|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
Це мабуть найбільший банк рефератів в Україні.
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету. Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
|
Шукаєте реферат - просто зайдіть на Інститут.com.ua! |
|
-
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ
ВСТУП 3-6
1. НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ МЕХАНІЗМУ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ 7-35
1.1. Сутність та характеристика механізму державного регулювання розвитку підприємств туризму в сучасних умовах господарювання 7-20
1.2. Нормативно-правова база, що регулює діяльність
туристичних підприємств 20-30
1.3. Особливості процесу управління діяльністю туристичних підприємств 30-35
2. ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ 36-80
2.1. Діагностика діяльності туристичних підприємств України на сучасному етапі 36-54
2.2. Державне регулювання діяльності туристичних підприємств та вдосконалення механізму управління ними 54-70
2.3. Тенденції розвитку діяльності туристичних підприємств України в сучасних умовах 70-80
3. ПРОБЛЕМИ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ТА ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНИХ
ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ 81-95
3.1. Проблемні аспекти державного регулювання та вдосконалення процесу управління діяльністю туристичних підприємств України
на сучасному етапі 81-93
3.2. Напрямки інтеграції туристичних підприємств України в світовий ринок послуг 93-95
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 96-101
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ТА ДЖЕРЕЛ 102-105
ДОДАТКИ
-
ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА У СУЧАСНИХ УМОВАХ
ВСТУП 3
Розділ 1. Особливості функціонування підприємств ресторанного господарства у сучасних умовах 5
1.1. Сутність ресторанного господарства у сучасних умовах 5
1.2. Законодавчі основи функціонування підприємств ресторанного господарства 8
1.3. Основи організації робочих місць та технологічних процесів на підприємствах ресторанного господарства 11
Розділ 2. Функціонування ресторану "Вікторія" 15
2.1. Загальна характеристика ресторану 15
2.2. Організація виробництва та продаж продукції у ресторані "Вікторія" 18
2.3. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 24
Розділ 3. Шляхи раціоналізації функціонування ресторанного господарства в сучасних умовах 28
3.1. Удосконалення раціонального використання матеріально-технічних ресурсів 28
3.2. Дотримання норм та нормативів у функціонуванні ресторанного господарства у сучасних умовах 31
Висновки 38
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 41
-
ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА У СУЧАСНИХ УМОВАХ
ВСТУП
3
Розділ 1. Особливості функціонування підприємств ресторанного господарства у сучасних умовах 5
1.1. Сутність ресторанного господарства у сучасних умовах 5
1.2. Законодавчі основи функціонування підприємств ресторанного господарства 8
1.3. Основи організації робочих місць та технологічних процесів на підприємствах ресторанного господарства 11
Розділ 2. Функціонування ресторану "Вікторія" 15
2.1. Загальна характеристика ресторану 15
2.2. Організація виробництва та продаж продукції у ресторані "Вікторія" 18
2.3. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 24
Розділ 3. Шляхи раціоналізації функціонування ресторанного господарства в сучасних умовах 28
3.1. Удосконалення раціонального використання матеріально-технічних ресурсів 28
3.2. Дотримання норм та нормативів у функціонуванні ресторанного господарства у сучасних умовах 31
Висновки 38
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 41
-
Сутність та форми реструктуризації підприємства
ПЛАН.
ВСТУП. 3
І. Поняття та основні напрями реструктуризації підприємств 4
ІІ. Форми та види реструктуризації. 6
2.1. Оперативна реструктуризація. 6
2.2. Стратегічна реструктуризація 7
ІІІ. Основні схеми реструктуризації підприємств. 11
3.1. Укладання орендних угод із структурними підрозділами 11
3.2. Створення дочірніх фірм 13
3.3. Перетворення великих підприємств у холдингові компанії. 14
ВИСНОВКИ 16
Список використаної літератури. 18
Метою даної роботи є визначення сутності економічного поняття «реструктуризація підприємства», його видів та форм, а також типових схем реструктуризації підприємств в Україні.
Об’єктом дослідження є процес реструктуризації вітчизняних підприємств.
Теоретичною основою для розкриття теми роботи стали сучасні наукові доробки щодо процесу реструктуризації підприємств провідних вітчизняних та зарубіжних спеціалістів, таких як Панченко Е., С. Козаченко, Пол Дж. Хэйр, використані Матеріали третьої Всеукраїнської студентської наукової конференції "Актуальні питання менеджменту в сучасних умовах", на якій основну увагу було приділено реструктуризації підприємств з метою підвищення їх ефективності.
-
Державне підприємство в умовах ринкової економіки
ВСТУП 3 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ДЕРЖАНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ 4 1.1. Суть і види підприємств в умовах ринкової економіки 4 1.2. Суть та види державних підприємств 7 1.3. Функції діяльності державних підприємств 10 2. ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ 12 2.1. Особливості господарської діяльності державних комерційних підприємств 12 2.2. Особливості господарської діяльності казенних підприємств 14 2.3. Особливості господарської діяльності комунальних підприємств 17 3. СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПРИВАТИЗАЦІЯ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ 18 3.1 Сучасні тенденції в діяльності державних підприємств 18 3.2 Приватизація майна державних підприємств 20 ВИСНОВКИ 22 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 24
-
Економічні методи управління
Вступ 3 1. Система економічних методів управління підприємством: їх характери-стика, особливості. 4 2. Планування як складник системи економічних методів управління 11 3. Аналіз практики застосування системи економічних методів управлін-ня підприємством ТОВ “Терміт” 16 4. Формування оптимальної системи економічних методів управління в сучасних умовах 24 Висновки та пропозиції 34 Література 36
-
Економічні методи управління
Вступ 3 1. Система економічних методів управління підприємством: їх характери-стика, особливості. 4 2. Планування як складник системи економічних методів управління 11 3. Аналіз практики застосування системи економічних методів управлін-ня підприємством ТОВ “Терміт” 16 4. Формування оптимальної системи економічних методів управління в сучасних умовах 24 Висновки та пропозиції 34 Література 36
-
Стратегічна орієнтація підприємств в сучасних економічних умовах
Зміст
Вступ 3
1 Теоретичні аспекти стратегічної орієнтації підприємств в сучасних економічних умовах 4
2 Стратегічний аналіз підприємства ВАТ «Взуттєва фабрика «Саламандра» 6
3 Вибір стратегії для ВАТ «Взуттєва фабрика «Саламандра» 13
Висновки 16
Використана література 17
-
Розробка концепції маркетингу на підприємстві
Вступ 3 1. Розробка концепції маркетингу на підприємстві 5 1.1 Характеристика концепцій маркетингу. 5 Орієнтація на виробництво. 5 Орієнтація на збут. 6 Орієнтація на споживача. 7 1.2 Рекламна концепція як складова маркетингової концепції 11 1.3 Розповсюдження концепції маркетингу 14 2.Практична частина 17 2.1 Дослідження ринку 17 2.2 Маркетингова концепція і стратегія 20 Висновок 23 Література 24
-
Вільні економічні зони у розвитку міжнародної конкурентоспроможної діяльності українських підприємств
План.
Вступ ……………………………………………………………………….. 3
Розділ1. Теоретичні основи поняття вільних економічних
зон та конкурентоспроможності підприємств ………………………… 5
1.1. Поняття вільних економічних зон та їх види ……………………. 5
1.2. Мета створення та умови функціонування вільних
економічних зон ………………………………………………………….. 10
1.3. Загальне поняття та основні фактори конкуренто-
спроможності підприємств ……………………………………………….15
Розділ 2. Практичне використання вільних економічних зон
в Україні та в світі ………………………………………………………… 20
2.1. Вільні економічні зони в Україні …………………………………... 20
2.2. Законодавче забезпечення створення вільних
економічних зон в Україні ……………………………………………….. 28
2.3. Світовий досвід створення вільних
економічних зон …………………………………………………………… 33
Розділ 3. Перспективи впровадження вільних економічних
зон в Україні для підвищення конкурентоспроможності
діяльності українських підприємств …………………………………… 40
3.1. Зовнішньоекономічний потенціал українських підприємств …. 40
3.2. Шляхи розвитку міжнародної конкурентоспроможності
діяльності українських підприємств за допомогою створення
вільних економічних зон …………………………………………………. 46
Висновок ……………………………………………………………………. 55
Список використаної літератури ……………………………………….. 59
Cгенерировано за 0.010490 секунд
|