-
Сутність та місце прийняття рішення в процесі управління організацією
ВСТУП 2
1. СИСТЕМНИЙ ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 4
1.1. СУТНІСТЬ ТА ОСНОВНІ ЕЛЕМЕНТИ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 4
1.2. СУЧАСНІ ТЕОРІЇ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ 7
1.3. ЕТАПИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ В ПРОЦЕСІ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 11
2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ РІШЕНЬ В ПРОЦЕСІ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 15
2.1. МЕТОДИ АНАЛІЗУ ЕФЕКТИВНИХ РІШЕНЬ В ПРОЦЕСІ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 15
2.2. ПРИНЦИПИ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНИХ РІШЕНЬ 20
2.3. ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ В ГОТЕЛІ “ЗАТИШОК” М. БАЛАКЛАВА 25
ВИСНОВКИ 29
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 31
ДОДАТКИ 33
ДОДАТОК 1 33
ДОДАТОК 2 34
ДОДАТОК 3 35
ДОДАТОК 4 36
ДОДАТОК 5 37
-
Технологія здійснення підприємницького менеджменту (на прикладі підприємства)
ВСТУП 3
1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 5
1.1. Місце менеджера в системі управління організацією 5
1.2. Методи управління сучасною організацією 9
2. ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗДІЙСНЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО МЕНЕДЖМЕНТУ (НА ПРИКЛАДІ ПП «ПРОМЕТЕЙ») 13
2.1. Загальна характеристика організації та персоналу 13
2.2. Аналіз практики управління організацією 18
3. НАПРЯМКИ ПОКРАЩЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗДІЙСНЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО МЕНЕДЖМЕНТУ 24
3.1. Формування культури управління в практиці сучасних підприємств 24
3.2. Шляхи вдосконалення системи управління організацією 28
ВИСНОВКИ 31
ЛІТЕРАТУРА 32
-
Білети з менеджменту
Білет 1 2
1. Поняття „організація”, її ознака 2
2. Підрозділи організації 2
3. Основні види контролю в організації 4
Білет 2 6
1. Вимоги до створення організації 6
2. Рівні управління організацією 6
3. Принципи контролю в сучасній організації 7
Білет 3 8
1. Формальні і неформальні групи 10
2. Необхідність управління організацією 10
3. Основні методи управління організацією 12
Білет 4. 13
1. Основні характеристики організації 13
2. Рівні управління організацією 13
3. Організаційно-розпорядчі методи управління організацією 14
Білет 5 16
1. Вертикальний розподіл праці в організації 16
2. Переваги та недоліки лінійної структури управління 17
3. Етапи моделювання управлінської діяльності підприємства 18
..... всього 26 білетів
-
Принципи управління організацією
Вступ 3
Розділ 1. Організаційна структура організації: сутність, типи 4
1.1. Сутність організаційної структури підприємства 4
1.2. Типи організаційних структур управління 8
Розділ 2. Сучасні методи та принципи управління організацією 18
2.1. Поняття та основи класифікації методів управління 18
2.2. Принципи та етапи побудови організаційної структури управління підприємством 26
Розділ 3. Аналіз принципів управління організацією (на прикладі фармацевтичного підприємства „Дарниця”) 31
2.1. Загальна характеристика організації та персоналу 31
3.2. Дослідження принципів управління організацією 36
Висновки 43
Література 44-45
Темою роботи є: „Принципи управління організацією”.
Метою роботи є визначення основних принципів управління організацією в цілому та окремими її складовими підрозділами зокрема.
Об’єктом дослідження є фармацевтичне підприємство "Дарниця" .
Предметом дослідження виступає механізм формування та вдосконалення принципів управління організацією.
Літературною базою слугують підручники та періодична література вітчизняних та зарубіжних авторів.
-
Управління організації суть, методи, ефективність
Вступ 3
1. Сутність управління організацією 5
2. Методи управління організацією 13
3. Ефективність управління та організаційні структури управління 21
Висновки 30
Література 33
-
Управління організації суть, методи, ефективність (теорія)
Вступ 3
1. Сутність управління організацією 5
2. Методи управління організацією 13
3. Ефективність управління та організаційні структури управління 21
Висновки 30
Література 33
-
Удосконалення процесу управління готелем
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 5
1.1. Сутність управління організацією та її складових 5
1.2. Процесний підхід до управління підприємством 17
1.3. Показники оцінювання ресурсних компонентів процесу управління організацією 27
РОЗДІЛ 2. ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЕМ ВАТ «ГОТЕЛЬ «Назва» 35
2.1. Аналіз фінансово-господарської діяльності готелю 35
2.2. Оцінка управління діяльністю досліджуваного підприємства 43
2.3. Рекомендації щодо вдосконалення процесу управління готелем 53
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 70
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 73
ДОДАТКИ 78
-
Сучасні технології Менеджменту.
План.
Вступ……………………………………………………………………3
1. Сутність та зміст менеджменту……………………………5
1.1. Загальні поняття.……………………………………………..5
1.2. Задачі і цілі управління………………………………………..6
1.3. Школи та принципи управління……………………………7
1.4. Сучасні принципи менеджменту…………………………10
2. Сутність і зміст функцій менеджменту………………….12
2.1. Основні функції менеджменту……………………………..14
2.1.1. Функція планування……………………………………….15
2.1.2. Функція організації……………………………………….17
2.1.3. Функція мотивації………………………………………..18
2.1.4. Функція контролю………………………………………..19
2.2. Функції управління на сучасному етапі………………...20
3. Методи і моделі управління………………………………….23
3.1. Сучасні методи управління………………………………..23
3.2. Сучасні проблеми управління………………………………25
3.3. Наукові підходи до менеджменту………………………27
3.4. Нові види менеджменту…………………………………..29
4. Сучасні технології менеджменту………………………….31
4.1. Нові інформаційні технології управління……………….33
4.2. Інноваційний менеджмент………………………………...35
4.3. Нова соціальна система управління..…………………..38
4.4. Значення технологій менеджменту ……………………40
Висновок……………………………………………………………..42
Список використаної літератури……………………………..44
-
Корпоративні стратегії злиття і придбання
ВСТУП 2
1. ЕВОЛЮЦІЯ УПРАВЛІНСЬКОЇ ДУМКИ 3
2. ЗМІНА ЗАВДАНЬ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ 9
3. КЛАСИФІКАЦІЯ МЕТОДІВ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 12
4. ПРИНЦИПИ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 15
ВИСНОВКИ 20
ЛІТЕРАТУРА 21
-
Сутність і зміст управління організацією
Зміст
Вступ 3
1. Теоретичні аспекти управління 4
1.1 Основні категорії теорії управління 4
1.2 Технологія управління 4
1.3 Управлінські рішення 5
2. Сутність та функції управління організацією 6
2.1 Поняття управління організацією 6
2.2 Суб'єкти і об'єкти управління 7
2.3 Зміст та функції управління 9
3. Типи організаційних структур управління 12
Висновки 17
Література 18