1. Оптимізаціяексплуатаційноїпрограмиготелю 3
2. Фактори, що впливають на рівеньваловогодоходу в підприємстваххарчування 8
Список використаної літератури 12
1. Оптимізаціяексплуатаційноїпрограмиготелю 3
2. Фактори, що впливають на рівеньваловогодоходу в підприємстваххарчування 7
3. Задача 13
Розрахуйте суму амортизаційних відрахувань по турфірмі на основі наведених даних:...
Список літератури 14
1. Оптимізаціяексплуатаційноїпрограмиготелю 3
2.Фактори, що впливають на рівеньваловогодоходу в підприемствах харчування 9
Список використаної літератури 20
1. Оптимізаціяексплуатаційноїпрограмиготелю 3
2. Фактори, що впливають на рівеньваловогодоходу в підприємстваххарчування 8
Завдання 11
1. Розрахуйте показники фондовіддачі, фондоємності та фондооснащеності основних фондів, а також їх рентабельність, якщо:
а) обсяг виробничих послуг протягом року становив - 500 (млн. грв.);
б) первісна (балансова) вартість основних фондів - 2500 (млн. грв.);
в) середньоспискова чисельність працівників - 120 чол.;
г) прибуток (доход) підприємства - 150 (млн. грв.);
д) середньорічна вартість основних фондів - 100, 7 (млн. грв.)
ТЕОРЕТИЧНЕ ЗАВДАННЯ
Характеристика експлуатаційноїпрограмиготелю та порядок її економічного обґрунтування.
ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ
На основі даних експертної оцінки 2 проектів будівництва готельного ресторану (А та Б) визначити менш ризикований проект. Вихідні дані:
Проект А:
Ймовірність результату Сума можливого обсягу доходу, тис. грн.
0,10 0,20 0,40 0,20 0,10 2000
2200
2900
2600
2400
Проект Б:
0,15
0,30
0,40 0,15 1900
2300
2600
2000
ТЕСТОВЕ ЗАВДАННЯ
1. Якщо ціна на послугу нееластичної о попиту зросла з 5 до 8 ум.гр.од., то обсяг валовогодоходуготелю за інших рівних умов:
1. скоротиться
2. зросте
3. залишиться без змін
2. Потенційну виробничу потужність засобів розміщення в готельно-ресторанному бізнесі характеризує показник:
1. кількість місць в господарстві
2. кількість днів роботи підприємства
3. загальна площа підприємства
3. Умовно-постійні витрати готелю не включають:
1. витрати по інкасації виручки
2. витрати на прискорену амортизацію основних засобів
3. витрати на утримання будівель і споруд
4. Швидкість обороту коштів в підприємствах готельно-ресторанного бізнесу характеризує:
1. кількість оборотів середнього розміру оборотних коштів за певний період часу
2. тривалість одного обороту середнього розміру оборотних коштів в днях за певний період часу
3. обсяг оборотних коштів, необхідний для безперебійної роботи підприємства впродовж певного періоду часу
5. Який з видів поточних витрат не відноситься на собівартість послуг?
1. на державне соціальне страхування
2. на обов'язкове медичне страхування
3. на соціальний розвиток колективу
6. Який з факторів, що впливає на собівартість послуги харчування гостей готелю, є постійним і не залежить від підприємства?
1. загальний обсяг наданих послуг готелем
2. рівень продуктивності праці працівників готелю
3. темпи інфляції на енергетичні ресурси
7. Який з видів прибутків готельного комплексу відображає його розмір з урахуванням темпів інфляції?
1. бухгалтерський
2. економічний
3. реальний
8. Як визначається показник рентабельності поточних витрат підприємств готельно-ресторанного бізнесу?
1. Р = Валовий прибуток х100/Загальні поточні витрати
2. Р = Загальні поточні витрати х 100/Валовий прибуток
3. Р = Валовий прибуток х 100/Середньорічна вартість основних засобів
9. Середній рівень використання місць для помешкання в номерному фонді підприємств готельно-ресторанного бізнесу за визначений період часу .характеризується за допомогою показника:
1. Середній коефіцієнт оборотності одного місця
2. процент завантаження готелю
3. кількість місць в експлуатації
4. середня тривалість перебування одного гостя
10. Розмір якого з фінансових фондів готелю повинен становити не менше 25% статутного фонду?
1. амортизаційний фонд
2. резервний фонд
3. фонд виробничого розвитку
Література
Вступ 2
1. Витрати виробництва і прибуток 3
1.1. Поняття „витрати виробництва”, їх характеристика з позицій трудової теорії вартості (К. Маркса). Підходи до трактування витрат виробництва сучасною економічною теорією 3
1.2. Вартісна форма витрат виробництва суспільства та витрат виробництва підприємства. Поняття „собівартість”. Структура й шляхи зниження 9
1.3. Економічна природа і суть прибутку. Маса і норма прибутку. Фактори, що впливають на норму прибутку 12
2. Сутність і методи обчислення національного доходу. Дайте визначення понять „виробленого” і „використаного” національного доходу. Назвіть фактори, що впливають на зростання національного доходу 16
3. У чому полягає об`єктивна необхідність інтеграції економіки України у світове господарство? 25
Висновки 29
Список використаних джерел 31
1. Оцінка виконання плану собівартості продукції (послуг) 3
2. Класифікація та характеристика резервів підвищення ефективності праці робітників туристичних підприємств 8
Задача 13
Визначити відхилення фактичної суми валовогодоходу від планової та встановити вплив на нього зміни обсягу товарообороту та середнього рівня валовогодоходу. У розрахунках використати наступні дані:…
Список використаної літератури 14
Вступ
1.Хімічний склад і харчова цінність плодів о овочів кі використовуються як сировина для консервів дитячого харчування.
2.Технологічна схема виробництва пюре і соків дитячого харчування
3.Фактори, які впливають на якість плодоовочевих при виробництві
4.Стабільність якості плодоовочевих консервів при зберіганні.Вплив температури
5.Класифікація і асортимент консервів для дитячого харчування
Висновок
План
Вступ. 3
1. Поняття витрат виробництва, прибутку і валовогодоходу. 4
1.1. Прибуток підприємства, його визначення. 4
1.2. Втрати виробництва. 4
1.3. Поняття валовогодоходу та валового прибутку. 6
2. Класифікація витрат на виробництво та планування собівартості. 7
2.1. Класифікація витрат на виробництво. 7
2.2. Методи калькулювання собівартості продукції. 8
3. Шляхи пониження витрат на виробництво продукції. 13
4. Ефективність діяльності підприємств харчової промисловості. 18
Висновок. 25
Список використаної літератури. 27
Cгенерировано за 0.177733 секунд
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт,
або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.