-
Принципи раціональної організації виробничого процесу. Особливості їх застосування в сучасних умовах
Вступ 3
1.1. Системно-інтеграційне моделювання сучасного підприємства 6
1.1. Аналіз виробничого процесу як основи конкурентоспроможності підприємства 6
1.2. Склад виробничого процесу 9
1.3. Напрямки організації виробничого процесу 15
2. Організаційно-економічне значення принципів раціональної організації виробничого процесу 23
2.1. Основні принципи раціональної організації виробничого процесу 23
2.2. Принцип ритмічності 24
2.3. Принцип спеціалізації 24
2.4. Принцип прямоточності 25
2.5. Принцип пропорційності 25
2.5. Принцип паралельності 26
2.7. Принцип безперервності 26
2.8. Принцип автоматичності 26
2.9. Принцип гнучкісті 27
3. Організаційно-економічне забезпечення інноваційної діяльності підприємства 29
3.1. Управління реалізацією інновацій 29
3.2. Фінансове забезпечення інноваційного розвитку 34
3.3. Форми і методи підвищення ефективності інноваційної діяльності на промислових підприємствах 36
Висновки 43
Література 47
Метою роботи є узагальнення теоретичних положень та методичних підходів до визначення сутності процесу раціональної організації виробничого процесу та адаптації підприємства та змін зовнішнього середовища, тобто процесу реалізації однієї із основних його властивостей як системи, визначення змісту управління цим процесом і обґрунтування рекомендацій щодо його удосконалення.
Об'єктом дослідження є принципм раціональної організації виробничого процесу та адаптації підприємства до змін зовнішнього середовища в умовах ринкової трансформації.
Предметом дослідження є теоретичні та прикладні засади ефективного управління процесом раціональної організації виробництва промислових підприємств до ринкових умов господарювання на прикладі ВАТ "Слов'янський крейдовапняний завод"
-
КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ КРАЇНИ В МІЖНАРОДНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ СУПЕРНИЦТВІ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ КРАЇНИ В МІЖНАРОДНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ СУПЕРНИЦТВІ 6
1.1. ТЕОРІЯ ПОРІВНЯЛЬНИХ ПЕРЕВАГ 6
1.2. ТЕОРІЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ 15
1.3. СПІЛЬНІ І ВІДМІННІ РИСИ КОНКУРЕНТНИХ І ПОРІВНЯЛЬНИХ ПЕРЕВАГ 18
РОЗДІЛ 2. ОСНОВНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ 21
2.1. ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ТЕОРІЇ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ 21
2.2. ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ 23
2.3. ВИДИ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ КРАЇНИ 27
РОЗДІЛ 3. ХАРАКТЕРИСТИКА КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ УКРАЇНИ 33
3.1. АНАЛІЗ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ УКРАЇНИ 33
3.2. ПЕРСПЕКТИВИ І ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ 38
ВИСНОВКИ 42
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 46
-
Розвиток національних конкурентних переваг економіки України
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ 6
1.1. Сутність та поняття порівняльних переваг 6
1.2. Поняття конкурентних переваг та їх зв’язок з порівняльними перевагами 9
1.3. Види конкурентних переваг 12
РОЗДІЛ 2. ОСНОВНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ТА ОЦІНКИ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ КРАЇНИ 18
2.1. Методологічні основи оцінки конкурентних переваг національної економіки 18
2.2. Основні показники конкурентоспроможності національної економіки 22
2.3. Основні заходи зі стимулювання розвитку конкурентних переваг 25
РОЗДІЛ 3. ВИЗНАЧЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ 31
3.1. Основні джерела конкурентних переваг економіки України 31
3.2. Перспективи розвитку конкурентних переваг економіки України 36
ВИСНОВКИ 40
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 43
ДОДАТКИ 46
-
Стратегічні фактори конкурентних переваг
Зміст
Вступ 3
1 Сутність конкурентних переваг підприємства 4
2 Стратегічні фактори конкурентних переваг 6
2.1 Створення конкурентних переваг 6
2.2 Утримання переваг 10
Висновки 15
Використана література 16
-
Стратегічні фактори конкурентних переваг
Зміст
Вступ 3
1 Сутність конкурентних переваг підприємства 4
2 Стратегічні фактори конкурентних переваг 6
2.1 Створення конкурентних переваг 6
2.2 Утримання переваг 10
Висновки 15
Використана література 16
-
Організація виробничого процесу у часі та просторі
Вступ 3
Розділ 1. Теоретичні аспекти організації виробничого процесу у часі та просторі 5
1.1. Поняття та класифікація виробничого процесу в операційній системі підприємства 5
1.2. Основні принципи організації виробничого процесу на підприємстві 5
1.3. Сутність організації виробничого процесу у часі та просторі 9
Розділ 2. Методологічні відходи до організації виробничого процесу 22
2.1. Методи аналізу організації виробничого процесу 22
2.2. Моделювання виробництва процесів у часі та просторі 22
Розділ 3. Практика організації виробничого процесу на прикладі "підприємство" 41
3.1. Загальна характеристика господарської діяльності підприємства 41
3.2. Оцінка технологічного циклу виробничої діяльності підприємства 41
3.3. Аналіз організації виробничого процесу 49
3.4. Фактори впливу на ефективність організації виробничого процесу у часі та просторі 58
Розділ 4. Підвищення ефективності організації виробничого процесу на прикладі "підприємство" 63
4.1. Заходи що до підвищення ефективності організації виробничого процесу на підприємстві 63
4.2. Модель управління та організації вдосконалення виробничого процесу підприємства 70
ВИСНОВКИ 80
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 85
ДОДАТКИ 87
-
Стратегія досягнення конкурентних переваг шляхом лідирування за низькою вартістю цін продукту
План
Вступ. 3
1. Загальна характеристика стратегії досягнення конкурентних переваг шляхом лідирування за низькою вартістю цін продукту. 4
2. Переваги й недоліки стратегії досягнення конкурентних переваг шляхом лідирування за низькою вартістю цін продукту. 8
Висновок. 12
Використана література. 13
-
Формування конкурентних переваг підприємства.
Формування конкурентних переваг підприємства. 1
2. Загальна економічна характеристика ТОВ "..." 2
Здійснимо економічну характеристику ТОВ "...". 3
3. Ідентифікація та визначення напрямків формування конкурентних переваг ТОВ "..." 15
Таблиця 3.1 16
Визначення рівня конкурентних переваг ТОВ «... 16
Конкурент 16
Аудиторська фірма «...» 16
Якість 16
Параметри 16
Розмір ціни 17
ВИСНОВКИ 22
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 24
ДОДАТКИ 26
-
Оцінка конкурентних позицій туристичного підприємства на регіональному ринку послуг
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПОЗИЦІЙ ПІДПРИЄМСТВ 5
1.1. Сутність та основні характеристики конкурентних переваг підприємств 5
1.2. Взаємозв’язок конкурентних переваг та конкурентної позиції підприємства 8
1.3. Персонал як важлива конкурентна перевага підприємства ресторанного господарства 10
РОЗДІЛ 2. ОЦІНКА КОНКУРЕНТНИХ ПОЗИЦІЙ РЕСТОРАНУ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РИНКУ 13
2.1. Загальна характеристика ресторану 13
2.2. Аналз конкурентного середовища ресторану 15
2.3. Оцінка конкурентних позицій ресторану СП ТОВ „Назва” 21
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПОЗИЦІЙ РЕСТОРАНУ СП ТОВ «Назва» 25
3.1. Заходи підвищення конкурентних позицій ресторану СП ТОВ «Назва» 25
3.2. Оцінка запропонованих заходів 28
ВИСНОВКИ 31
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 36
ДОДАТКИ 40
-
Принципи раціональної організації виробничого процесу
Зміст
ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА 3
1. Принципи раціональної організації виробничого процесу 3
2. Методи аналізу затрат робочого часу. 4
3. Економічне значення і способи скорочення виробничого циклу. 6
4. Поняття виробничої інфраструктури її роль та значення. 8
5. Характеристика, структура та задачі експлуатації енергогосподарства. 11
6. Організаційні особливості складського господарства, складські операції. 13
ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ 1 15
Задача 1. 15
Задача 2 17
ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ 2 20
Аналіз організації виробництва на ВАТ "Чернігівавтодеталь" 20
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 23
-
Принципи раціональної організації виробничого процесу
Зміст
ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА 3
1. Принципи раціональної організації виробничого процесу 3
2. Методи аналізу затрат робочого часу. 4
3. Економічне значення і способи скорочення виробничого циклу. 6
4. Поняття виробничої інфраструктури її роль та значення. 8
5. Характеристика, структура та задачі експлуатації енергогосподарства. 11
6. Організаційні особливості складського господарства, складські операції. 13
ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ 1 15
Задача 1. 15
Задача 2 17
ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ 2 20
Аналіз організації виробництва на ВАТ "Чернігівавтодеталь" 20
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 23