|
адаптогені рослини та їх значення
У нас Ви маєте можливість замовити матеріал за темою «адаптогені рослини та їх значення», або знайти вже готові матеріали, які містять певну інформацію за даним запитом
-
ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ ЯК КОРМОВІ РОСЛИНИ
ПЛАН Вступ 3 Розділ 1. Поширення та значення ефіроолійних рослин 4 Розділ 2. Ефіроолійні культури як кормові рослини 8 2.1. Соняшник 8 2.2. Льон-кудряш (Льон олійний) 11 2.3. Гірчиця 12 2.4. Озимий ріпак 13 2.5. Рицина 14 2.6. Арахіс (Земляний горіх) 16 2.7. Соя 17 2.8. Рижій 18 Розділ 3. Ефіроолійні культури в якості лікарських та харчових рослин 19 3.1. Аніс 19 3.2. Коріандр 21 3.3. Кмин 25 3.4. Фенхель 26 3.5. М`Ята 27 3.6. Лаванда 29 3.7. Шавлія мускатна 30 3.8. Кріп городній 30 Висновок 33 Література 34 >>>>
-
ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ ЯК КОРМОВІ РОСЛИНИ
ПЛАН Вступ 3 Розділ 1. Поширення та значення ефіроолійних рослин 4 Розділ 2. Ефіроолійні культури як кормові рослини 8 2.1. Соняшник 8 2.2. Льон-кудряш (Льон олійний) 11 2.3. Гірчиця 12 2.4. Озимий ріпак 13 2.5. Рицина 14 2.6. Арахіс (Земляний горіх) 16 2.7. Соя 17 2.8. Рижій 18 Розділ 3. Ефіроолійні культури в якості лікарських та харчових рослин 19 3.1. Аніс 19 3.2. Коріандр 21 3.3. Кмин 25 3.4. Фенхель 26 3.5. М`Ята 27 3.6. Лаванда 29 3.7. Шавлія мускатна 30 3.8. Кріп городній 30 Висновок 33 Література 34 >>>>
-
Зелені рослини та їх роль в ґрунтоутворенні
Зміст Вступ 3 Зелені рослини та їх роль в ґрунтоутворенні 4 Джерела рослинних решток 6 Залежність складу перегною від умов ґрунтоутворення 8 Склад перегною 10 Висновок 14 Література 15 >>>>
-
Зелені рослини та їх роль в ґрунтоутворенні
Зміст Вступ 3 Зелені рослини та їх роль в ґрунтоутворенні 4 Джерела рослинних решток 6 Залежність складу перегною від умов ґрунтоутворення 8 Склад перегною 10 Висновок 14 Література 15 >>>>
-
Адвентивна флора Чернігівської області: історія формування та сучасний стан
ЗМІСТ Вступ 3 Розділ 1. Історія вивчення адвентивної флори України та Чернігівської області 5 1.1. Поява адвентивних рослин у флорі півночі України та їх розселення 7 1.2. Адвентивні рослини та шляхи їх поширення 13 1.3. Рослинний покрив та його зміни, зумовлені господарською діяльністю як передумови появи адвентивних рослин 21 Розділ 2. Загальна характеристика адвентивних рослин 25 2.1.Особливості рослинного покриву Чернігівської області 25 2.2. Окремі відомості про адвентивні рослини 28 Експериментальна частина 31 2.3. Географічні ареали адвентивних рослин 34 2.4. Систематичний склад адвентивної флори Чернігівської області 39 Розділ 3. Значення адвентивних рослин в природі та для людини 44 3.1. Адвентивні рослини - бур`яни садів, городів……………………………..44 3.2. Використання адвентивних рослин в медицині………………………….48 3.3. Їстівні та інші корисні властивості адвентивних рослин……………….51 Розділ 4. Використання адвентивних рослин в шкільному курсі біології………………………………………………………………………..54 Висновки 55 Література 57 Додатки 60 >>>>
-
Адвентивна флора Чернігівської області: історія формування та сучасний стан
ЗМІСТ Вступ 3 Розділ 1. Історія вивчення адвентивної флори України та Чернігівської області 5 1.1. Поява адвентивних рослин у флорі півночі України та їх розселення 7 1.2. Адвентивні рослини та шляхи їх поширення 13 1.3. Рослинний покрив та його зміни, зумовлені господарською діяльністю як передумови появи адвентивних рослин 21 Розділ 2. Загальна характеристика адвентивних рослин 25 2.1.Особливості рослинного покриву Чернігівської області 25 2.2. Окремі відомості про адвентивні рослини 28 Експериментальна частина 31 2.3. Географічні ареали адвентивних рослин 34 2.4. Систематичний склад адвентивної флори Чернігівської області 39 Розділ 3. Значення адвентивних рослин в природі та для людини 44 3.1. Адвентивні рослини - бур`яни садів, городів……………………………..44 3.2. Використання адвентивних рослин в медицині………………………….48 3.3. Їстівні та інші корисні властивості адвентивних рослин……………….51 Розділ 4. Використання адвентивних рослин в шкільному курсі біології………………………………………………………………………..54 Висновки 55 Література 57 Додатки 60 >>>>
-
Еволюційний розвиток еволюційного світу
Вступ 3 1. Виникнення на планеті перших живих організмів 4 2. Поява перших багатоклітиних рослин 5 3. Перехід давніх рослин від водного до наземного способу життя 6 4. Перші голонасінні рослини 7 5. Перші покритонасінні рослини 10 6. Походження культурних рослин 11 Висновки 13 Список використаної літератури 14 >>>>
-
Екологическая группа растений, растения дня и ночи, спячка, фитофаги
ПЛАН 1. Що таке фітофаги? Який трофічний рівень вони займають в екосистемі? 2. Які рослини називаються рослинами короткого, а які довгого дня? 3. Які субцессії носять назву вторинних. Наведіть два приклади. 4. На які екологічні групи поділяються рослини за відношенням до вологи. Наведіть приклади таких рослин. 5. Які причини викликають сплячку тварин? >>>>
-
Нижчі рослини. Бактерії
1. Загальна характеристика нижчих рослин 3 2. Будова, розмноження, поширення та живлення водоростей 5 3. Морфологічні групи бактерій 11 4. Хвороботворні бактерії та боротьба з ними 20 5. Екологічне та практичне значення бактерій 21 Список літератури 23 >>>>
-
Ксерофітні рослини штучної флори
План Вступ 3 Розділ 1. Загальна характеристика ксерофітних рослин. Морфолого-біологічна характеристика ксерофітних рослин. 5 Розділ 2. Ксерофітні рослини штучної флори 8 2.1. Сукуленти як типові представники штучної ксерофітної флори 8 2.2. Опис найбільш розповсюджених ксерофітних рослин штучної флори 9 2.3. Розмноження ксерофітних рослин 16 Розділ 3. Ксерофіти штучної флори, вирощувані людиною з метою естетичного сприйняття живої природи 18 Висновки 20 Список використаних джерел 21 Додаток А Найбільш поширені види штучної ксерофітної флори 22 >>>>
-
Ксерофітні рослини штучної флори
План Вступ 3 Розділ 1. Загальна характеристика ксерофітних рослин. Морфолого-біологічна характеристика ксерофітних рослин. 5 Розділ 2. Ксерофітні рослини штучної флори 8 2.1. Сукуленти як типові представники штучної ксерофітної флори 8 2.2. Опис найбільш розповсюджених ксерофітних рослин штучної флори 9 2.3. Розмноження ксерофітних рослин 16 Розділ 3. Ксерофіти штучної флори, вирощувані людиною з метою естетичного сприйняття живої природи 18 Висновки 20 Список використаних джерел 21 Додаток А Найбільш поширені види штучної ксерофітної флори 22 >>>>
-
Дайте токсикологічну характеристику (ГДКГП, ГДКРГ, ЛПШ, клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів водойми: зважені речовини, сульфати, нітрати, аміак, нафтопродукти, хром (+6)
Зміст Завдання 1: 3 Дайте токсикологічну характеристику (ГДКГП, ГДКРГ, ЛПШ, клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів водойми: зважені речовини, сульфати, нітрати, аміак, нафтопродукти, хром (+6). Завдання 2: 7 Розрахуйте екологічний збиток та плату за забруднення водойм. Завдання 3: 9 Запропонуйте методи очистки, утилізації аміаку та сульфатів. Визначте економічний ефект. Література 12 >>>>
-
Дайте токсикологічну характеристику (ГДКГП, ГДКРГ, ЛПШ, клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів водойми: зважені речовини, сульфати, нітрати, аміак, нафтопродукти, хром (+6)
Зміст Завдання 1: 3 Дайте токсикологічну характеристику (ГДКГП, ГДКРГ, ЛПШ, клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів водойми: зважені речовини, сульфати, нітрати, аміак, нафтопродукти, хром (+6). Завдання 2: 7 Розрахуйте екологічний збиток та плату за забруднення водойм. Завдання 3: 9 Запропонуйте методи очистки, утилізації аміаку та сульфатів. Визначте економічний ефект. Література 12 >>>>
-
1. Дайте токсикологічну характеристику (ГДК р.з., ГДК м.р. ГДК с.д., клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів атмосфери: оксид азоту, кислота сірчана, сірчаний ангідрид; оксид вуглецю; аміак.
ЗМІСТ 1. Дайте токсикологічну характеристику (ГДК р.з., ГДК м.р. ГДК с.д., клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів атмосфери: оксид азоту, кислота сірчана, сірчаний ангідрид; оксид вуглецю; аміак. 2. Розрахувати екологічний збиток і плату за забруднення атмосфери 3. Запропонуйте методи очистки, утилізації від оксидів азоту та сірчаного ангідриду. Визначити екологічний ефект Література >>>>
-
1. Дайте токсикологічну характеристику (ГДК р.з., ГДК м.р. ГДК с.д., клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів атмосфери: оксид азоту, кислота сірчана, сірчаний ангідрид; оксид вуглецю; аміак.
ЗМІСТ 1. Дайте токсикологічну характеристику (ГДК р.з., ГДК м.р. ГДК с.д., клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів атмосфери: оксид азоту, кислота сірчана, сірчаний ангідрид; оксид вуглецю; аміак. 2. Розрахувати екологічний збиток і плату за забруднення атмосфери 3. Запропонуйте методи очистки, утилізації від оксидів азоту та сірчаного ангідриду. Визначити екологічний ефект Література >>>>
-
Еколого-ценотичні особливості флори медоносних рослин України
ЗМІСТ ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. СИСТЕМАТИЧНА СТРУКТУРА ФЛОРИ МЕДОНОСНИХ РОСЛИН 5 РОЗДІЛ 2. ЕКОЛОГО-ЦЕНОТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФЛОРИ МЕДОНОСНИХ РОСЛИН УКРАЇНИ 6 2.1. МЕДОНОСИ ЛІСІВ 6 2.2. МЕДОНОСИ ЛУКІВ ТА СТЕПІВ 7 2.3. МЕДОНОСИ БОЛІТ, ОРНИХ ТА ПОРУШЕНИХ ЗЕМЕЛЬ 8 2.4. МЕДОНОСИ САДІВ І ЯГІДНИКІВ 10 2.5. МЕДОНОСНІ РОСЛИНИ ПАРКІВ, ЛІСОПАРКІВ ТА ЛІСОСМУГ 10 РОЗДІЛ 3. КОНСПЕКТ ФЛОРИ НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ МЕДОНОСНИХ РОСЛИН 12 3.1. МЕДОНОСИ ЛІСІВ 12 3.2. МЕДОНОСНІ РОСЛИНИ ЛУК 15 3.3. МЕДОНОСИ БОЛІТ 20 3.4. МЕДОНОСИ САДІВ І ЯГІДНИКІВ 23 2.5. МЕДОНОСИ ПАРКІВ, ЛІСОПАРКІВ ТА ЛІСОСМУГ 25 ВИСНОВКИ 27 ЛІТЕРАТУРА 28 ДОДАТКИ 30 >>>>
-
Еколого-ценотичні особливості флори медоносних рослин України
ЗМІСТ ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. СИСТЕМАТИЧНА СТРУКТУРА ФЛОРИ МЕДОНОСНИХ РОСЛИН 5 РОЗДІЛ 2. ЕКОЛОГО-ЦЕНОТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФЛОРИ МЕДОНОСНИХ РОСЛИН УКРАЇНИ 6 2.1. МЕДОНОСИ ЛІСІВ 6 2.2. МЕДОНОСИ ЛУКІВ ТА СТЕПІВ 7 2.3. МЕДОНОСИ БОЛІТ, ОРНИХ ТА ПОРУШЕНИХ ЗЕМЕЛЬ 8 2.4. МЕДОНОСИ САДІВ І ЯГІДНИКІВ 10 2.5. МЕДОНОСНІ РОСЛИНИ ПАРКІВ, ЛІСОПАРКІВ ТА ЛІСОСМУГ 10 РОЗДІЛ 3. КОНСПЕКТ ФЛОРИ НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ МЕДОНОСНИХ РОСЛИН 12 3.1. МЕДОНОСИ ЛІСІВ 12 3.2. МЕДОНОСНІ РОСЛИНИ ЛУК 15 3.3. МЕДОНОСИ БОЛІТ 20 3.4. МЕДОНОСИ САДІВ І ЯГІДНИКІВ 23 2.5. МЕДОНОСИ ПАРКІВ, ЛІСОПАРКІВ ТА ЛІСОСМУГ 25 ВИСНОВКИ 27 ЛІТЕРАТУРА 28 ДОДАТКИ 30 >>>>
-
ФЛОРИСТИЧНІ ЦАРСТВА
ЗМІСТ I ВСТУП II ФЛОРИСТИЧНІ ЦАРСТВА 2.1 ДОЯДЕРНІ НАДЦАРСТВА 2.2 ЯДЕРНІ НАДЦАРСТВА 2.3 ЦАРСТВО РОСЛИНИ III ВИСНОВКИ IV ЛІТЕРАТУРА >>>>
-
ХАРАКТЕРИСТИКА НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ ГРИБНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
ЗМІСТ Вступ 3 РОЗДІЛ 1. ПРИРОДА І КЛАСИФІКАЦІЯ ХВОРОБ РОСЛИН 5 1.1. Поняття про хвороби рослин 5 1.2. Типи хвороб рослини 7 1.3. Класифікація хвороб 13 РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРИСТИКА НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ ГРИБНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ 15 2.1. Дубова губка 15 2.2. Трутовик справжній 16 2.3. Трутовик запашний 17 2.4. Несправжній трутовик 17 2.5. Трутовик сірчано-жовтий 18 2.6. Двоколірна губка 19 2.7. Трутовик північний 19 2.8. Березова губка 19 2.8. Панус грубий 20 2.9. Несправжній дубовий трутовик 21 РОЗДІЛ 3. ЗНАЧЕННЯ ТРУТОВИКІВ В ПРИРОДІ ТА ЗАХОДИ БОРОТЬБИ З ГРИБНИМИ ХВОРОБАМИ 22 3.1. Негативне значення трутовикових грибів 22 3.2. Позитивна роль трутовикових грибів у природі і господарській діяльності людини 24 3.3. Захист та профілактика грибних захворювань 27 РОЗДІЛ 4. ЕКСКУРСІЯ НА ТЕМУ: "ЗНАЙОМСТВО З ТРУТОВИКОВИМИ ГРИБАМИ" 34 Список грибів, які викликають захворювання деревних рослин 45 Висновок 46 Список літератури 47 Додаток 48 >>>>
-
ХАРАКТЕРИСТИКА НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ ГРИБНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
ЗМІСТ Вступ 3 РОЗДІЛ 1. ПРИРОДА І КЛАСИФІКАЦІЯ ХВОРОБ РОСЛИН 5 1.1. Поняття про хвороби рослин 5 1.2. Типи хвороб рослини 7 1.3. Класифікація хвороб 13 РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРИСТИКА НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ ГРИБНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ 15 2.1. Дубова губка 15 2.2. Трутовик справжній 16 2.3. Трутовик запашний 17 2.4. Несправжній трутовик 17 2.5. Трутовик сірчано-жовтий 18 2.6. Двоколірна губка 19 2.7. Трутовик північний 19 2.8. Березова губка 19 2.8. Панус грубий 20 2.9. Несправжній дубовий трутовик 21 РОЗДІЛ 3. ЗНАЧЕННЯ ТРУТОВИКІВ В ПРИРОДІ ТА ЗАХОДИ БОРОТЬБИ З ГРИБНИМИ ХВОРОБАМИ 22 3.1. Негативне значення трутовикових грибів 22 3.2. Позитивна роль трутовикових грибів у природі і господарській діяльності людини 24 3.3. Захист та профілактика грибних захворювань 27 РОЗДІЛ 4. ЕКСКУРСІЯ НА ТЕМУ: "ЗНАЙОМСТВО З ТРУТОВИКОВИМИ ГРИБАМИ" 34 Список грибів, які викликають захворювання деревних рослин 45 Висновок 46 Список літератури 47 Додаток 48 >>>>
-
Вищі рослини
Зміст Вступ 1. Відділ Мохи, або Мохоподібні 1.1.Загальна характеристика. 1.2. Розвиток мохів 2. Відділ Папоротеподібні 2.1. Папороті 2.2. Відділ Хвощі 2.3. Відділ Плауни 3. Відділ Голонасінні 3.1 Загальна характеристика 3.2 Розвиток сосни 4. Відділ Покритонасінні 4.1 Загальна характеристика 4.2 Розвиток покритонасінних на прикладі кукурудзи Висновок >>>>
-
Хімічні та біологічні фактори небезпек
Хімічні фактори небезпеки. 3 Загальна характеристика шкідливих хімічних речовин 3 Токсична дія шкідливих речовин на організм людини 6 Характеристика отруйних речовин 8 Біологічні фактори небезпеки. 10 Загальна характеристика біологічних об’єктів 10 Отруйні рослини 12 Отруйні тварини 12 Патогенні організми 13 Література 15 >>>>
-
Помилка та її кримінально-правове значення
Вступ 3 Розділ 1. Поняття помилки та її значення в кримінальному праві України 5 1.1. Поняття помилки в кримінальному праві України 5 1.2. Помилка та її значення для кримінальної відповідальності 10 Розділ 2. Характеристика юридичної та фактичної помилки та їх кримінально-правове значення 18 2.1. Юридична помилка та її кримінально-правове значення 18 2.2. Фактична помилка та її кримінально-правове значення 21 Висновки 26 Список джерел 28 Додатки 30 >>>>
-
Спорт і здоровя
Вступ 3 1. Поняття про здоров’я, його тлумачення та значення 4 2. Поняття і значення спорту для здоров`я 6 3. Значення спорту і рухової активності в житті людини 11 Висновки 16 Список літератури 17 >>>>
-
Дріжджі, їх значення у харчовій промисловості, побуті
Зміст 4. Дріжджі, їх значення у харчовій промисловості, побуті 3 15. Вплив вологості середовища на розвиток і біохімічну активність мікроорганізмів 8 26. Маслянокисле бродіння: збудники, умови протікання, галузі використання (хімічна реакція, збудники сировини, позитивне та негативне значення) 9 32. Мікрофлора м`яса та її походження. Мікробіологічна оцінка свіжості м`яса 13 60. Значення лікувально-профілактичного харчування. Принципи складання раціону 15 Список літератури 19 >>>>
-
Дріжджі, їх значення у харчовій промисловості, побуті
Зміст 4. Дріжджі, їх значення у харчовій промисловості, побуті 3 15. Вплив вологості середовища на розвиток і біохімічну активність мікроорганізмів 8 26. Маслянокисле бродіння: збудники, умови протікання, галузі використання (хімічна реакція, збудники сировини, позитивне та негативне значення) 9 32. Мікрофлора м`яса та її походження. Мікробіологічна оцінка свіжості м`яса 13 60. Значення лікувально-профілактичного харчування. Принципи складання раціону 15 Список літератури 19 >>>>
-
Міжнародна економіка
1. Транспортні послуги та їх значення 3 Вступ 3 1.1. Зміст та класифікація транспортних послуг 4 1.2. Значення транспортних послуг 11 Висновки 14 2. Сутність та значення міжнародного науково-технічного співробітництва 15 Вступ 15 2.1. Науково-технічна діяльність, як об`єкт міжнародного співробітництва 16 2.2. Міжнародне науково-технічне співробітництво: сутність, структура та значення 21 Висновок 27 Список використаних джерел 28 >>>>
-
Презентація PowerPoint з курсу "Я і Україна" Технологія організації спільного навчання учнів і вчителя
Найпоширенiшi нестандартнi уроки Урок-інтелектуальна розвага Урок-екскурсія Урок-подорож Урок-гра Приклади ігор для використання на уроках курсу “Я і Україна” 2 клас Ігрові технології навчання Приклади використання опорних схем на уроках Опорні схеми до уроку з курсу “Я і Україна” 3 клас: Розмноження квіткових Опорні схеми до уроку з курсу “Я і Україна” 3 клас: Тіла. Речовини. Молекули Опорні схеми до уроку з курсу “Я і Україна” 3 клас Будова рослин. Рослини живі організми. 34 слайди - презентація Microsoft PowerPoint >>>>
-
Історичне значення грецького варіанта державності
Зміст Вступ 3 1.Історичне значення грецького варіанта державності 5 2. Проблема свободи в грецькій історії 8 3. Значення грецької культурної спадщини 9 Висновки 12 Список використаної літератури 13 >>>>
-
Історичне значення грецького варіанта державності
Зміст Вступ 3 1.Історичне значення грецького варіанта державності 5 2. Проблема свободи в грецькій історії 8 3. Значення грецької культурної спадщини 9 Висновки 12 Список використаної літератури 13 >>>>
Дивитись наступні >>>
Cгенерировано за 0.008844 секунд
|
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів! На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт, або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.
|
|