|
-
Особливості собівартості реалізованої продукції за національними стандартами
Вступ
Розділ 1. Поняття витрат і собівартості як економічних показників
1.1. Склад витрат
1.2. Класифікація витрат
1.3. Сутність і методи калькулювання
1.4. Види, структура та шляхи зниження собівартості продукції
Розділ 2. Облік витрат і калькуляція собівартості продукції на прикладі АПФ „Леанка”
2.1. Облік прямих і накладних витрат
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво
2.3. Облік матеріальних витрат
2.4. Облік витрат з оплати праці
2.5. Облік втрат у виробництві
2.6. Загальновиробничі витрати
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання собівартості продукції. Аналітичний і синтетичний облік вират виробництва на прикладі АПФ „Леанка”
Висновки
Список використаної літератури
-
Облік затрат і калькулювання собівартості продукції
Вступ
Розділ 1. Поняття витрат і собівартості як економічних показників
1.1. Склад витрат
1.2. Класифікація витрат
1.3. Сутність і методи калькулювання
1.4. Методика обчислення основних статей калькуляції Розділ 2. Облік витрат і калькуляція собівартості продукції
2.1. Облік прямих і накладних витрат
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво
2.3. Облік матеріальних витрат
2.4. Облік витрат з оплати праці
2.5. Облік втрат у виробництві
2.6. Загальновиробничі витрати
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання собівартості продукції
Розділ 4. Аналітичний і синтетичний облік вират виробництва. Зведений олік витрат на виробництво
Висновки
Список використаної літератури
-
Облік затрат і калькулювання собівартості продукції у торгівлі
Вступ
Розділ 1. Поняття витрат і собівартості як економічних показників
1.1. Склад витрат
1.2. Класифікація витрат
1.3. Сутність і методи калькулювання
1.4. Методика обчислення основних статей калькуляції
Розділ 2. Облік витрат і калькуляція собівартості продукції
2.1. Облік прямих і накладних витрат
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво
2.3. Облік матеріальних витрат
2.4. Облік витрат з оплати праці
2.5. Облік втрат у виробництві
2.6. Загальновиробничі витрати продукції
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання собівартості
Розділ 4. Аналітичний і синтетичний облік вират виробництва. Зведений олік витрат на виробництво
Висновки
Список використаної літератури
-
Облік готової продукції
Вступ
Розділ 1. Поняття готової продукції, витрат і собівартості як економічних показників
1.1. Характеристика готової продукції її оцінка та класифікація
1.2. Склад витрат і класифікація витрат
1.3. Сутність і методи калькулювання
1.4. Методика обчислення основних статей калькуляції
Розділ 2. Облік витрат на виробництво готової продукції
2.1. Облік прямих і накладних витрат
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво
2.3. Облік матеріальних витрат
2.4. Облік витрат з оплати праці
2.5. Облік втрат у виробництві
2.6. Загальновиробничі витрати
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання собівартості продукції
Розділ 4. Аналітичний і синтетичний облік вират виробництва. Зведений облік витрат на виробництво
Висновки
Список використаної літератури
-
Облік затрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції
План:
1. Визначення і класифікація затрат на виробництво
2. Облік загальновиробничих витрат, порядок їх розподілу і списання
3. Облік затрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції.
4. Облік затрат за елементами
5. Облік витрат операційної діяльності підприємства, які не включаються до собівартості продукції (робіт, послуг)
6. Облік витрат, не пов’язаних з операційною діяльністю підприємства.
7. Облік витрат і доходів від надзвичайних подій.
-
Методи обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємствах громадського харчування
РЕФЕРАТ 2
ВСТУП 5
РОЗДІЛ 1. Теоретичні аспекти методів обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції 8
1.1. Витрати виробництва і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) 8
1.2. Групування витрат за економічними елементами та статтями калькуляції 11
1.3. Методи калькулювання собівартості продукції 15
1.4. Організаційно-економічна характеристика ТОВ «...» 20
РОЗДІЛ 2. Методи обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємстві 26
2.1. Управлінський облік витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції 26
2.2. Фінансовий облік витрат і калькулювання собівартості продукції 35
2.3. Податковий облік витрат і калькулювання собівартості 60
2.4. Документування господарських операцій з обліку витрат 66
2.5. Шляхи вдосконалення обліку витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції 80
РОЗДІЛ 3. Організація і методика економічного аналізу та аудиту виробничих витрат та калькулювання собівартості продукції 85
3.1. Організаційно-інформаційна модель аналізу витрат та калькулювання собівартості 85
3.2. Загальний та факторний аналіз витрат на виробництво і калькуляцію собівартості продукції 90
3.3. Організація та методика аудиту витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 96
3.4. Шляхи вдосконалення організації та методики аудиту витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 107
РОЗДІЛ 4. Організація і методика економічного аналізу та аудиту виробничих витрат та калькулювання собівартості продукції з застосуванням комп’ютерних технологій 112
4.1. Постановка і характеристика задачі 112
4.2. Технологія обробки вхідної інформації 114
4.3. Характеристика вихідної інформації 118
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 121
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 125
ДОДАТОК А. Класифікація витрат на виробництво і реалізацію продукції 130
ДОДАТОК Б. Типова номенклатура статей калькуляції собівартості одиниці продукції у виробничому підприємництві 132
ДОДАТОК В. Номенклатура і зміст статей витрат на утримання і експлуатацію устаткування 134
Додаток Г. Номенклатура і зміст статей загальновиробничих витрат 135
ДОДАТОК Д. Номенклатура і зміст статей загальногосподарських витрат 137
ДОДАТОК Е. Класифікація витрат підприємств громадського харчування 140
ДОДАТОК Ж. Основні звітні показники ТОВ „...” за 2001-2003 рр. 141
ДОДАТОК З. Основні показники, які характеризують фінансовий стан ТОВ „...” 144
ДОДАТОК К. Аналіз витрат ТОВ „...” 146
-
Облік готової продукції та визначення її собівартості
Вступ.....................................................................................................................3
Розділ 1. Поняття готової продукції, витрат і собівартості як
економічних показників.......................................................................5
1.1. Характеристика готової продукції її оцінка та класифікація.........5
1.2. Склад витрат і класифікація витрат...................................................7
1.3. Сутність і методи калькулювання....................................................10
1.4. Методика обчислення основних статей калькуляції......................12
Розділ 2. Облік витрат на виробництво готової продукції..............................15
2.1. Облік прямих і накладних витрат.....................................................15
2.2. Система рахунків для обліку витрат на виробництво....................20
2.3. Облік матеріальних витрат................................................................23
2.4. Облік витрат з оплати праці..............................................................24
2.5. Облік втрат у виробництві.................................................................25
2.6. Загальновиробничі витрати...............................................................26
Розділ 3. Методи обліку витрат і калькулювання
собівартості продукції.........................................................................28
Розділ 4. Аналітичний і синтетичний облік витрат виробництва....................31
Висновки................................................................................................................34
Список використаної літератури.........................................................................36
Додатки...................................................................................................................37
-
Організація методики аудиту витрат виробництва, калькулювання собівартості продукції та його комп'ютеризація
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні основи аудиту витрат на виробництво, калькулювання собівартості продукції 5
1.1. Витрати на виробництво - важлива складова ринкових взаємовідносин суспільного виробництва 5
1.2. Мета завдання аудиту витрат на виробництво 30
Розділ 2. Організація методики аудиту витрат на виробництво, калькулювання собівартості продукції на підприємстві ТОВ „Бак Хауз” 33
2.1. Техніко-економічна характеристика виробниче господарської діяльності підприємства ТОВ „Бак Хауз” 33
2.2. Організація аудиту витрат на виробництво, калькулювання собівартості продукції 40
2.3. Методика аудиту витрат на виробництво 46
Розділ 3. Аудит витрат на виробництво та його комп'ютеризація на підприємстві ТОВ „Бак Хауз” 54
3.1. Аудит витрат на виробництво з використанням ПЕОМ 54
3.2. Заключні процедури аудиту витрат на виробництво 57
Висновок 61
Список використаної літератури 63
Додатки 65-72
-
ОЦІНКА ОБЛІКУ ВИТРАТ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ
ВСТУП 4
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ВИТРАТ ТА СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ В ОБЛІКУ 6
1.1. Економічна сутність витрат та собівартості продукції 6
1.2. Класифікація витрат та методи калькулювання собівартості продукції 12
1.3. Нормативно-правове забезпечення обліку витрат та калькулювання собівартості в Україні 20
РОЗДІЛ 2. ОЦІНКА ОБЛІКУ ВИТРАТ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ 24
2.1. Організація синтетичного та аналітичного обліку витрат 24
2.2. Аналіз існуючого методу калькулювання собівартості продукції 38
2.3. Відображення інформації про витрати у регістрах бухгалтерського обліку, фінансовій та статистичній звітності 42
РОЗДІЛ 3. ОБЛІК ВИТРАТ ТА КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА 45
3.1. Використання методів калькулювання собівартості продукції в системі управління діяльністю підприємства 45
3.2. Управління витратами та вплив на собівартість продукції 52
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 57
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 61
ДОДАТКИ 65
-
Аналіз витрат підприємства на виробництво
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. Сутність витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції 5
1.1. Сутність витрат виробництва і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) 5
1.2. Групування витрат за економічними елементами та статтями калькуляції 7
1.3. Методи калькулювання собівартості продукції 12
РОЗДІЛ 2. Методи аналізу витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції на підприємстві 17
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства 17
2.2. Організаційно-інформаційна модель аналізу витрат та калькулювання собівартості 20
2.3. Загальний та факторний аналіз витрат на виробництво і калькуляцію собівартості продукції 24
РОЗДІЛ 3. Шляхи вдосконалення організації та методики аналізу витрат на виробництво та калькуляцію собівартості продукції 30
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 37
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 40
ДОДАТОК А. Класифікація витрат на виробництво і реалізацію продукції 43
ДОДАТОК Б. Типова номенклатура статей калькуляції собівартості одиниці продукції у виробничому підприємництві 44
ДОДАТОК В. Номенклатура і зміст статей витрат на утримання і експлуатацію устаткування 45
Додаток Г. Номенклатура і зміст статей загальновиробничих витрат 46
ДОДАТОК Д. Номенклатура і зміст статей загальногосподарських витрат 47
ДОДАТОК Е. Основні звітні показники ТОВ „...” за 2001-2003 рр. 49
ДОДАТОК Ж. Основні показники, які характеризують фінансовий стан ТОВ „...” 51
ДОДАТОК К. Аналіз витрат ТОВ „...” 52
-
Облік і аналіз собівартості виробництва продукції промислового підприємства ЗАТ "Контакт - сервіс"
Зміст
1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ТА КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ 8
1.1. Визнання витрат на виробництво та їх класифікація 8
1.2. Групування витрат за економічними елементами та статтями витрат 14
1.3. Характеристика основних методів калькулювання 18
1.4 Нормативні документи, які регулюють облік витрат на виробництво продукції 24
2. ОСНОВИ ПОБУДОВИ ОБЛІКУ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ 29
2.1. Техніко-економічна характеристика ЗАТ “Контакт-сервіс” 29
2.2. Облік прямих виробничих витрат 38
2.3. Облік витрат за економічними елементами 47
2.4. Облік витрат діяльності 56
3. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ (ТА ШЛЯХИ ЇХ ЗНАЧЕННЯ) 63
3.1. Аналіз динаміки виконання бізнес-плану за показниками собівартості продукції 63
3.2. Аналіз прямих матеріальних витрат 74
3.3. Аналіз прямих витрат на оплату праці 79
3.4. Аналіз витрат на обслуговування виробництва й управління 85
3.5. Пропозиції Щодо Удосконалення Обліку Витрат На Зат “Контакт-Сервіс” Та Шляхи Зниження Собівартості Продукції 90
ВИСНОВКИ 98
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 103
Cгенерировано за 0.146246 секунд
|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів! На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
Від партнерів
загрузка...
|
|
|