-
СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ
ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ - ОСНОВНИЙ ФАКТОР ЗРОСТАНЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА 6
1.1. Суть та основні шляхи зростання продуктивності праці 6
1.2. Показники продуктивності праці в сільському господарстві 9
1.3. Показники продуктивності праці в тваринництві 17
РОЗДІЛ 2. СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ 23
2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 23
2.2. Рівень та динаміка продуктивності праці 30
2.3. Фактори продуктивності праці та шляхи підвищення 33
РОЗДІЛ 3. ДИНАМІКА ТА КОРЕЛЯЦІЙНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 35
3.1. Динаміка виробництва валової продукції тваринництва на одного працівника, зайнятого в тваринництві 35
3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці в тваринництві від енергоозброєності праці і рівня спеціалізації виробництва 41
РОЗДІЛ 4. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 45
ВИСНОВКИ 48
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 50
ДОДАТКИ 52
-
Аналіз сучасного рівня продуктивності праці досліджуваного господарства
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Наукові основи продуктивності праці і основні напрями її підвищення у сільськогосподарському виробництві 5
1.1. Економічна суть продуктивності праці і роль в підвищенні ефективності сільськогосподарського виробництва 5
1.2. Показники продуктивності праці в сільському господарстві та методика їх визначення 7
Розділ 2. Аналіз сучасного рівня продуктивності праці досліджуваного господарства 18
2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 18
2.2. Показники продуктивності праці 23
2.3. Фактори продуктивності праці в сільськогосподарському виробництві 26
Розділ 3. Динаміка та кореляційний аналіз продуктивності праці в сільському господарстві 28
3.1. Динаміка виробництва валової продукції сільського господарства на одного працівника, зайнятого в сільському господарстві 28
3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці від енергоозброєності та фондоозброєності 33
Розділ 4. Шляхи підвищення продуктивності праці в сільськогосподарському підприємстві 37
Висновки 39
Список використаних джерел 41
Додатки 43
-
Стан продуктивності праці в Україні
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Теоретико-методологічні основи продуктивності праці 5
1.1. Сутність продуктивності та продуктивності праці їх взаємозв’язок 5
1.2. Продуктивності праці як критерій конкурентоспроможності господарства 8
1.3. Єфективне використання праці в сучасних умовах розвитку виробництва 11
Розділ 2. Аналіз стану продуктивності праці в Україні 14
2.1. Аналіз продуктивності праці в економіці України за 2003-2008 роки 14
2.2. Взаємозв’язки продуктивності та оплати праці 23
Розділ 3. Управління продуктивністю праці: сучасні заходи та проблеми їх реалізації 27
3.1. Інституціональні передумови підвищення продуктивності праці в Україні 27
3.2. Управління динамікою продуктивності праці на підприємстві 29
Висновки 32
Список використаної літератури 34
-
Аналіз забезпеченості підприємства робочою силою і її вплив на обсяг виробництва
ВСТУП
ВСТУП……………………………………………………………………………..3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ………………………………………...5
1.1. Значення, завдання, джерела інформації для аналізу продуктивності
праці……………………………………………………………………………5
1.2. Методика проведення аналізу продуктивності
праці………………………..............................................................................7
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ ВАТ „КОЛОМИЙСЬКА ТКАЦЬКА ФАБРИКА” ЗА 2004-2005РР………………………………………11
2.1. Економічна характеристика підприємства………………….......................11
2.2. Аналіз стану продуктивності праці на підприємстві……………………..13
2.3. Факторний аналіз продуктивності праці…………………………………..17
2.4. Резерви підвищення продуктивності праці……………………………….19
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ОБСЯГ ВИРОБНИЦТВА……………22
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ…………………………………………………..28
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………30
ДОДАТКИ
-
Аналіз виконання норм виробітку робітниками підприємства
ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. МЕТОДИКА АНАЛІЗУ НОРМ ВИРОБІТКУ ОДНОГО ПРАЦІВНИКА 5 1.1. Аналіз складу, структури і забезпеченості підприємства трудовими ресурсами 5 1.2. Аналіз продуктивності праці 7 Показники 8 1.3. Оцінка впливу факторів на продуктивність праці 11 1.4. Оцінка впливу ефективності використання трудових ресурсів на обсяг виробництва продукції 13 1.5. Аналіз співвідношення темпів росту продуктивності праці і оплати праці 16 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ НОРМИ ВИРОБІТКУ НА ОДНОГО ПРАЦІВНИКА НА ПРИКЛАДІ “ІНВАЛЬПЛЮС” ВОІ “СОІУ” 18 ВИСНОВКИ 24 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 26 ДОДАТКИ.............................................................................................................28
-
Організаційні заходи щодо підвищення продуктивності праці персоналу підприємства
Вступ 3
Розділ 1. Теоретико-методологічні аспекти продуктивності праці 6
1.1. Поняття продуктивності праці 6
1.2. Продуктивність праці, показники та методи її визначення 7
1.3. Чинники та резерви зростання продуктивності праці 10
Розділ 2. Дослідження рівня продуктивності праці на ЗАТ «Радій» 16
2.1. Характеристика виробничої діяльності та основних техніко-економічних показників роботи підприємства 16
2.2. Стан підвищення продуктивності праці на підприємстві 18
Розділ 3. Проблеми та перспективи підвищення продуктивності праці на підприємстві 22
3.1. Резерви і фактори підвищення продуктивності праці 22
3.2. Пропозиції щодо підвищення продуктивності праці персоналу підприємства 25
Висновки 31
Список використаної літератури 33
Додатки 35
-
Розробка і впровадження заходів щодо підвищення продуктивності праці персоналу
ЗМІСТ
ВСТУП...........................................................................................................
1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ПІДПРИЄМСТВІ.......................................................................................
1.1 Поняття продуктивності праці...........................................................
1.2 Значення продуктивності....................................................................
1.3 Фактори підвищення продуктивності праці.....................................
1.4 Показники та методи вимірювання продуктивності праці..............
1.5 Резерви підвищення продуктивності праці.......................................
2 АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ».....
2.1 Загальна характеристика підприємства.............................................
2.2 Рівень забезпеченості трудовими ресурсами на підприємстві........
2.3 Віддача трудових ресурсів..................................................................
2.4 Рівень та динаміка показників продуктивності праці на
підприємстві..........................................................................................
3 ЗАХОДИ ПО ПІДВИЩЕННЮ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ» .............................................................................
4 ОЦІНКА РІВНЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ПІДПРИЄМСТВІ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРОГРАМИ ПРОДЖЕКТ..
ВИСНОВКИ..................................................................................................
ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.....................................................
ДОДАТОК.....................................................................................................
-
Продуктивність праці в сільському господарстві та шляхи її підвищення
Вступ 3
Розділ 1.Наукові основи підвищення продуктивності праці в сільському господарстві 5
1.1.Економічна сутність продуктивності праці 5
1.2.Показники продуктивності праці в сільському господарстві та методика їх визначення 11
Розділ 2.Аналіз продуктивності праці в сільському господарстві 14
2.1.Природо-економічна характеристика умов сільськогосподарського виробництва досліджуваного господарства 14
2.2.Аналіз динаміки і оцінки досягнутого рівня продуктивності праці в сільському виробництві 20
2.3.Фактори продуктивності праці в сільському виробництві 28
Розділ 3.Шляхи підвищення продуктивності праці в сільському господарстві 32
3.1.Інтенсифікація виробництва 32
3.2.Впровадження комплексної механізації 41
3.3.Зміцнення дисципліни праці, підвищення матеріальної і моральної зацікавленості в результатах праці 43
Висновки 55
Список літератури 57
-
ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СТИМУЛЮВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ
Вступ 3
РОЗДІЛ 1. Теоретичні засади організації стимулювання продуктивності праці на підприємстві 7
1.1. Сутність та принципи стимулювання праці 7
1.2. Показники та критерії ефективності стимулювання праці на підприємстві 16
РОЗДІЛ 2. Дослідження діючої системи стимулювання продуктивності праці на ТОВ "Автоцентр" 37
2.1 Аналіз оплати праці персоналу ТОВ "Автоцентр" 37
2.2 Дослідження факторів, що впливають на оплату праці персоналу підприємства 44
2.3 Оцінка ефективності системи стимулювання праці на підприємстві 51
РОЗДІЛ 3. Удосконалення системи стимулювання продуктивності праці на підприємстві 57
3.1. Основні напрями підвищення ефективності стимулювання праці персоналу 57
3.2. Розробка системи стимулювання продуктивності праці персоналу 64
ВИСНОВКИ 79
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 82
ДОДАТКИ 87
-
АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА
ЗМІСТ
ВСТУП......................................................................................................................... 5
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПОНЯТТЯ ВИРОБНИЦТВО І ПРАЦЯ.... 6
1.1. Планування та формування персоналу.............................................. 6
1.2. Побудова ефективної мотиваційної системи.................................... 8
1.3. Організація трудових процесів і робочих місць................................ 11
1.4. Аналіз робочого часу............................................................................ 16
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА "БІЛЬШОВИЧКА"....................................................... 25
2.1. Загальна характеристика підприємства, та аналіз його техніко-
економічних показників.............................................................................. 25
2.2. Аналіз складу виробничого персоналу, та продуктивності праці
робітників підприємства.............................................................................. 37
РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ.......................................................................................................................... 46
3.1. Чинники зростання продуктивності праці і ефективного
використовування трудових ресурсів........................................................ 46
ВИСНОВКИ................................................................................................................ 52
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ............................................................ 53
-
Економічна сутність поняття „продуктивність праці”
ЗМІСТ
ВСТУП…………………………………………………………………………...
РОЗДІЛ 1. Економічна сутність поняття „продуктивність праці”…………..
1.1. Сутність продуктивності і продуктивності праці……………………..
1.2. Показники і методи вимірювання продуктивності праці…………….
1.3. Фактори та резерви підвищення продуктивності праці………………
РОЗДІЛ 2. Економічна оцінка рівня продуктивності праці…………………
2.1. Характеристика виробничої діяльності та основних техніко-економічних показників роботи підприємства……………………………….
2.2. Оцінка рівня і динаміки продуктивності праці………………………….
2.3. Оцінка співвідношення темпів зростання продуктивності праці і заробітної плати………………………………………………………………….
РОЗДІЛ 3. Пропозиції по підвищенню продуктивності праці………………..
ВИСНОВКИ………………………………………………………………………
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………..
ДОДАТКИ………………………………………………………………………..