|
-
Макроекономіка Варіант 26
1. Особливості економічних процесів на макрорівні 2
2. Соціальні гарантії: функції та способи реалізації 6
3. Задача. 20
Уряд приймає рішення запровадити мито на імпорт цукру у розмірі 0,02 дол. за 1 кг цукру. Світова ціна на цукор становить 0,1 долар за кг. цукру. Країна споживає 22 млрд. кг цукру, а після запровадження мита – 20 млрд. кг. Розрахуйте втрати споживачів даної країни від впровадження мита на імпорт цукру.
Література 22
-
Правове регулювання ведення особистих селянських господарств. Формування інфраструктури аграрного ринку
1. Правове регулювання ведення особистих селянських господарств. 3
1.1. Поняття та основні ознаки особистого селянського господарства 3
1.2. Правовий режим майна особистого селянського господарства 6
1.3. Правовий режим земель особистого селянського господарства 8
2. Формування інфраструктури аграрного ринку: правове регулювання ринку зерна, цукру, сільськогосподарської техніки. 10
2.1. Правове забезпечення формування ринку сільськогосподарської техніки 10
2.2. Правове регулювання ринку зерна 13
2.3. Правове регулювання ринку цукру 18
Завдання 1. 20
Завдання 2. 23
Література 26
-
Контрольна робота макроекономіка
1. Ринок праці як регулятор зайнятості. 2
2. Мультиплікатор Кейнса 15
3. Задача. 19
Уряд приймає рішення запровадити мито на імпорт цукру у розмірі 0,02 дол. за 1 кг цукру. Світова ціна на цукор становить 0,1 долар за кг. цукру. Обсяг внутрішнього виробництва цукру за умов вільної торгівлі становить 6 млрд. кг. за рік, а після запровадження мита – 8 млрд. кг на рік. Розрахуйте виграш вітчизняних виробників від впровадження мита на імпорт цукру.
Література. 20
-
Контрольна прогнозування та макроекономічне планування
Зміст
1. БАЛАНСОВИЙ МЕТОД ІНДИКАТИВНОГО ПЛАНУВАННЯ: ОСОБЛИВОСТІ ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ 3
2. ВИДИ СПОЖИВЧИХ БЮДЖЕТІВ. РОЗРАХУНОК ВАРТОСТІ МІНІМАЛЬНОГО СПОЖИВЧОГО БЮДЖЕТУ 6
ЗАДАЧА 11
На основі розрахунку потреби регіону в державних ресурсах цукру об-числити обсяги державного замовлення на його поставку; розмістити держа-вне замовлення на цукрових заводах, враховуючи їх потужність.
Вихідні дані:
1. Чисельність населення регіону в базовому періоді склала 1694 тис. чол., в прогнозованому передбачається його збільшення на 0,9%.
2. Обсяг споживання цукру на душу населення в базовому періоді склав 48 кг, у прогнозованому передбачається зростання на 2 кг.
3. Промислове споживання цукру в прогнозованому періоді складе 33% до ринкового фонду.
4. Потреба в цукрі для поповнення державного резерву складе 6% до рин-кового фонду.
5. Споживання цукру бюджетними організаціями прогнозується в розмірі 32% до ринкового фонду.
6. Нагромадження цукру для міжрегіональних поставок складе 15% до ринкового фонду.
7. Експортні поставки цукру складуть 10% до загального виробництва цукровими заводами (див. табл.), а імпорт 3% до його виробництва.
8. Залишки цукру на початок прогнозованого періоду склали 6 тис. т, на кінець – зростуть на 5 тис. т.
9. Надходження цукру з інших джерел до державних ресурсів прогнозу-ються в розмірі 18,8 тис. т.
10. Прогнозовані обсяги виробництва цукру на цукрових заводах складуть (табл.):
Обсяги виробництва в базовому періоді, тонн Темпи зміни, % Обсяги виробництва в про-гнозованому періоді, тонн
1. Завод №1 43908 +1,1 44391
2. Завод №2 36192 -0,7 35939
3. Завод №3 30704 +1,5 31165
4. Завод №4 27341 -1,5 26931
5. Завод №5 54712 +1,3 55423
6. Завод №6 33417 -1,5 32916
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 14
-
Експорт цукру на Україні
ВСТУП 2
1.1 Аналіз світового ринку цукру 3
1.2. Аналіз українського ринку цукру 14
2.Правове обґрунтування можливості здійснення даної зовнішньоекономічної угоди 19
2.1 Законодавча база 19
2.2 Нормативно правові умови здійснення даного контракту 22
3. Зовнішньоекономічний контракт 26
4. Оцінка ефективності запропонованого проекту. 30
ВИСНОВКИ 33
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 35
-
Форми міжнародного бізнесу в Україні
Завдання 1. Форми міжнародного бізнесу в Україні
Завдання 2. Ви є радником в уряді малої країни, яка виробляє промислові товари, використовуючи капіталомісткі фактори виробництва, і сільгосппродукцію, використовуючи працемісткі фактори виробництва. Значна частка сільгосппродукції експортується. Уряд мас намір стимулювати виробництво промислових товарів і збільшити митні тарифи. Яка ваша думка?
Завдання 3. У якій з країн і чому буде більша схильність до поточного споживання, і в якій до майбутнього споживання:
а) Туркменистані, де значні запаси газу, які не потребують значних інвестицій для їх розробки?
б) Японії, яка випереджає інші країни по темпах розвитку новітніх технологій?
в) Естонії, яка активно проводить економічні реформи і швидко перейшла до ринку?
Завдання 4.
Світова ціна на цукор з країн Карибського басейну становить 250 дол. за т. Мито на імпорт цукру в Казахстан – 20%. Якби імпорт цукру не обкладався тарифом, його річне виробництво в Казахстані становило б 2 млн. т., споживання - 3 млн.т. імпорт - 1 млн. т. Після обкладення імпорту митом внутрішнє виробництво цукру зросло до 2,4 млн.т., споживання зменшилось до 2,8 млн.т., імпорт скоротився до 0,4 млн.т. Казахстан по споживанню цукру – мала країна. Розрахуйте: виграш споживачів країни у цілому, якщо мито буде скасовано; втрати казахстанських виробників цукру від скасування мита.
-
Міжнародна економіка
Зміст
Завдання 1. Форми міжнародного бізнесу в Україні
Завдання 2. Ви є радником в уряді малої країни, яка виробляє промислові товари, використовуючи капіталомісткі фактори виробництва, і сільгосппродукцію, використовуючи працемісткі фактори виробництва. Значна частка сільгосппродукції експортується. Уряд мас намір стимулювати виробництво промислових товарів і збільшити митні тарифи. Яка ваша думка?
Завдання 3. У якій з країн і чому буде більша схильність до поточного споживання, і в якій до майбутнього споживання:
а) Туркменистані, де значні запаси газу, які не потребують значних інвестицій для їх розробки?
б) Японії, яка випереджає інші країни по темпах розвитку новітніх технологій?
в) Естонії, яка активно проводить економічні реформи і швидко перейшла до ринку?
Завдання 4.
Світова ціна на цукор з країн Карибського басейну становить 250 дол. за т. Мито на імпорт цукру в Казахстан – 20%. Якби імпорт цукру не обкладався тарифом, його річне виробництво в Казахстані становило б 2 млн. т., споживання - 3 млн.т. імпорт - 1 млн. т. Після обкладення імпорту митом внутрішнє виробництво цукру зросло до 2,4 млн.т., споживання зменшилось до 2,8 млн.т., імпорт скоротився до 0,4 млн.т. Казахстан по споживанню цукру – мала країна. Розрахуйте: виграш споживачів країни у цілому, якщо мито буде скасовано; втрати казахстанських виробників цукру від скасування мита.
-
Періодизація розвитку земельно-правового регулювання
1. Земельно-правове регулювання в давньоруській державі княжої доби 3 2. Земельно-правове регулювання часів феодальної роздробленості 5 3. Земельно-правове регулювання литовсько-польської доби 5 4. Земельно-правове регулювання часів доби російського протекторату 9 5. Земельно-правове регулювання часів УНР 13 6. Земельно-правове регулювання часів радянської доби 22 Список використаних джерел 28
-
Земельне право
1. Земельно-правове регулювання у давньоруській державі княжої доби. 3
2. Земельно-правове регулювання часів феодальної роздробленості. 4
3. Земельно-правове регулювання литовсько-польської доби. 6
4. Земельно-правове регулювання доби російського протекторату 10
4.1. Основні риси права у другій половині XVII ст. 10
4.2. Право України після ліквідації української державності (перша половина XIX ст.) 11
4.3. Земельне право України в період утвердження і розвитку капіталізму (друга половина XIX ст,) 13
4.4. Земельно-правове регулювання в Україні після реформи П.Столипіна. 16
5. Земельно-правове регулювання часів УНР. 21
6. Земельно-правове регулювання радянської доби. 23
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 28
-
Визначення оптимального обсягу виробництва і збуту на підприємстві
Вступ....................................................................................................................3
Розділ 1. Загальнотеоретичні основи виробництва та збуту.........................5
1.1. Сутність процесу виробництва та збуту..............................................5
1.2. Умови виробництва (в умовах досконалої
конкуренції та монополії)....................................................................11
1.3. Методи реалізації..................................................................................14
Розділ 2. Аналіз виробництва та збуту в Україні...........................................19
2.1. Умови виробництва та збуту................................................................19
2.2. Регулювання діяльності підприємств..................................................23
Висновки.............................................................................................................28
Список використаної літератури.......................................................................31
Додатки................................................................................................................33
Cгенерировано за 0.123848 секунд
|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів! На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
Від партнерів
загрузка...
|
|
|