Меню

Реклама

TOP реферати

Цікаве

Тема: «Звіт про проходження виробничої практики » (ID:20020)

Скачайте документ в формате MS Word*
*Полная версия представляет собой корректно оформленный текстовый документ MSWord с элементами, недоступными в html-версии (таблицы, рисунки, формулы, сноски и ссылки на литературу и т.д.)
СкачатьСкачать работу..
Объем работы:       17 стр.
Размер в архиве:   50 кб.
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Звіт про проходження виробничої практики 






Зміст








Вступ


Створення ефективного механізму функціонування сучасного підприємства ґрунтується як на відомих вітчизняній
економічній науці підходах, так і на нових елементах сучасної системи управління економікою та окремими її
галузями. Серед останніх вагоме значення має механізм фінансового управління підприємствами.

Метою роботи є дослідження особливостей фінансової діяльності підприємства. Реалізація мети дослідження
визначила таке коло розв'язуваних задач:

навести загальноекономічну характеристику об’єкта проходження виробничої практики:

провести аналіз фінансового стану підприємства;

здійснити оцінку податкової роботи на підприємстві.

Предмет і об'єкт дослідження. Предметом дослідження є фінансові відносини на вітчизняних підприємствах.
Об'єктом дослідження є виробничо-фінансова діяльність товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) „Амепан”.

У процесі дослідження використовувалися такі методи: абстрактно-логічний (теоретичні узагальнення та
формулювання висновків); статистико-економічний (дослідження й аналіз економічної ефективності функціонування
підприємства); розрахунковий, порівняльний і графічний (порівняння економічних показників ефективності
функціонування корпорацій та їх організаційних структур управління).






1. Загальноекономічна характеристика об'єкта проходження практики


Об’єктом дослідження в даній роботі виступає товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) „Амепан”.
Підприємство працює на ринку з 2002 року.

Діяльність підприємства регулюється Господарським Кодексом, Законом України «Про господарські товариства»,
установчим договором, а також іншими нормативними документами і законодавчими актами. Підприємство є
самостійним господарським суб'єктом із правами й обов'язками юридичної особи. Підприємство має право займатися
господарською діяльністю, виходячи з цілей і завдань, укладати угоди, нести відповідальність стосовно до
власних обов'язків. Підприємство діє на принципах повного господарського розрахунку, самофінансування і
самооплатності, забезпечує соціальний розвиток і стимулювання працівників за рахунок накопичених засобів, несе
повну відповідальність за результати власної господарської діяльності і виконання покладених на себе
зобов'язань перед постачальниками і споживачами, бюджетом, банками, а також перед трудовим колективом
відповідно до діючого законодавства.

Підприємство створене з метою одержання прибутку від господарської діяльності, що спрямована на поповнення
ринку товарами і послугами для максимального задоволення потреб населення і реалізації на базі одержання
прибутку соціальних і економічних інтересів засновників і членів колективу.

Підприємство створене і діє у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Майно підприємства складають основні фонди й оборотні кошти, а також інші цінності, вартість яких
відображається в балансі підприємства (див. баланс в Додатку А). Майно підприємства, включаючи внески
засновників, вироблену продукцію, отриманий дохід є виключною власністю засновників, що мають право
розпоряджатися їм самостійно, продавати чи передавати третім особам.

Джерелами формування майна підприємства є:

грошові і майнові внески засновників;

доходи, отримані від господарської діяльності, реалізації продукції і послуг;

доходи від акцій, цінних паперів, депозитних внесків і внесків у капітал інших підприємств;

кредити банків і інших кредитних організацій;

інші джерела, не заборонені чинним законодавством.

Основні напрямки діяльності підприємства:

виробництво продуктів харчування;

виробництво кисломолочної продукції;

закупівля переробка та реалізація сільськогосподарської та рибної продукції;

допомога юридичним та фізичним особам в збиранні врожаю;

роздрібна та оптова торгівля сільськогосподарською продукцією.

Основна продукція підприємства: молоко та молочні продукти.

Основний ринок збуту підприємства: м. Київ, Київська область, Вінницька область, Житомирська область,
Черкаська область.

Чисельність персоналу підприємства: 25 чоловік.

Організаційна структура підприємства наведена на рис. 1.1.


Рис. 1.1. Організаційна структура ТОВ «Амепан»

Відповідальним за фінансово-господарську діяльність підприємства є: директор, заступник директора по
комерційній діяльності та головній бухгалтер.

Завданням фінансового персоналу є пошук коштів і формування фондів та використання їх з метою отримання
максимального прибутку для підприємства.

Штатний розклад підприємства розроблений, виходячи з задач підприємства та об’ємів діяльності. Управління
підприємством покладене засновниками на виконавчого директора та головного бухгалтера, котрі безпосередньо
підлеглі засновникам.

В свою чергу, виконавчий директор керує відділами: юридичним, маркетинговим, торгівлі, кадрів, безпеки. Кожен
з цих відділів виконує свої функції.

Бухгалтерська служба, керована головним бухгалтером, ділиться на три секції: обліку товарно-матеріальних
цінностей (здійснює облік товарно-матеріальних цінностей підприємства, а також покладені обов’язки по обліку
основних засобів та нематеріальних активів).

Бухгалтер по обліку розрахункових та банківських операцій - здійснює облік грошових коштів та розрахунків з
бюджетом, поставниками і покупцями; заробітної плати, розрахунків з робітниками - (здійснює облік розрахунків
з робітниками, облік робочого часу та праці, проведення касових операцій).

В зв`язку з невеликою чисельністю працівників підприємства та обсягами виконуваної роботи, керівництво
підприємства прийняло рішення, згідно якого в штатному розкладі секторів передбачено по одному бухгалтеру,
котрі здійснюють облік згідно своїх посадових інструкцій. Головний бухгалтер узагальнює поступаючи дані і на
основі їх складає баланс та необхідну звітність.

Дана структура бухгалтерської служби на підприємстві була продиктована задачами і об`ємом виконуваної роботи
на даному підприємстві, чисельністю працівників підприємства та ступенем автоматизації та механізації праці
бухгалтерів.

Бухгалтерський облік ведеться відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів! На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.

Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.

Замовити реферат

Від партнерів

Оновлення

Реклама

Від партнерів