персоналом з оплати праці в системі управління витратами на оплату праці
Удосконалення обліку, аналізу і контролю розрахунків з персоналом з оплати праці в системі управління витратами на оплату праці
-
Управління поточними витратами торговельного підприємства
практична частина дипломної роботи
Розділ 2. Аналіз управління поточними витратами ЗАТ "Дніпровський універмаг" 3
2.1. Економічна характеристика комплексу завдань по управлінню поточними витратами підприємства за допомогою ПЄОМА 3
2.2. Аналіз розміру та рівня поточних витрат підприємства 13
2.3. Оцінка факторів що впливають на формування поточних витрат торгового підприємства 20
2.4. Оцінка ефективності управління поточними витратами підприємства 28
Розділ 3. Основні напрями вдосконалення управління поточними витратами ЗАТ "Дніпровський універмаг" 33
3.1. Обґрунтування пропозицій щодо оптимізації обсягу та складу поточних витрат 33
3.2. Напрями удосконалення системи управління поточних витрат на торговельному підприємстві 42
Висновок 55
-
Система обліку витрат виробництва Стандарт - кост
Зміст
Вступ. 3
Розділ І. Теоретичні основи організації управління витратами на підприємстві 5
1.1 Загальні засади організації управлінського обліку на підприємстві як інформаційної бази для управління фінансовою діяльністю підприємства 5
1.2. Організація системи управління витратами на підприємстві 9
РОЗДІЛ ІІ. ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ВАТ “ГАЛІЇВСЬКИЙ МАСЛОЗАВОД ІМ.В.Ф.МАЗУРКЕВИЧА” 15
2.1 Техніко-економічна характеристика підприємства 15
2.2 Оцінка системи управління витратами на підприємстві 24
Розділ ІІІ. Визначення пріоритетних напрямків та можливих шляхів удосконалення системи управління витратами 38
ВИСНОВКИ 47
Список використаної літератури: 50
Додатки 53
Метою курсового дослідження є аналіз теоретичних та практичних аспектів використання в системі управління фінансовою діяльністю методів управлінського обліку «стандарт кост».
Об‘єктом дослідження виступає виробниче підприємство ВАТ “Галіївський маслозавод ім. В.Ф.Мазуркевича”.
-
Основи системи управління витратами
Зміст
Вступ..............................................................................................................3
1. Основи системи управління витратами .............................................5
1.1. Сутність і класифікація витрат підприємства ................................5
1.2. Основні поняття та процедури в системі управління витратами...13
2. Функції системи управління витратами ............................................15
2.1. Планування витрат .............................................................................15
2.2. Нормування витрат .............................................................................16
2.3. Облік і калькулювання витрат..........................................................17
2.4. Аналіз і контроль витрат .................................................................18
2.5. Пошук резервів зниження витрат ...................................................19
3. Вдосконалення системи управління витратами на підприємствах...21
3.1. Проблемні питання управління витратами на підприємствах ..21
3.2. Механізм створення системи управління витратами
підприємства…………………………………………………………...…22
Висновки ……………………………………………….…………………30
-
Удосконалення обліку контролю та аналізу надходження товарів у системі управління підприємством
ЗМІСТ
РОЗДІЛ 1 9
ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ОБІЛКУ КОНТРОЛЮ І АНАЛІЗУ НАДХОЖЕННЯ ТОВАРІВ 9
1.1. Економічна сутність товарних запасів 9
1.2. Економіко-правовий аналіз та огляд нормативної бази спеціальної літератури 15
Висновки до першого розділу 17
РОЗДІЛ 2 19
СУЧАСНИЙ СТАН ТА УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ НАДХОДЖЕННЯ ТОВАРІВ 19
2.1. Організаційні та технологічні особливості базового підприємства та їх вплив на організацію і методологію обліку надходження товарів 19
2.2. Фінансовий облік надходження товарів 37
2.3. Удосконалення податкового обліку надходження товарів 56
2.4. Облік надходження товарів у системі прийняття управлінських рішень 56
2.4Податковий облік надходження товарів від постачальників і податкового кредиту з ПДВ 62
2.5. Організація обліку надходження товарів в інформаційних бухгалтерських системах 71
Висновки до другого розділу 81
РОЗДІЛ 3 82
КОНТРОЛЬ ТА ЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ НАДХОДЖЕННЯ ТОВАРІВ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ 82
3.1. Система показників інформаційна база і основні методологічні прийоми контролю та економічного аналізу 82
3.2. Методика контролю наявності та використання товарів 86
3.3.Організація і методика економічного аналізу надходження товарів 92
3.4 Методика факторного аналізу 98
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 103
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 106
ДОДАТКИ 110
-
АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
ЗМІСТ
ВСТУП 4
1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ 6
1.1 Витрати як керована економічна категорія 6
1.2 Концептуальні основи управління витратами підприємства 9
1.3 Управлінський облік як інструмент управління витратами 13
1.4 Механізм реалізації функцій системи управлінського контролю витрат 16
1.5 Прийоми і методи операційного менеджменту, використовувані в управлінні витратами 21
1.6 Методи оперативної діагностики як інструмент управління витратами 27
2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 33
2.1 Оцінка фінансового стану 35
2.2 Аналіз прибутковості 44
2.3 Аналіз платоспроможності та ліквідності 46
2.4. Аналіз витрат за допомогою операційного аналізу 59
3. АНАЛІЗ ЧУТЛИВОСТІ ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВА ДО ЗМІНИ ЕЛЕМЕНТІВ ОПЕРАЦІЙНОГО ВАЖЕЛЯ 64
ВИСНОВОК 71
ЛІТЕРАТУРА 73
-
Функції системи управління витратами
Зміст
Вступ..............................................................................................................3
1. Основи системи управління витратами .............................................5
1.1. Сутність і класифікація витрат підприємства ................................5
1.2. Основні поняття та процедури в системі управління витратами...13
2. Функції системи управління витратами ............................................15
2.1. Планування витрат .............................................................................15
2.2. Нормування витрат .............................................................................16
2.3. Облік і калькулювання витрат..........................................................17
2.4. Аналіз і контроль витрат .................................................................18
2.5. Пошук резервів зниження витрат ...................................................19
3. Вдосконалення системи управління витратами на підприємствах...21
3.1. Проблемні питання управління витратами на підприємствах ..21
3.2. Механізм створення системи управління витратами
підприємства…………………………………………………………...…22
Висновки ……………………………………………….…………………30
Список використаних джерел ………………..…………………………32
Додаток
-
Удосконалення управління витратами ДП „Молочний завод” ТОВ „Молочна фабрика ”Рейнфорд”
ЗМІСТ
ВСТУП .............................................................................................................3
РОЗДІЛ 1. Теоретичні основи управління витратами ...................... 5
1.1. Цілі і завдання управління витратами ...............................................5
1.2. Сутність і класифікація витрат підприємства ..................................14
1.3. Методика розрахунку елементів витрат та основні нормативно-правові документи з управління витратами.....................................................25
РОЗДІЛ 2. Сучасний рівень управління витратами в умовах ДП «Молочний завод» ТОВ «Молочна фабрика «Рейнфорд» ...............................32
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства і аналіз фінансово-економічного стану підприємства .................................................32
2.2. Існуюча система управління витратами підприємства....................44
2.3. Рівень витрат на виробництві ...........................................................52
РОЗДІЛ 3. Удосконалення управління витратами ДП «Молочний завод» ТОВ «Молочна фабрика «Рейнфорд» ....................................................59
3.1. Формування центру витрат та центру відповідальності ....................59
3.2. Шляхи удосконалення управління витратами підприємства як основи їх зменшення .........................................................................................66
3.3. Оцінка економічної ефективності запропонованих заходів ..........75
ВИСНОВКИ ..................................................................................................81
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ............................................85
ДОДАТКИ......................................................................................................89
-
Управління поточними витратами торговельного підприємства
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні основи управління поточними витратами торговельного підприємства 6
1.1. Економічна природа поточних витрат торговельного підприємства 6
1.2 Фактори, що визначають розмір та склад поточних витрат торговельного підприємства 12
1.3 Методика управління поточними витратами торговельного підприємства 19
Розділ 2. Аналіз управління поточними витратами ЗАТ "Дніпровський універмаг" 23
2.1. Економічна характеристика комплексу завдань по управлінню поточними витратами підприємства за допомогою ПЄОМ 23
2.2. Аналіз розміру та рівня поточних витрат підприємства 33
2.3. Оцінка факторів що впливають на формування поточних витрат торгового підприємства 42
2.4. Оцінка ефективності управління поточними витратами підприємства 50
Розділ 3. Основні напрями вдосконалення управління поточними витратами ЗАТ "Дніпровський універмаг" 55
3.1. Обґрунтування пропозицій щодо оптимізації обсягу та складу поточних витрат 55
3.2. Напрями удосконалення системи управління поточних витрат на торговельному підприємстві 68
Висновок 80
Список використаних джерел 82
Додатки 88-90
Метою роботи є поглиблене вивчення управління поточними витратами підприємства, основи формування та вплив різних факторів та формування витрат. Предметом дослідження є економічний аналіз фінансових результатів торговельного підприємства
До роботи додано доповідь, роздатковий матеріал
Cгенерировано за 0.016154 секунд
|