Вступ 3
Розділ 1. Наукові основи продуктивності праці і основні напрями її підвищення у сільськогосподарському виробництві 5
1.1. Економічна суть продуктивності праці і роль в підвищенні ефективності сільськогосподарського виробництва 5
1.2. Показники продуктивності праці в сільськомугосподарстві та методика їх визначення 7
Розділ 2. Аналіз сучасного рівня продуктивності праці досліджуваного господарства 18
2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 18
2.2. Показники продуктивності праці 23
2.3. Фактори продуктивності праці в сільськогосподарському виробництві 26
Розділ 3. Динаміка та кореляційний аналіз продуктивності праці в сільськомугосподарстві 28
3.1. Динаміка виробництва валової продукції сільського господарства на одного працівника, зайнятого в сільськомугосподарстві 28
3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці від енергоозброєності та фондоозброєності 33
Розділ 4. Шляхи підвищення продуктивності праці в сільськогосподарському підприємстві 37
Висновки 39
Список використаних джерел 41
Додатки 43
Вступ 3
Розділ 1. Наукові основи підвищення продуктивності праці в сільськомугосподарстві 5
1.1.Економічна сутність продуктивності праці 5
1.2.Показники продуктивності праці в сільськомугосподарстві та методика їх визначення 11
Розділ 2. Аналіз продуктивності праці в сільськомугосподарстві 14
2.1.Природо-економічна характеристика умов сільськогосподарського виробництва досліджуваного господарства 14
2.2.Аналіз динаміки і оцінки досягнутого рівня продуктивності праці в сільському виробництві 20
2.3.Фактори продуктивності праці в сільському виробництві 25
Розділ 3. Фінансові результати господарювання та їх вплив на фінансовий стан 28
3.1.Оцінка фінансових результатів діяльності підприємства 28
3.2.Фінансовий стан та фактори, що його визначають 31
3.3.Пропозиції по покращенню фінансових показників діяльності підприємства 41
Висновки 51
Список літератури 53
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ - ОСНОВНИЙ ФАКТОР ЗРОСТАНЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА 6
1.1. Суть та основні шляхи зростання продуктивності праці 6
1.2. Показники продуктивності праці в сільськомугосподарстві 9
1.3. Показники продуктивності праці в тваринництві 17
РОЗДІЛ 2. СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ 23
2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 23
2.2. Рівень та динаміка продуктивності праці 30
2.3. Фактори продуктивності праці та шляхипідвищення 33
РОЗДІЛ 3. ДИНАМІКА ТА КОРЕЛЯЦІЙНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 35
3.1. Динаміка виробництва валової продукції тваринництва на одного працівника, зайнятого в тваринництві 35
3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці в тваринництві від енергоозброєності праці і рівня спеціалізації виробництва 41
РОЗДІЛ 4. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 45
ВИСНОВКИ 48
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 50
ДОДАТКИ 52
Вступ 3
1. Продуктивністьпраці та методи її вимірювання 5
1.1. Визначення продуктивності праці 5
1.2. Показники та методи вимірювання продуктивності праці 10
2. Управління продуктивністю праці 13
2.1. Сутність управління продуктивністю праці 13
2.2. Планування продуктивності праці 14
3. Резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання 18
3.1. Резерви та динаміка підвищення продуктивності праці персоналу 18
3.2. Нові методи підвищення продуктивності праці на підприємствах, в установах, організаціях, галузях економіки 24
Висновки 32
Список використаних джерел 34
Мета роботи. Мета курсової роботи полягає у розкритті теоретичних аспектів, методичних підходів та обгрунтовуванні резервів підвищення продуктивності праці та шляхів їх використання.
Об'єктом дослідження є теорія і практика використання праці та її продуктивність.
Предметом дослідження є резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання за сучасних умов господарювання.
Вступ 3
Розділ 1. Продуктивністьпраці 5
1.1. Продуктивністьпраці: сутність і значення 5
1.2. Показники і методи вимірювання продуктивності праці 7
1.3. Фактори і резерви підвищення продуктивності праці 13
1.4. Програми управління продуктивністю праці на підприємстві 17
Розділ 2. Аналіз економічної діяльності ДП АТ «Назва» 23
2.1 Загальна характеристика підприємства 23
2. 2. Аналіз продуктивності праці ДП АТ «Назва» 25
2.3. Оцінка продуктивності праці ДП АТ «Назва» 32
Розділ 3. Шляхи зростання продуктивності праці 35
3.1. Підвищення якості робочої сили як засіб зростання продуктивності праці 35
3.2 Резерви та можливості підвищення продуктивності праці 39
Висновки 44
Список використаної літератури 46
1. АПК в системі ринкових відносин.
1.1.Особливості господарювання в сільськомугосподарстві.
1.2. Причини формування, структура та функції АПК
2. Проблеми та перспективи реформування АПК в України.
2.1. Обєктивна необхідність реформування виробничих відносин в сільськомугосподарстві.
2.2.Оцінка ефективності діяльності різних форм господарювання в АПК
2.3 Шляхи подолання кризового становища в АПК.
ВСТУП………………………………………………………………………………..3
1. Теоретичні основи державного регулювання в сільськомугосподарстві
1.1. Поняття, сутність і принципи державної регулятивної діяльності в сільськомугосподарстві…………………………………………………………….5
1.2. Джерела правового регулювання сільського господарства в Україні
2. Механізми регулювання сільського господарства в Україні
2.1. Форми і методи державної регулятивної діяльності в сільськомугосподарстві……………………………………………………………………….22
2.2. Напрями державного регулювання сільського господарського за зразком ринку зерна……………………………………………………………………….25
3. Вдосконалення механізму регулювання сільськогосподарського виробництва в Україні
3.1. Державний вплив на сільськогосподарське виробництво в умовах ринкової економіки………………………………………………………………...………….40
3.2. Вдосконалення державного регулювання сільского господарства………. 55
4. Правовий статус органів, що здійснюють державну регулятивну діяльність у сільськомугосподарстві
4.1. Визначення системи та компетенції органів, що здійснюють державну регулятивну діяльність у сільськомугосподарстві……………………………. 61
4.2. Компетенція державних органів із контролю якості сільськогосподарської продукції інспекції ………………………………………………………..……87
ВИСНОВКИ………………………………………………………………………...95
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 97
Вступ 3
1. Особливості страхування в сільськомугосподарстві на сучасному етапі 4
1.1. Договір страхування 4
1.2. Термін дії договору страхування 6
1.3. Визначення розміру збитків 8
1.4. Страхове відшкодування 10
2. Стан і перспективи розширення сфери страхових послуг у сільськомугосподарстві 11
Висновки 14
Список використаної літератури 15
ВСТУП 3
РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА 6
1.1. Поняття трудових ресурсів та особливості праці в готельному господарстві 6
1.2. Ефективність і продуктивність праці персоналу підприємств готельного господарства 11
1.3. Методи планування чисельності працівників в готельному господарстві 14
РОЗДІЛ ІІ. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ «Назва» 17
2.1. Аналіз основних показників з праці в динаміці 17
2.2. Дослідження динаміки продуктивності праці та факторів, які на неї впливають 21
2.3. Аналіз ефективності використання робочого часу 25
РОЗДІЛ ІІІ. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ «Назва» 28
3.1. Резерви підвищення продуктивності праці 28
3.2. Пропозиції щодо ефективності використання робочого часу 33
ВИСНОВКИ 36
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 40
ДОДАТКИ 42
1. Необхідність і розвиток страхування в сільськомугосподарстві. Суб’єкти та об’єкти страхування 3
2. Порядок укладання і обслуговування договорів страхування 7
3. Оцінка сучасного стану, проблеми і преспектив розвитку добровільного страхування в сільськомугосподарстві України 11
Література 15
Cгенерировано за 0.125902 секунд
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт,
або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.