Вступ 4
1. Теоретичні засади планування собівартостіпродукції підприємства 6
1.1 Зміст, завдання та значення планування собівартостіпродукції 6
1.2 Планування собівартостіпродукції в умовах ринкових відносин 11
1.3 Інформаційно-правове забезпечення процесу планування собівартостіпродукції 15
2. Планування собівартостіпродукції на ВАТ “Луганський тепловозобудівний завод” 19
2.1 Фінансово - економічна характеристика ВАТ “Луганський тепловозобудівний завод" 19
2.2 Аналізсобівартостіпродукції підприємства за економічними елементами і статтями витрат 22
2.3 Особливості планування собівартостіпродукції на ВАТ “Чернгівавтодеталь” 25
3. Шляхи покращення процесу планування собівартостіпродукції підприємства та резерви її зниження ВАТ “Чернгівавтодеталь 31
Висновки 38
Література 40
Додатки 42
Вступ 4
1. Теоретичні засади планування собівартостіпродукції підприємства 6
1.1 Зміст, завдання та значення планування собівартостіпродукції 6
1.2 Планування собівартостіпродукції в умовах ринкових відносин 11
1.3 Інформаційно-правове забезпечення процесу планування собівартостіпродукції 15
2. Планування собівартостіпродукції на ВАТ “Луганський тепловозобудівний завод” 19
2.1 Фінансово - економічна характеристика ВАТ “Луганський тепловозобудівний завод" 19
2.2 Аналізсобівартостіпродукції підприємства за економічними елементами і статтями витрат 22
2.3 Особливості планування собівартостіпродукції на ВАТ “Чернгівавтодеталь” 25
3. Шляхи покращення процесу планування собівартостіпродукції підприємства та резерви її зниження ВАТ “Чернгівавтодеталь 31
Висновки 38
Література 40
Додатки 42
Вступ
Розділ 1. Економічна суть та методологія визначення собівартостіпродукції підприємства.
Розділ 2. Аналізсобівартості виробництва продукції ПП “Пекур”
2.1 Інформаційно-організаційна модель аналізу собівартостіпродукції.
2.2 техніко-економічна характеристика підприємства.
2.3 аналіз динаміки виконан¬ня плану за показни¬ками собівартостіпродукції
2.4 аналіз собівартості за калькуляційними статтями витрат
2.6 Факторний аналіз витрат на одну гривню товарної продукції
Розділ 3. Шляхи зниження собівартостіпродукції
Висновки та пропозиції
Список використаних джерел
Додатки
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні аспекти аналізу й планування собівартостіпродукції 7
1.1. Показники собівартостіпродукції 7
1.2. Стратегічний аналіз собівартостіпродукції 11
1.3. Оперативний аналіз собівартостіпродукції 17
Розділ 2. Аналіз планування собівартостіпродукції на підприємстві ВАТ "Миколаївсільмаш" 21
2.1. Характеристика підприємства ВАТ "Миколаївсільмаш" 21
2.2. Оцінка обґрунтованості планового рівня собівартості товарної продукції 24
2.3. Аналіз загальної суми собівартості товарної продукції ВАТ "Миколаївсільмаш" 26
2.4. Аналізсобівартості одиниці продукції та динаміки зміни собівартості порівнянної продукції 29
2.5. Аналіз витрат на одну гривню товарної продукції та витрат за економічними показниками 37
2.6. Аналізсобівартостіпродукції за статтями калькуляції 44
2.7. Аналіз прямих матеріальних витрат, витрат на пряму заробітну плату та обслуговування виробництва 46
Розділ 3. Зведений підрахунок резервів зниження собівартостіпродукції на підприємстві ВАТ "Миколаївсільмаш" 65
Висновки 67
Список використаної літератури 70
Додатки 72
ВСТУП 4
1. ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА ОАО «НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ ТРУБОПРОКАТНИЙ ЗАВОД» 7
2. ЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ 11
2.1.Сутність і структура собівартостіпродукції. 11
2.2 Аналізсобівартостіпродукції за статтями витрат 28
2.3. Напрями зниження собівартості. 35
3. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ ВАТ “НТЗ” 41
ВИСНОВКИ 53
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 56
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Собівартість - важливий фактор підвищення ефективності виробництва продукції тваринництва 6
1.1. Поняття та види собівартостіпродукції 6
1.2. Показники собівартостіпродукції та завдання аналізу 11
Розділ 2. Основні принципи планування, обліку та калькулювання продукції тваринництва 14
2.1. Виробничо-економічна характеристика господарства 14
2.2. Рівень собівартості основних видів продукції тваринництва 16
2.3. Фактори собівартостіпродукції тваринництва 17
2.4. Аналіз структури виробничих витрат в тваринництві за основними видами продукції (молоко, приріст ВРХ, яйця та ін.) 18
Розділ 3. Індексний аналіз факторів виробничих витрат і собівартостіпродукції тваринництва 20
3.1. Індексний аналіз виробничих витрат в тваринництві 20
3.2. Індексний аналіз факторів собівартості 1ц продукції 25
Розділ 4. Шляхи зниження собівартості виробництва продукції тваринництва та її вплив на рентабельність 30
Висновки 33
Список використаних джерел 35
Додатки 37
ВСТУП 3 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОБЛІКУ ТА АНАЛІЗУ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ 5 1.1 Собівартість – комплексний економічний показник: поняття, види, склад витрат 5 1.2 Зміст, завдання та джерела інформації аналізу собівартостіпродукції 8 1.3 Нормативно-правове регулювання обліку та аналізу собівартостіпродукції на підприємстві 11 2 ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ СИСТЕМИ ОБЛІКУ ТА АНАЛІЗУ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ БКК №1 15 2.1 Техніко-економічна характеристика діяльності комбінату 15 2.2 Аналіз складу і структури собівартостіпродукції комбінату 21 3 ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА БКК №1 28 ВИСНОВКИ 32 ЛІТЕРАТУРА 34 ДОДАТКИ 36
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні аспекти планування собівартостіпродукції 7
1.1. Показники собівартостіпродукції 7
1.2. Стратегічний аналіз при плануванні собівартостіпродукції 11
1.3. Оперативний аналіз під час планування собівартостіпродукції 17
1.4. Планування собівартостіпродукції 20
Розділ 2. Планування собівартостіпродукції на підприємстві ТОВ "Делікат" 30
2.1. Мета і завдання розробки плану собівартостіпродукції 30
2.2. Планування матеріальних та енергетичних витрат підприємства 31
2.3. Планування витрат на оплату праці в ТОВ "Делікат" 35
2.4. Складання планової калькуляції 36
Висновки 42
Список використаної літератури 45
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. СОБІВАРТІСТЬ ПРОДУКЦІЇ ЯК ВАЖЛИВИЙ ПОКАЗНИК ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 5
1.1. Необхідність оцінки собівартостіпродукції та її складу 5
1.2. Класифікація собівартості за калькуляційними статтями та елементами витрат 9
РОЗДІЛ 2. ОБЛІК ФОРМУВАННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА І КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ ВАТ „РОСИ БУКОВИНИ” ЗА 2004-2005 РР. 14
2.1. Аналіз динаміки операційних витрат на 1 гривню вартості реалізації продукції та визначення впливу чинників на її зміну 14
2.2. Аналіз структури операційних витрат за економічними елементами підприємства 21
2.3. Аналізсобівартості за калькуляційними статтями витрат підприємства за 2004-2005 рр. 26
РОЗДІЛ 3. РЕЗЕРВИ ЗНИЖЕННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ 29
3.1. Розрахунок собівартостіпродукції на 2006 рік 29
3.2. Шляхи зменшення собівартостіпродукції 31
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 35
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 39
ДОДАТКИ ………………………………………………………………………… 41
Cгенерировано за 0.132487 секунд
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт,
або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.