-
Виробнича програма підприємств
ВСТУП 3 ПОНЯТТЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА. 4 Зміст та основні завдання виробничої програми 4 Фактори, що впливають на формування виробничої програми підприємства 7 ФОРМУВАННЯ ПЛАНУ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ 11 Методика розрахунку показників виробничої програми 11 Обґрунтування виробничої програми виробничою потужністю 14 Календарний розподіл виробничої програми 17 АНАЛІЗ ВИКОНАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ 21 Основні напрямки аналізу. Аналіз обсягу реалізації продукції 21 Аналіз ритмічності випуску продукції. Аналіз виконання плану сортності продукції 23 ВИСНОВКИ 26 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 28
-
РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА
ВСТУП 3
1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 5
1.1 Потенціал і виробнича функція підприємства 5
1.2 Виробнича потужність фірми 13
1.3. Резерви виробничих потужностей і організація їх використання 22
2 РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 27
2.1 Визначення виробничої програми підприємства 27
2.2.Планування обсягу продажу продукції 28
2.3.Планування ресурсозабезпечення 30
2.4. Узгодження плану виробництва продукції з виробничою потужністю фірми 32
2.5. Обгрунтування цехової собівартості виробу 34
ВИСНОВКИ 37
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 39
-
РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА
ВСТУП 3
1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 5
1.1 Потенціал і виробнича функція підприємства 5
1.2 Виробнича потужність фірми 14
2. Рекомендації. Резерви виробничих потужностей і організація їх використання 23
Висновки 27
2 РОЗРАХУНКИ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 28
2.1 Визначення виробничої програми підприємства 28
2.2.Планування обсягу продажу продукції 29
2.3.Планування ресурсозабезпечення 31
2.4. Узгодження плану виробництва продукції з виробничою потужністю фірми 33
2.5. Обгрунтування цехової собівартості виробу 35
2.6. Оптимізація номенклатури продукції підрозділу фірми 38
2.7. Фінансове планування 40
ВИСНОВКИ 42
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 44
-
СУЧАСНЕ ПЛАНУВАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ КРАЇНИ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 4
1.1. Поняття та сутність виробничої програми підприємства 4
1.2. Методологічні основи аналізу виробничої програми підприємства 7
РОЗДІЛ ІІ. АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 11
2.1. Загальні відомості про об’єкт дослідження 11
2.2. Діюча система формування виробничої програми підприємства 21
2.3. Аналіз формування та реалізації виробничої програми підприємства 24
РОЗДІЛ ІІІ. ОБҐРУНТУВАННЯ НАПРЯМКІВ ПЛАНУВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА 28
ВИСНОВКИ 32
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34
ДОДАТОК 36
-
Теоретичні аспекти управління виробничою інфраструктурою.
Зміст
Зміст 2
Вступ 3
1.Теоретичні аспекти управління виробничою інфраструктурою. 5
1.1.Сутність, поняття та особливості управління виробничою інфраструктурою підприємств готельного типу. 5
1.2 Характеристика складових елементів виробничої інфраструктури підприємств готельного типу 10
2.Аналіз управління виробничою інфраструктурою на прикладі готелю “Турист” 17
2.1. Загальна характеристика готелю 17
2.2 Аналіз виробничої інфраструктури гостинного господарства та методи управління нею 19
3 Шляхи підвищення ефективності управління виробничою інфраструктурою 32
Висновки та пропозиції 35
Список використаної літератури 37
Додатки 38
-
Виробнича програма підприємства: механізм її формування і контроль за виконанням
План
Вступ 3
1. Структура підприємств 5
2. Структура і принципи виробничого процесу 9
3. Виробнича програма підприємства 12
3.1. Сутність і показники виробничої програми підприємства 12
3.2. Розробка виробничої програми підприємства 22
3.3. Економічне й технічне обґрунтування виробничої програми підприємства 25
4. Аналіз здійснення виробничої програми (на прикладі ВАТ “Сігма”) 26
Висновки 30
Використана література 32
-
Сутність. Поняття та особливості управління виробничою інфраструктурою підприємств готельного господарства
Зміст
Вступ 3
1. Теоретичні аспекти управління виробничою інфраструктурою 5
1.1Сутність. Поняття та особливості управління виробничою інфраструктурою підприємств готельного господарства 5
1.2 Характеристика складових елементів виробничої інфраструктури підприємства готельного господарства 7
2. Аналіз управління виробничою інфраструктурою на прикладі готелю “Турист” 15
2.1.Хагальна характеристика готелю 15
2.2 Аналіз виробничої інфраструктури готельного господарства та методів управління нею 17
3. Шляхи підвищення ефективності управління виробничою інфраструктурою готелю “Турист” 26
Висновки та пропозиції 33
Список використаної літератури 36
Додатки 37
-
Забезпечення конкурентних переваг шляхом складання оптимальних виробничих програм діяльності підприємства
Вступ 3
1 Особливості визначення суспільного попиту на окремі види продукції як вихідний етап формування виробничої програми в умовах ринкової економіки 4
2 Зміст та порядок розробки виробничої програми підприємства 7
3 Ресурсне обґрунтування виробничої програми 18
Висновки 21
Використана література 22
-
Управління виробничим процесом на підприємстві
Вступ 3
1. ВИРОБНИЦТВО ЯК ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА 5
1.1. Поняття системи виробничої діяльності 5
1.2. Побудова виробничої системи 7
1.3. Виробнича і загальна структура підприємства 14
2. СТРУКТУРА ТА ПРИНЦИПИ ОРГАНІЗАЦЇЇ ВИРОБНИЧОГО ПРОЦЕСУ 20
2.1. Структура виробничого процесу 20
2.2. Принципи організації виробничого процесу 21
3. ВИРОБНИЧА ПРОГРАМА ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ СТАНОВЛЕННЯ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ 25
3.1. Поняття виробничої програми підприємства 25
3.2. Основні розділи й показники виробничої програми підприємства 25
3.3. Розробка виробничої програми підприємства 36
3.4. Економічне й технічне обґрунтування виробничої програми підприємства 40
ВИСНОВКИ 43
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 45
-
АНАЛІЗ РОЗРОБКИ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ ЗАТ „РАДІОПРИЛАД”
ЗМІСТ
ВСТУП..................................................................................................................4
РОЗДІЛ 1. СУТНІСНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВИРОБНИЧОЇ
ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА.........................................................................6
1.1. Виробнича програма підприємства, її зміст, календарний
розподіл та оптимізація.............................................................................6
1.2. Принципи організації виробничого процесу.................................14
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ РОЗРОБКИ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ НА
ПІДПРИЄМСТВІ ЗАТ „РАДІОПРИЛАД”.......................................................18
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства.............18
2.2. Аналіз виробничої програми на підприємстві.................................23
РОЗДІЛ 3. ПЛАНУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ
ТЕХНОЛОГІЙ ПРИ РОЗРОБЦІ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ........................31
ВИСНОВКИ..........................................................................................................35
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.............................................................37
ДОДАТКИ
-
Планування використання ресурсів підприємства для забезпечення виконання виробничої програми
Вступ 2
Розділ 1. Місце підприємства на ринку, шляхи формування його виробничої програми 4
1.1. Аналіз зовнішнього середовища підприємства 4
1.2. Сегментація ринку 5
1.3. Визначення ємності ринку підприємства 7
1.4. Оцінка конкурентоздатності товару 7
1.5. Планування ціни на товар підприємства 10
1.6.Прогнозування об’ємів продажу товарів підприємства. 14
1.7. Характеристика підприємства 14
Розділ 2. Планування використання ресурсів підприємства для забезпечення виконання виробничої програми 21
2.1. Планування виробничої програми підприємства 21
2.2. Планування виробничої потужності підприємства 24
2.3. Розрахунок балансу часу при плануванні виробничої програми 25
2.4. Розрахунок завантаженості виробничого обладнання 26
Розділ 3. Планування фінансової діяльності підприємства 27
3.1. Планування зниження собівартості продукції по окремим 27
техніко-економічним факторам 27
3.2. Планування доходів і надходжень 29
3.3. Фінансовий план підприємства 32
Висновки 34
Список літератури 37
Додатки 38