-
Розробка і впровадження заходів щодо підвищення продуктивності праці персоналу
ЗМІСТ
ВСТУП...........................................................................................................
1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ПІДПРИЄМСТВІ.......................................................................................
1.1 Поняття продуктивності праці...........................................................
1.2 Значення продуктивності....................................................................
1.3 Фактори підвищення продуктивності праці.....................................
1.4 Показники та методи вимірювання продуктивності праці..............
1.5 Резерви підвищення продуктивності праці.......................................
2 АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ».....
2.1 Загальна характеристика підприємства.............................................
2.2 Рівень забезпеченості трудовими ресурсами на підприємстві........
2.3 Віддача трудових ресурсів..................................................................
2.4 Рівень та динаміка показників продуктивності праці на
підприємстві..........................................................................................
3 ЗАХОДИ ПО ПІДВИЩЕННЮ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ» .............................................................................
4 ОЦІНКА РІВНЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА
ПІДПРИЄМСТВІ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРОГРАМИ ПРОДЖЕКТ..
ВИСНОВКИ..................................................................................................
ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.....................................................
ДОДАТОК.....................................................................................................
-
Організаційні заходи щодо підвищення продуктивності праці персоналу підприємства
Вступ 3
Розділ 1. Теоретико-методологічні аспекти продуктивності праці 6
1.1. Поняття продуктивності праці 6
1.2. Продуктивність праці, показники та методи її визначення 7
1.3. Чинники та резерви зростання продуктивності праці 10
Розділ 2. Дослідження рівня продуктивності праці на ЗАТ «Радій» 16
2.1. Характеристика виробничої діяльності та основних техніко-економічних показників роботи підприємства 16
2.2. Стан підвищення продуктивності праці на підприємстві 18
Розділ 3. Проблеми та перспективи підвищення продуктивності праці на підприємстві 22
3.1. Резерви і фактори підвищення продуктивності праці 22
3.2. Пропозиції щодо підвищення продуктивності праці персоналу підприємства 25
Висновки 31
Список використаної літератури 33
Додатки 35
-
Аналіз забезпеченості підприємства робочою силою і її вплив на обсяг виробництва
ВСТУП
ВСТУП……………………………………………………………………………..3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ………………………………………...5
1.1. Значення, завдання, джерела інформації для аналізу продуктивності
праці……………………………………………………………………………5
1.2. Методика проведення аналізу продуктивності
праці………………………..............................................................................7
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ ВАТ „КОЛОМИЙСЬКА ТКАЦЬКА ФАБРИКА” ЗА 2004-2005РР………………………………………11
2.1. Економічна характеристика підприємства………………….......................11
2.2. Аналіз стану продуктивності праці на підприємстві……………………..13
2.3. Факторний аналіз продуктивності праці…………………………………..17
2.4. Резерви підвищення продуктивності праці……………………………….19
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ОБСЯГ ВИРОБНИЦТВА……………22
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ…………………………………………………..28
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………30
ДОДАТКИ
-
Шляхи зростання продуктивності праці
Вступ 3
Розділ 1. Продуктивність праці 5
1.1. Продуктивність праці: сутність і значення 5
1.2. Показники і методи вимірювання продуктивності праці 7
1.3. Фактори і резерви підвищення продуктивності праці 13
1.4. Програми управління продуктивністю праці на підприємстві 17
Розділ 2. Аналіз економічної діяльності ДП АТ «Назва» 23
2.1 Загальна характеристика підприємства 23
2. 2. Аналіз продуктивності праці ДП АТ «Назва» 25
2.3. Оцінка продуктивності праці ДП АТ «Назва» 32
Розділ 3. Шляхи зростання продуктивності праці 35
3.1. Підвищення якості робочої сили як засіб зростання продуктивності праці 35
3.2 Резерви та можливості підвищення продуктивності праці 39
Висновки 44
Список використаної літератури 46
-
АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ВАТ „МРІЯ”
ЗМІСТ
ВСТУП....................................................................................................................4
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ТА СУТНІСТЬ
ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ................................................................................6
1.1. Економічна сутність, значення і роль продуктивності праці...........6
1.2. Показники продуктивності праці та методика їх визначення..........9
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ
ВАТ „МРІЯ”...........................................................................................................17
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства...............17
2.2. Аналіз рівня та динаміки продуктивності праці на підприємстві...21
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ
НА ПІДПРИЄМСТВІ............................................................................................27
ВИСНОВКИ...........................................................................................................31
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.............................................................33
ДОДАТКИ
-
СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ
ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ - ОСНОВНИЙ ФАКТОР ЗРОСТАНЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА 6
1.1. Суть та основні шляхи зростання продуктивності праці 6
1.2. Показники продуктивності праці в сільському господарстві 9
1.3. Показники продуктивності праці в тваринництві 17
РОЗДІЛ 2. СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ 23
2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 23
2.2. Рівень та динаміка продуктивності праці 30
2.3. Фактори продуктивності праці та шляхи підвищення 33
РОЗДІЛ 3. ДИНАМІКА ТА КОРЕЛЯЦІЙНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 35
3.1. Динаміка виробництва валової продукції тваринництва на одного працівника, зайнятого в тваринництві 35
3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці в тваринництві від енергоозброєності праці і рівня спеціалізації виробництва 41
РОЗДІЛ 4. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 45
ВИСНОВКИ 48
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 50
ДОДАТКИ 52
-
Шляхи підвищення продуктивності праці на підприємстві
ВСТУП 3
РОЗДІЛ I. ТЕОРЕТИЧНІ ТА МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ 7
1.1. Поняття та значення продуктивності праці для підвищення конкурентоспроможності підприємства 7
1.2. Методи визначення продуктивності праці 23
1.3. Фактори та резерви підвищення продуктивності 32
Висновки до РОЗДІЛУ I 44
РОЗДІЛ II. АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ „...” 46
2.1. Загальна характеристика підприємства 46
2.2. Аналіз виробленої та реалізованої продукції 52
2.3. Аналіз використання ресурсів підприємства 55
2.4. Аналіз фінансового стану підприємства 65
2.5. Аналіз прибутковості та рентабельності ТОВ „...” 77
2.6. Організація охорони праці на підприємстві 80
РОЗДІЛ III. АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ТОВ „...” 94
3.1. Аналіз кадрового потенціалу ТОВ „...” 94
3.2. Аналіз оплати праці на підприємстві 100
3.3. Аналіз продуктивності праці підприємства 104
3.4. Визначення факторів забезпечення продуктивності праці на ТОВ „...” 110
Висновки до РОЗДІЛУ III. 115
РОЗДІЛ IV. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ТОВ „...” 117
4.1. Навчання та підвищення кваліфікації як шлях підвищення продуктивності праці 117
4.2. Інноваційні технології в вирішенні проблем продуктивності 123
4.3. Соціально-психологічні аспекти продуктивності праці 129
Висновки до РОЗДІЛУ IV. 135
ВИСНОВКИ 136
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 141
ДОДАТОК А 147
-
Резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання за сучасних умов господарювання
ЗМІСТ
Вступ 3
1. Продуктивність праці та методи її вимірювання 5
1.1. Визначення продуктивності праці 5
1.2. Показники та методи вимірювання продуктивності праці 10
2. Управління продуктивністю праці 13
2.1. Сутність управління продуктивністю праці 13
2.2. Планування продуктивності праці 14
3. Резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання 18
3.1. Резерви та динаміка підвищення продуктивності праці персоналу 18
3.2. Нові методи підвищення продуктивності праці на підприємствах, в установах, організаціях, галузях економіки 24
Висновки 32
Список використаних джерел 34
Мета роботи. Мета курсової роботи полягає у розкритті теоретичних аспектів, методичних підходів та обгрунтовуванні резервів підвищення продуктивності праці та шляхів їх використання.
Об'єктом дослідження є теорія і практика використання праці та її продуктивність.
Предметом дослідження є резерви підвищення продуктивності праці та шляхи їх використання за сучасних умов господарювання.
-
Аналіз продуктивності праці та оцінка факторів, що її визначають
Вступ 3
Розділ 1. Продуктивність праці в системі діяльності підприємства 5
1.1. Продуктивність праці: економічна сутність, поняття і механізм розрахунку 5
1.2. Методичні підходи до оцінки продуктивності праці на підприємстві 6
Розділ 2. Аналіз продуктивності праці та оцінка факторів, що її визначають на підприємстві ТОВ "Укрбудтехнологія" 12
2.1. Методи визначення продуктивності праці на підприємстві 12
2.2. Аналіз продуктивності праці на підприємстві ТОВ "Укрбудтехнологія" 14
2.3. Використання методів планування продуктивності праці на підприємстві 24
Розділ 3. Шляхи удосконалення продуктивності праці на підприємстві 29
Висновки та пропозиції 42
Список використаної літератури 46
-
Аналіз продуктивності праці працівників підприємства (об'єднання)(по окремих категоріях персоналу)
ВСТУП 3 Розділ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ КОМПЛЕКСНОГО АНАЛІЗУ І ОБҐРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ 5 1.1. СУТЬ ТА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ 5 1.2. ПРИЧИНИ ТА ФАКТОРИ, ЩО ВИЗНАЧАЮТЬ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ 8 1.3. МЕТОДИ ВИМІРЮВАННЯ ТА АНАЛІЗУ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ 11 Розділ 2. АНАЛІЗ РІВНЯ ВИКОРИСТАННЯ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ ВАТ «ЧЕКСІЛ» 17 2.1. АНАЛІЗ ОСНОВНИХ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 17 2.2. АНАЛІЗ РІВНЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ 27 2.3. АНАЛІЗ СТАНУ І ВИКОРИСТАННЯ ОСНОВНИХ ФОНДІВ І ВИРОБНИЧИХ ПОТУЖНОСТЕЙ 32 2.4. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ 35 РОЗДІЛ 3. РЕЗЕРВИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ 37 ВИСНОВКИ 45 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 48
-
Аналіз сучасного рівня продуктивності праці досліджуваного господарства
Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Наукові основи продуктивності праці і основні напрями її підвищення у сільськогосподарському виробництві 5
1.1. Економічна суть продуктивності праці і роль в підвищенні ефективності сільськогосподарського виробництва 5
1.2. Показники продуктивності праці в сільському господарстві та методика їх визначення 7
Розділ 2. Аналіз сучасного рівня продуктивності праці досліджуваного господарства 18
2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 18
2.2. Показники продуктивності праці 23
2.3. Фактори продуктивності праці в сільськогосподарському виробництві 26
Розділ 3. Динаміка та кореляційний аналіз продуктивності праці в сільському господарстві 28
3.1. Динаміка виробництва валової продукції сільського господарства на одного працівника, зайнятого в сільському господарстві 28
3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці від енергоозброєності та фондоозброєності 33
Розділ 4. Шляхи підвищення продуктивності праці в сільськогосподарському підприємстві 37
Висновки 39
Список використаних джерел 41
Додатки 43