-
Фінансова діяльність суб’єктів господарювання
Зміст
Вступ....................................................................................................................... 3
1 Загальна інформація ЗАТ "Чернігівський механічний завод"............... 4
2 Капіталізація ЗАТ "Чернігівський механічний завод"............................ 10
3 Персонал ЗАТ "Чернігівський механічний завод".................................. 12
4 Основна діяльність ЗАТ "Чернігівський механічний завод".................. 18
5 Реалізація....................................................................................................... 22
6 Прибуток і дивіденди ЗАТ "Чернігівський механічний завод".............. 27
7 Земля, промислові будівлі, споруди, устаткування ЗАТ "Чернігівський механічний завод".............................................................
29
8 Фінансові показники ЗАТ "Чернігівський механічний завод"............... 30
9 Аналіз доходів ВАТ „Чернігівське СПМК-604”....................................... 32
10 Аналіз витрат ВАТ „Чернігівське СПМК-604”......................................... 33
11 Аналіз прибутковості ВАТ „Чернігівське СПМК-604”............................ 34
12 Аналіз рентабельності ВАТ „Чернігівське СПМК-604”.......................... 35
Висновки................................................................................................................ 36
Перелік використаної літератури......................................................................... 38
-
Організаційні заходи щодо підвищення продуктивності праці персоналу підприємства
Вступ 3
Розділ 1. Теоретико-методологічні аспекти продуктивності праці 6
1.1. Поняття продуктивності праці 6
1.2. Продуктивність праці, показники та методи її визначення 7
1.3. Чинники та резерви зростання продуктивності праці 10
Розділ 2. Дослідження рівня продуктивності праці на ЗАТ «Радій» 16
2.1. Характеристика виробничої діяльності та основних техніко-економічних показників роботи підприємства 16
2.2. Стан підвищення продуктивності праці на підприємстві 18
Розділ 3. Проблеми та перспективи підвищення продуктивності праці на підприємстві 22
3.1. Резерви і фактори підвищення продуктивності праці 22
3.2. Пропозиції щодо підвищення продуктивності праці персоналу підприємства 25
Висновки 31
Список використаної літератури 33
Додатки 35
-
Обгрунтування шляхів підвищення продуктивності праці на підприємстві ЗАТ “Аеробу”
II. АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ 2
2.1. Аналіз законодавчих актів України, що направлені на інноваціний шлях розвитку підпиємств і рост продуктивності праці. 2
2.2. Аналіз діяльності ЗАТ “Аеробу” 16
2.3. Оцінка показників, пов'язаних з ростом продуктивності праці. 29
III. ПРОПОЗИЦІЇ З ОБГРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ НА ПРИКЛАДІ ЗАТ “АЕРОБУ” 34
3.1. Введення засобів механізації і технологій. 34
3.2. Введення нових матеріалів і нових технологічних рішень, організація праці робітників на підприємстві, як джерело росту продуктивності праці. 49
Література 65
Практичны частини диплому, під-во праціє на будівельному ринку
-
Розробка і впровадження заходів щодо підвищення продуктивності праці персоналу
ЗМІСТ
ВСТУП...........................................................................................................
1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ПІДПРИЄМСТВІ.......................................................................................
1.1 Поняття продуктивності праці...........................................................
1.2 Значення продуктивності....................................................................
1.3 Фактори підвищення продуктивності праці.....................................
1.4 Показники та методи вимірювання продуктивності праці..............
1.5 Резерви підвищення продуктивності праці.......................................
2 АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ».....
2.1 Загальна характеристика підприємства.............................................
2.2 Рівень забезпеченості трудовими ресурсами на підприємстві........
2.3 Віддача трудових ресурсів..................................................................
2.4 Рівень та динаміка показників продуктивності праці на
підприємстві..........................................................................................
3 ЗАХОДИ ПО ПІДВИЩЕННЮ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ» .............................................................................
4 ОЦІНКА РІВНЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ПІДПРИЄМСТВІ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРОГРАМИ ПРОДЖЕКТ..
ВИСНОВКИ..................................................................................................
ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.....................................................
ДОДАТОК.....................................................................................................
-
Шляхи зростання продуктивності праці
Вступ 3
Розділ 1. Продуктивність праці 5
1.1. Продуктивність праці: сутність і значення 5
1.2. Показники і методи вимірювання продуктивності праці 7
1.3. Фактори і резерви підвищення продуктивності праці 13
1.4. Програми управління продуктивністю праці на підприємстві 17
Розділ 2. Аналіз економічної діяльності ДП АТ «Назва» 23
2.1 Загальна характеристика підприємства 23
2. 2. Аналіз продуктивності праці ДП АТ «Назва» 25
2.3. Оцінка продуктивності праці ДП АТ «Назва» 32
Розділ 3. Шляхи зростання продуктивності праці 35
3.1. Підвищення якості робочої сили як засіб зростання продуктивності праці 35
3.2 Резерви та можливості підвищення продуктивності праці 39
Висновки 44
Список використаної літератури 46
-
Резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання за сучасних умов господарювання
ЗМІСТ
Вступ 3
1. Продуктивність праці та методи її вимірювання 5
1.1. Визначення продуктивності праці 5
1.2. Показники та методи вимірювання продуктивності праці 10
2. Управління продуктивністю праці 13
2.1. Сутність управління продуктивністю праці 13
2.2. Планування продуктивності праці 14
3. Резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання 18
3.1. Резерви та динаміка підвищення продуктивності праці персоналу 18
3.2. Нові методи підвищення продуктивності праці на підприємствах, в установах, організаціях, галузях економіки 24
Висновки 32
Список використаних джерел 34
Мета роботи. Мета курсової роботи полягає у розкритті теоретичних аспектів, методичних підходів та обгрунтовуванні резервів підвищення продуктивності праці та шляхів їх використання.
Об'єктом дослідження є теорія і практика використання праці та її продуктивність.
Предметом дослідження є резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання за сучасних умов господарювання.
-
АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА
ЗМІСТ
ВСТУП......................................................................................................................... 5
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПОНЯТТЯ ВИРОБНИЦТВО І ПРАЦЯ.... 6
1.1. Планування та формування персоналу.............................................. 6
1.2. Побудова ефективної мотиваційної системи.................................... 8
1.3. Організація трудових процесів і робочих місць................................ 11
1.4. Аналіз робочого часу............................................................................ 16
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА "БІЛЬШОВИЧКА"....................................................... 25
2.1. Загальна характеристика підприємства, та аналіз його техніко-
економічних показників.............................................................................. 25
2.2. Аналіз складу виробничого персоналу, та продуктивності праці
робітників підприємства.............................................................................. 37
РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ.......................................................................................................................... 46
3.1. Чинники зростання продуктивності праці і ефективного
використовування трудових ресурсів........................................................ 46
ВИСНОВКИ................................................................................................................ 52
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ............................................................ 53
-
Аналіз забезпеченості підприємства робочою силою і її вплив на обсяг виробництва
ВСТУП
ВСТУП……………………………………………………………………………..3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ………………………………………...5
1.1. Значення, завдання, джерела інформації для аналізу продуктивності
праці……………………………………………………………………………5
1.2. Методика проведення аналізу продуктивності
праці………………………..............................................................................7
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ ВАТ „КОЛОМИЙСЬКА ТКАЦЬКА ФАБРИКА” ЗА 2004-2005РР………………………………………11
2.1. Економічна характеристика підприємства………………….......................11
2.2. Аналіз стану продуктивності праці на підприємстві……………………..13
2.3. Факторний аналіз продуктивності праці…………………………………..17
2.4. Резерви підвищення продуктивності праці……………………………….19
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ОБСЯГ ВИРОБНИЦТВА……………22
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ…………………………………………………..28
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………30
ДОДАТКИ
-
РЕІНЖИНІРИНГ ПІДПРИЄМСТВА
ВСТУП 3
Розділ 1. Теоретичні основи реінжинірингу 6
1.1. Поняття реінжинірингу 6
1.2. Необхідність впровадження реінжинірингу 15
1.3. Створення структури реінженірингу 21
Розділ 2. Особливості реінжинірингу бізнес-процесів операцій в Україні 28
2.1. Правові аспекти здійснення інноваційної діяльності 28
2.2. Реінжиніринг як омолодження бізнес-процесів на підприємствах України 42
2.3. Проблеми впровадження реінжинірингу на українських підприємствах 48
Розділ 3. Впровадження реінжинірингу організаційної структури управління на ВАТ "Ужгородський завод хлібопродуктів" 56
3.1. Загальна характеристика діяльності ВАТ "Ужгородський завод хлібопродуктів" 56
3.2. Комплексне дослідження та аналіз системи організаційного управління на ВАТ "Ужгородський завод хлібопродуктів" 70
3.3. Методика застосування реінжинірингу організаційної структури на ВАТ "Ужгородський завод хлібопродуктів" 79
3.4. Реінженіринг системи організаційного управління на ВАТ "Ужгородський завод хлібопродуктів" 87
ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 98
Список використаної літератури 102
додатки 110
-
Продуктивність праці в сільському господарстві та шляхи її підвищення
Вступ 3
Розділ 1.Наукові основи підвищення продуктивності праці в сільському господарстві 5
1.1.Економічна сутність продуктивності праці 5
1.2.Показники продуктивності праці в сільському господарстві та методика їх визначення 11
Розділ 2.Аналіз продуктивності праці в сільському господарстві 14
2.1.Природо-економічна характеристика умов сільськогосподарського виробництва досліджуваного господарства 14
2.2.Аналіз динаміки і оцінки досягнутого рівня продуктивності праці в сільському виробництві 20
2.3.Фактори продуктивності праці в сільському виробництві 28
Розділ 3.Шляхи підвищення продуктивності праці в сільському господарстві 32
3.1.Інтенсифікація виробництва 32
3.2.Впровадження комплексної механізації 41
3.3.Зміцнення дисципліни праці, підвищення матеріальної і моральної зацікавленості в результатах праці 43
Висновки 55
Список літератури 57
-
Стан продуктивності праці в Україні
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Теоретико-методологічні основи продуктивності праці 5
1.1. Сутність продуктивності та продуктивності праці їх взаємозв’язок 5
1.2. Продуктивності праці як критерій конкурентоспроможності господарства 8
1.3. Єфективне використання праці в сучасних умовах розвитку виробництва 11
Розділ 2. Аналіз стану продуктивності праці в Україні 14
2.1. Аналіз продуктивності праці в економіці України за 2003-2008 роки 14
2.2. Взаємозв’язки продуктивності та оплати праці 23
Розділ 3. Управління продуктивністю праці: сучасні заходи та проблеми їх реалізації 27
3.1. Інституціональні передумови підвищення продуктивності праці в Україні 27
3.2. Управління динамікою продуктивності праці на підприємстві 29
Висновки 32
Список використаної літератури 34