Вступ 3
1. Оксид азоту: хімічні властивості, біологічна роль, взаємодія з іншими сполуками 4
2. Ферменти синтезу NO. Класифікація, структура (молекулярні особливості ізоформ), регуляція активності 7
3. Методи визначення NO і NOS в патогенезі виразкової хвороби шлунку 20
Висновок 24
Література 25
1. Дайте токсикологічну характеристику (ГДК р.з., ГДК м.р. ГДК с.д., клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів атмосфери: оксид азоту, кислота сірчана, сірчаний ангідрид; оксид вуглецю; аміак.
2. Розрахувати екологічний збиток і плату за забруднення атмосфери
3. Запропонуйте методи очистки, утилізації від оксидів азоту та сірчаного ангідриду. Визначити екологічний ефект
Література
1. Дайте токсикологічну характеристику (ГДК р.з., ГДК м.р. ГДК с.д., клас небезпеки, вплив на людину і рослини) вказаних забруднювачів атмосфери: оксид азоту, кислота сірчана, сірчаний ангідрид; оксид вуглецю; аміак.
2. Розрахувати екологічний збиток і плату за забруднення атмосфери
3. Запропонуйте методи очистки, утилізації від оксидів азоту та сірчаного ангідриду. Визначити екологічний ефект
Література
1. Хімія та екологія.
2. Загальна характеристика підгрупи карбону.
2.1. Карбон в природі та промисловості.
2.2. Хімічні та фізичні властивості карбону.
2.3. Сполуки вуглецю.
3. Силіцій ( Si ).
3.1. Силіцій в природі та промисловості. Добування.
3.2. Фізичні та хімічні властивості силіцію.
3.3. Сполуки силіцію.
3.4. Використання.
4. Германій ( Ge )
4.1. Добування германію.
4.2. Фізичні та хімічні властивості германію
4.3. Використання германію.
5. Олово ( Станум Sn ).
5.1. Добування олова
5.2. Фізичні та хімічні властивості олова
5.3. Використання олова.
6. Плюмбум ( Pb )
6.1. Добування плюмбуму
6.2. Фізичні та хімічні властивості плюмбуму
6.3. Використання плюмбуму.
І. Вступ.
ІІ. Основна частина.
1. Класифікація галогенопохідних вуглеводнів.
2. Моногалогеноалкани.
а) Номенклатура;
б) Ізомерія
в) Методи добування
г) Фізичні властивості
д) Хімічні властивості
3. Дигалогенопохідні алкани.
4. Полігалогенпохідні алкани.
5. Галогенпохідні ненасичених вуглеводнів.
а) Методи одержання
б) Хімічні властивості
ІІІ. Висновок.
ІV. Література.
10. Сучасні уявлення про структуру білків 3
12. Класифікація білків 5
21. Денатурація та дегідратація білків. Використання цих явищ у технології приготування їжі і виробництва продовольчих товарів 6
40. Хімічна будова і біологічна роль полісахаридів 8
45. Обмін вуглеводів. Перетравлення у шлунково-кишковому тракті 14
54. Нейтральні жири і вільні жирні кислоти, їх біологічна роль 17
63. Фактори емульгування ліпідів в організмі людини, біологічна роль цього процесу 19
72. Біосинтез жирів 20
Література 26
10. Сучасні уявлення про структуру білків 3
12. Класифікація білків 5
21. Денатурація та дегідратація білків. Використання цих явищ у технології приготування їжі і виробництва продовольчих товарів 6
40. Хімічна будова і біологічна роль полісахаридів 8
45. Обмін вуглеводів. Перетравлення у шлунково-кишковому тракті 14
54. Нейтральні жири і вільні жирні кислоти, їх біологічна роль 17
63. Фактори емульгування ліпідів в організмі людини, біологічна роль цього процесу 19
72. Біосинтез жирів 20
Література 26
Зміст
Розділ 1. Класифікація S - елементів за електронною будовою
1.1. Загальна характеристика лужних металів
1.2. Загальна характеристика лужноземельних металів
Розділ 2. S - елементи в природі. Ізотопний склад S - елементів
2.1. Лужні метали в природі. Ізотопний склад лужних металів. Добування лужних металів
2.2. Лужноземельні метали в природі. Ізотопний склад лужноземельних металів. Добування лужноземельних металів
Розділ 3. Фізичні і хімічні властивості S - елементів
3.1. Фізичні і хімічні властивості лужних металів
3.2. Фізичні і хімічні властивості лужноземельних металів
Розділ 4. Найхарактерніші представники S - елементів
4.1. Лужні метали Натрій і Калій
4.2. Лужноземельні метали Магній і Кальцій
Розділ 5. Застосування S - елементів та їх сполук
5.1. Застосування лужних металів та їх сполук
5.2. Застосування лужноземельних металів та їх сполук
Розділ 6. Аварія на ЧАЕС та її вплив на екологічну ситуацію в Україні
Розділ 7. Роль хімії у вирішенні проблеми зниження впливу на довкілля
негативних наслідків від аварії, що сталась на Чорнобильській АЕС
1) Класифікація білків за фізико-хімічними властивостями, характеристика протеїнів. 3
2) Поняття про ферменти як білкові речовини, що мають каталітичні властивості. 3
3) Фотофосфорилювання, циклічне та нециклічне фосфорилювання. 4
4) Фізико-хімічні властивості білків, розчинність білків, поняття ізоелектричної точки білків. 5
5) Властивості ферментів, їх відмінності від неорганічних каталізаторів. 7
6) Ацетил-КоА як центральний метаболіт у процесі розкладу і синтезу жирних кислот. 9
7) Будова і властивості моносахаридів природного походження, механізм утворення меланоїдинів, їх роль у різних галузях АПК. 9
8) Гідролази, загальна характеристика основних підкласів. 13
9) Хімізм та енергетика спиртового бродіння, його значення в харчовій промисловості. 14
Список використаної літератури 16
Cгенерировано за 0.152015 секунд
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт,
або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.