ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 5
1.1. Класифікація та основні характеристики в закладахресторанногогосподарства 5
1.2. Сутність комплексу послуг, що надають заклади харчування 8
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 12
2.1. Аналіз методів і форм обслуговування 12
2.2. Аналіз меню, карти вин, класів та планів обслуговування туристів 16
2.3. Аналіз організації харчування іноземних туристів 29
РОЗДІЛ 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ 37
3.1. Пропозиції щодо вивчення іноземного досвіду 37
3.2. Пропозиції щодо використання в туризмі закладів харчування відкритої мережі 41
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 46
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 51
ДОДАТКИ 53
ЗМІСТ
Вступ 3
1. ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 5
1.1. Принципи організації харчуваннятуристів 5
1.2. Організація роботи служби харчування 7
2. ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА „БРАТИСЛАВА” 11
2.1. Управлінсько-економічна характеристика ГК „Братислава” та ресторану як його складової 11
2.2. Аналіз обслуговування туристів в ресторані „Братислава” 18
3. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 26
3.1. Напрямки розвитку галузі громадського харчування 26
3.2. Підвищення ефективності послуг харчування в ресторані „Братислава” 34
Висновки і пропозиції 43
Література 45
Додатки 46-54
Метою даної роботи є визначення стану та рівня розвитку організації обслуговування прийомів підприємств ресторанногогосподарства на теоретичному та практичному рівнях.
Завданням даної роботи є дослідження організації та контролю обслуговування туристів в ресторані.
Об’єктом дослідження є ресторан "Братислава".
Предметом дослідження виступає організація та контроль обслуговування туристів в ресторані "Братислава".
Основними методами дослідження можна визначити аналіз, синтез, порівняння, спостереження та інші.
ВСТУП 3
І. ХАРАКТЕРИСТИКА ТИПІВ ЗАКЛАДІВ В РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ 5
1.1. Класифікація закладів ресторанногогосподарства 5
1.2. Характеристика комплексу послуг закладів ресторанногогосподарства 10
1.3. Вимоги до закладів ресторанногогосподарства 14
ІІ. ФУНКЦІЯ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 17
2.1. Характеристика методів і форм обслуговування 17
2.2. Меню, види меню, карти вин 19
2.3. Класи та плани обслуговування туристів 22
2.4. Спеціальні форми харчування, що використовують в туристичній практиці 33
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 37
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 39
ДОДАТКИ 41
ВСТУП 3
1. ЕТНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАРОДУ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ 5
1.1. Формування національної кухні Великобританії та фактори, що впливають на її формування 5
1.2. Характеристика та аналіз туристичного потоку в Україну туристів з Великобританії 9
2. ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ З ВЕЛИКОБРИТАНІЇ В УКРАЇНІ 16
2.1. Національні смаки та особливості національного харчуваннятуристів з Великобританії 16
2.2. Національна українська кухня, як база харчування для туристів з Великобританії 19
2.3. Національна туристична кухня, як предмет туристичного інтересу і пропозиції для туристів з Великобританії 21
2.4. Організація харчуваннятуристів з Великобританії в закладахресторанногогосподарства м. Києва 25
ВИСНОВКИ 28
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 30-36
Вступ 3
І. Етнічні особливості народу Японії 6
1.1. Формування національної кухні Японії та фактори які вплинули на її формування 6
1.2. Характеристика та аналіз туристичного потоку в Україну туристів з Японії 10
ІІ. Особливостіхарчуваннятуристів з Японії в Україні 13
2.1. Національні смаки та особливості національного харчуваннятуристів з Японії 13
2.2. Національна українська кухня, як база харчуваннятуристів з Японії 19
2.3. Національна українська кухня, як предмет туристичного інтересу і пропозиції для туристів з Японії 23
2.4. Організація харчуваннятуристів з Японії в закладахресторанногогосподарства м. Києва 25
Висновки 32
Список використаних джерел 34
Додатки 37
ВСТУП 3
1. ЕТНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАРОДУ УГОРЩИНИ 5
1.1. Формування національної кухні Угорщини та фактори, що впливають на її формування 5
1.2. Характеристика та аналіз туристичного потоку в Україну туристів з Угорщини 8
2. ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ З УГОРЩИНИ В УКРАЇНІ 14
2.1. Національні смаки та особливості національного харчуваннятуристів з Угорщини 14
2.2. Національна українська кухня, як база харчування для туристів з Угорщини 16
2.3. Національна українська кухня, як предмет туристичного інтересу і пропозиції для туристів з Угорщини 22
2.4. Організація харчуваннятуристів з Угорщини в закладахресторанногогосподарства м. Києва 26
ВИСНОВКИ 29
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 31
ДОДАТКИ 33-40
Вступ 3
1. Етнічні особливості народу Великобританії 5
1.1 Формування національної кухні Великобританії та фактори, що вплинули на її формування 5
1.2 Характеристика та аналіз туристичного потоку в Україну туристів з Великобританії 11
2. Особливостіхарчуваннятуристів з Великобританії в Україні 14
2.1. Національні смаки та особливості національного харчуваннятуристів з Великобританії 14
2.2. Національна Українська кухня, як база харчування для туристів з Великобританії 17
2.3. Національна Українська кухня, як предмет туристичного інтересу і пропозиції для туристів з Великобританії 26
2.4. Організація харчуваннятуристів з Великобританії в закладахресторанногогосподарства м. Києва 28
Висновок 30
Список використаних джерел 32
Додатки 33-34
ВСТУП 3
І. ЕТНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАРОДУ ПОЛЬЩІ 6
1.1. Формування національної кухні Польщі та фактори, що вплинули на її формування 6
1.2. Характеристика та аналіз туристичного потоку в Україну туристів з Польщі 8
ІІ. ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ З ПОЛЬЩІ В УКРАЇНІ 15
2.1. Національні смаки та особливості національного харчуваннятуристів з Польщі 15
2.2. Національна українська кухня, як база харчування для туристів з Польщі 17
2.3. Національна українська кухня, як предмет туристичного інтересу і пропозиції для туристів з Польщі 23
2.4. Організація харчуваннятуристів з Польщі в закладахресторанногогосподарства м. Києва 26
ВИСНОВКИ 29
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ТА ДЖЕРЕЛ 31
ДОДАТКИ 33
ВСТУП 3
І. ЕТНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАРОДУ ГРУЗІЇ 5
1.1. Формування національної кухні Грузії та фактори, що вплинули на її формування 5
1.2. Характеристика та аналіз туристичного потоку в Україну туристів з Грузії 7
ІІ. ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧУВАННЯ ТУРИСТІВ З ГРУЗІЇ В УКРАЇНІ 12
2.1. Національні смаки та особливості національного харчуваннятуристів з Грузії 12
2.2. Національна українська кухня, як база харчування для туристів з Грузії 16
2.3. Національна українська кухня, як предмет туристичного інтересу і пропозиції для туристів з Грузії 25
2.4. Організація харчуваннятуристів з Грузії в закладахресторанногогосподарства м. Києва 28
ВИСНОВКИ 31
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ТА ДЖЕРЕЛ 32
ДОДАТКИ 34-38
Вступ 3
1. Етнічні особливості народу Швейцарії та Австрії. 5
1.1. Формування національної кухні Швейцарії та Австрії, фактори, які вплинули на її формування. 5
1.2. Характеристика та аналіз туристичного потоку в Україну туристів зі Швейцарії та Австрії. 9
2. Особливостіхарчуваннятуристів зі Швейцарії та Австрії в Україні. 13
2.1. Національні смаки і особливості національного харчуваннятуристів зі Швейцарії та Австрії. 13
2.2. Національна українська кухня як база харчування для туристів зі Швейцарії та Австрії. 18
2.3. Національна українська кухня, як предмет туристичного інтересу і пропозиції для туристів зі Швейцарії та Австрії. 27
2.4. Організація харчуваннятуристів зі Швейцарії та Австрії в закладахресторанногогосподарства м. Київ. 29
Висновки 32
Список використаної літератури та джерел 34
Додатки 36
ЗМІСТ
1. Загальна характеристика матеріально-технічної бази для організації процесу обслуговування 3
2. Підготування приміщень для споживачів 5
3. Організація процесу самообслуговування 7
4. Організація процесу обслуговування споживачів офіціантами в закладахресторанногогосподарства 9
5. Класифікація бенкетів і прийомів 13
6. Організація надання послуг з кейтерингу 13
7. Принципи роботи закладів швидкого обслуговування 16
8. Особливості обслуговування в барах 17
9. Організація обслуговування іноземних туристів у закладахресторанногогосподарства 18
10. Порядок надання послуг з харчування в загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах 20
Список використаної літератури 24
Cгенерировано за 0.168498 секунд
Наша колекція рефератів містить понад 60 тис. учбових матеріалів!
На сайті «Рефсмаркет» Ви можете скористатись системою пошуку готових робіт,
або отримати допомогу з підготовки нового реферату практично з будь-якого предмету.
Нам вдячні мільйони студентів ВУЗів України, Росії та країн СНД. Ми не потребуємо зайвої реклами, наша репутація та популярність говорять за себе.