|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
|
Шукаєте реферат - просто зайдіть на Інститут.com.ua! |
|
-
Оперативно – виробниче планування на
Введення___________________________________________________________
1. Оперативно-виробниче планування________________________________
1.1. Задачі та зміст оперативно-виробничого планування____________
1.2. Особливості оперативно-виробничого планування за типами виробництв_________________________________________________
1.2.1. Потоко – масове виробництво______________________________
1.2.2. Серійне виробництво_____________________________________
1.2.3. Одиничне та дрібно – серійне виробництво_________________
2. Організація оперативно-виробничого планування__________________
2.1. Загальний порядок розробки планів__________________________
2.2. Розподілення функцій при складанні оперативно-виробничої програми__________________________________________________
2.3. Основні системи оперативно-виробничого планування_________
3. Організація оперативного обліку виробництва та диспетчирезування_
3.1. Оперативний облік виробництва_____________________________
3.2. Диспетчирезування виробництва____________________________
Висновоки________________________________________________________
Література____________________________________________________
-
Оперативно – виробниче планування на
Введення___________________________________________________________
Структура_________________________________________________________
1. Оперативно-виробниче планування________________________________
1.1. Задачі та зміст оперативно-виробничого планування____________
1.2. Особливості оперативно-виробничого планування за типами виробництв_________________________________________________
1.2.1. Потоко – масове виробництво______________________________
1.2.2. Серійне виробництво_____________________________________
1.2.3. Одиничне та дрібно – серійне виробництво_________________
2. Організація оперативно-виробничого планування__________________
2.1. Загальний порядок розробки планів__________________________
2.2. Розподілення функцій при складанні оперативно-виробничої програми__________________________________________________
2.3. Основні системи оперативно-виробничого планування_________
3. Організація оперативного обліку виробництва та диспетчирезування_
3.1. Оперативний облік виробництва_____________________________
3.2. Диспетчирезування виробництва____________________________
Висновоки________________________________________________________
Література____________________________________________________
-
Планування виробництва продовольчих товарів ринкової новизни на підприємствах
Вступ ………………………………………………………………………….3
1. Оперативно-виробниче планування …………………………………5
1.1. Задачі та зміст оперативно-виробничого планування ……………...5
1.2. Особливості оперативно-виробничого планування за типами виробництв ………………………………………………………………………….9
1.2.1. Потоко – масове виробництво ……………………………………….9
1.2.2. Серійне виробництво ………………………………………………..13
1.2.3. Одиничне та дрібно – серійне виробництво ……………………….17
2. Організація оперативно-виробничого планування ………………..21
2.1. Загальний порядок розробки планів ………………………………..21
2.2. Розподілення функцій при складанні оперативно-виробничої програми …………………………………………………………………………...21
2.3. Основні системи оперативно-виробничого планування …………22
2.4. Дослідження ринку перед розробленням та впровадженням нової (оновленої) продукції ……………………………………………………………..23
2.5. Оцінювання результатів реалізації плану ………………………….28
3. Організація оперативного обліку виробництва та диспетчирезування ………………………………………………………………..32
3.1. Оперативний облік виробництва …………………………………...32
3.2. Диспетчирезування виробництва ……………..……………………38
Висновки ……………………………………………………………………41
Список використаної літератури ………………………………………….43
-
Особливості оперативно-виробничого планування в масовому серійному типів виробництва
Зміст
Вступ 3
1. Особливості оперативно-виробничого планування в поточно-масовому виробництві 4
2. Особливості оперативно-виробничого планування в серійному і багатосерійному виробництві 7
3. Особливості оперативно-виробничого планування в одиничному і дрібносерійному виробництві 12
Висновки 16
Список використаної літератури 18
-
Організація системи опреративно-виробничого планування на підприємстві
Вступ 3
Розділ 1. Планування діяльності підприємства. 5
1.1. Сутність планування. Значення планування в сучасній економіці. 5
1.2. Оперативно-виробниче планування діяльності підприємства 9
Розділ 2. Характеристика господарської діяльності ТОВ „-” та оцінка системи планування підприємства 20
2.1. Загальна характеристика діяльності ТОВ „-”. 20
2.2. Основні техніко-економічні показники діяльності ТОВ „-”. 24
Розділ 3. Організація системи оперативно-виробничого планування ТОВ „-”. 29
Висновки 39
Додаток 1 41
Список використаних джерел 42-43
Об’єктом даної роботи виступає система оперативно-виробничого планування на підприємстві, предметом – особливості організації даної системи. Мета даної роботи – розкрити особливості організації системи оперативно-виробничого планування на підприємстві. Така постановка мети обумовлює структуру роботи: для досягнення мети, передусім, слід здійснити теоретичний огляд планування діяльності підприємства: розкрити сутність планування, значення планування в сучасній економіці, а також – надати характеристику оперативно-виробничого планування діяльності підприємства; по-друге, слід охарактеризувати господарську діяльність ТОВ „-” (обраного нами в якості підприємства, на прикладі якого здійснюється аналіз особливостей планування), і, зрештою, - зосередити увагу на організації системи оперативно-виробничого планування ТОВ „-”. Підприємство здійснює свою діяльність на ринку виробів для будівництва, виробництва дверей із натуральної деревини.
-
Організація роботи в доготівельному цеху ресторана
Вступ 3
1. Загальна характеристика підприємства громадського харчування 5
2. Організація роботи доготівельного цеху підприємства 8
2.1. Гарячий і холодний цехи 10
2.2. Рекомендації щодо розміщення виробничих приміщень 15
2.3. Практична характеристика організації роботи в доготівельному цеху ресторана 17
3. Удосконалення роботи доготівельного цеху підприємства 26
Висновки 26
Використана література 29
Додатки 30
-
Виробничій потенціал підприємства і організація його використання
Вступ 3
Розділ 1.Сутність виробничого потенціалу та основи організації виробничої структури на підприємстві 5
1.1.Сутність виробничого потенціалу 5
1.2.Поняття виробничої системи 9
1.3.Принципи побудови види та тенденції розвитку виробничих структур підприємства 13
Розділ 2.Аналіз виробничого потенціалу підприємства ВАТ „Цукропроммеханізація” 23
2.1.Загальна економічна характеристика досліджуваного підприємства 23
2.2.Дослідження виробничої структури та потенціалу ВАТ „Цукропроммеханізація” 26
Розділ 3.Пропозиції щодо удосконалення виробничого потенціалу на досліджуваному підприємстві 39
3.1.Процес раціоналізації виробничого потенціалу 39
3.2.Заходи щодо підвищення ефективності управління виробничим потенціалом на ВАТ „Цукропроммеханізація” 44
Висновки 56
Список використаної літератури 58
Додатки 61
-
Організація та ефективність використання виробничого потенціалу сільськогосподарського підприємства (на прикладі приватне сільськогосподарське підприємство “ Лавське”)
Вступ 3 1. Теоретичні основи організації виробничого потенціалу та його складові 5 2. Організаційно-правові аспекти створення та функціонування досліджуваного підприємства 9 3. Наявність та використання виробничого потенціалу підприємства 11 4. Ефективність підприємницької діяльності 18 5. Удосконалення організації використання виробничого потенціалу підприємства та шляхи збільшення прибутків 21 Список використаної літератури 23
-
Організація виробничого процесу у часі та просторі
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні аспекти організації виробничого процесу у часі та просторі 5
1.1. Поняття та класифікація виробничого процесу в операційній системі підприємства 5
1.2. Основні принципи організації виробничого процесу на підприємстві 5
1.3. Сутність організації виробничого процесу у часі та просторі 9
Розділ 2. Методологічні відходи до організації виробничого процесу 22
2.1. Методи аналізу організації виробничого процесу 22
2.2. Моделювання виробництва процесів у часі та просторі 22
Розділ 3. Практика організації виробничого процесу на прикладі "підприємство" 41
3.1. Загальна характеристика господарської діяльності підприємства 41
3.2. Оцінка технологічного циклу виробничої діяльності підприємства 41
3.3. Аналіз організації виробничого процесу 49
3.4. Фактори впливу на ефективність організації виробничого процесу у часі та просторі 58
Розділ 4. Підвищення ефективності організації виробничого процесу на прикладі "підприємство" 63
4.1. Заходи що до підвищення ефективності організації виробничого процесу на підприємстві 63
4.2. Модель управління та організації вдосконалення виробничого процесу підприємства 70
ВИСНОВКИ 80
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 85
ДОДАТКИ 87
-
Принципи раціональної організації виробничого процесу. Особливості їх застосування в сучасних умовах
Вступ 3
1.1. Системно-інтеграційне моделювання сучасного підприємства 6
1.1. Аналіз виробничого процесу як основи конкурентоспроможності підприємства 6
1.2. Склад виробничого процесу 9
1.3. Напрямки організації виробничого процесу 15
2. Організаційно-економічне значення принципів раціональної організації виробничого процесу 23
2.1. Основні принципи раціональної організації виробничого процесу 23
2.2. Принцип ритмічності 24
2.3. Принцип спеціалізації 24
2.4. Принцип прямоточності 25
2.5. Принцип пропорційності 25
2.5. Принцип паралельності 26
2.7. Принцип безперервності 26
2.8. Принцип автоматичності 26
2.9. Принцип гнучкісті 27
3. Організаційно-економічне забезпечення інноваційної діяльності підприємства 29
3.1. Управління реалізацією інновацій 29
3.2. Фінансове забезпечення інноваційного розвитку 34
3.3. Форми і методи підвищення ефективності інноваційної діяльності на промислових підприємствах 36
Висновки 43
Література 47
Метою роботи є узагальнення теоретичних положень та методичних підходів до визначення сутності процесу раціональної організації виробничого процесу та адаптації підприємства та змін зовнішнього середовища, тобто процесу реалізації однієї із основних його властивостей як системи, визначення змісту управління цим процесом і обґрунтування рекомендацій щодо його удосконалення.
Об'єктом дослідження є принципм раціональної організації виробничого процесу та адаптації підприємства до змін зовнішнього середовища в умовах ринкової трансформації.
Предметом дослідження є теоретичні та прикладні засади ефективного управління процесом раціональної організації виробництва промислових підприємств до ринкових умов господарювання на прикладі ВАТ "Слов'янський крейдовапняний завод"
-
Управління підприємством
Вступ........................................................................................................................3 Розділ І. Теоретичні аспекти управління 1.1. Розвиток та історія менеджменту. Зміст менеджменту.................6 1.2. Методи і моделі управління...............................................................11 1.3. Види, принципи та функції менеджменту........................................14 Розділ ІІ. Структура управління підприємством на прикладі ВАТ „Сумсільмаш” 2.1. Загальна характеристика ВАТ „Сумсільмаш”..................................33 2.2. Аналіз фінансового стану підприємства............................................37 2.3. Аналіз використання персоналу ВАТ „Сумсільмаш”. Структура виробничого процесу...........................................................................42 Розділ ІІІ. Шляхи удосконалення управління підприємством 3.1. Удосконалення менеджменту людських ресурсів та управлінських рішень....................................................................................................64 3.2. Підвищення професіоналізму управлінців як фактор удосконалення управління підприємством...................................................................70 3.3. Вимоги до сучасного управлінця та розподілу праці менеджерів....78 Висновки...................................................................................................................85 Список використаної літератури.........................................................................89 Додатки......................................................................................................................95
Cгенерировано за 0.014153 секунд
|