-
Удосконалення організації праці на робочому місці діючого підприємства
Зміст
Вступ. 3
1. Характеристика сучасного підприємства. 5
1.1. Види та цілі діяльності підприємства. 5
1.2. Напрямки діяльності підприємства. 8
2.Структура підприємства, її види. 11
2.1.Визначення організаційної структури підприємства. 11
2.2. Загальна характеристика організаційних структур управління. 16
2.3. Характеристика персоналу підприємства. 20
2.3. Оцінка роботи персоналу підприємства (фірми). 24
2.4. Організація праці робітника на робочому місці. 27
3. Розробка та удосконалення організації праці на робочому місці на прикладі конкретного підприємства. 29
3.1. Характеристика підприємства, організація праці на якому аналізується. 29
3.2. Розробка організації праці економіста фінансового відділу в складі проекту створення нового підприємства. 30
3.3. Удосконалення організації праці інженера із складання кошторису діючого підприємства. 33
Висновок. 36
Література. 38
ДОДАТОК 1.ДОЛЖНОСТНАЯ ИНСТРУКЦИЯ ЭКОНОМИСТА ПО ФИНАНСОВОЙ РАБОТЕ 40
ДОДАТОК 2. ДОЛЖНОСТНАЯ ИНСТРУКЦИЯ ИНЖЕНЕРА – СМЕТЧИКА II КАТЕГОРИИ 43
ДОДАТОК 3. ДОЛЖНОСТНАЯ ИНСТРУКЦИЯ ИНЖЕНЕРА – СМЕТЧИКА II КАТЕГОРИИ 46
Практична частина курсової роботи охоплює період дії структурних підрозділів підприємства, що аналізуємо (ЗАТ «Трест – Добаскоксохимремонт») за 2005рік.
Теоретичною основою для виконання курсової роботи послужили такі джерела: Господарський Кодекс України, «Економіка підприємства» за ред.. С.Ф. Подкропивного (2001), «Менеджмент персоналу» Мурашко М.І. (2006) , Тарифно – кваліфікаційний довідник, періодичні видання з питань організації виробництва (Наприклад: газета «Праця та зарплата», журнал «Справ очник кадровика»)
-
Аналіз та розробка заходів з охорони праці для конкретного робочого місця на підприємстві
ВСТУП 3
1. Вибір робочого місця спеціаліста 5
2. Аналіз розумів праці на обраному робочому місці 5
3. Розробка конкретних заходів з охорони праці що покращують умови праці на даному робочому місці 7
4. Заходи з пожежної безпеки в приміщені 8
5. Відображення питань з охорони праці в колективному договорі підприємства 11
6. Планування робіт з охорони праці на даному підприємстві 12
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 14
-
Контрольна з БЖД
ВСТУП 2
ЧИННИКИ ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ВИРОБНИЧИЙ МІКРОКЛІМАТ 2
ТЕМПЕРАТУРА ПОВІТРЯ ТА УМОВИ ПРАЦІ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ 5
ВИСНОВОК 7
ЛІТЕРАТУРА 8
-
Контрольна з охорони праці
1. ОРГАНІЗАЦІЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ 3
2. АНАЛІЗ УМОВ ПРАЦІ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ 8
3. РОЗРАХУВАТИ ШТУЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ У ПРИМІЩЕННІ, ДЕ ЗНАХОДИТЬСЯ РОБОЧЕ МІСЦЕ 10
4. ПІЛЬГИ ТА КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ВАЖКУ РОБОТУ ТА РОБОТУ В ШКІДЛИВИХ УМОВАХ 11
5. ВИМІРЮВАННЯ СВІТЛОТЕХНІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ 12
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 14
-
ОРГАНІЗАЦІЯ ПРАЦІ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ
Зміст
1. Організація праці на робочому місці 3
2. Порядок проведення евакуації людей з приміщень та будівель 4
3. Причини враження електричним струмом на виробництві та основні заходи захисту 5
Література 15
-
ОРГАНІЗАЦІЯ ПРАЦІ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ
Зміст
1. Організація праці на робочому місці 3
2. Порядок проведення евакуації людей з приміщень та будівель 4
3. Причини враження електричним струмом на виробництві та основні заходи захисту 5
Література 15
-
Організація нормування праці на виробництві (на будівництві)
ВСТУП 3
1 РЕГУЛЮВАННЯ РОБОЧОГО ЧАСУ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ 5
1.1 Режим праці та відпочинку 5
1.2 Сутність нормування праці та його значення 6
1.3 Об єкти нормування праці 7
1.4 Норми затрат праці 12
2 ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ НОРМУВАННЯ ПРАЦІ В БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМТВАХ 15
2.1 Коротка характеристика будівельного підприємства 15
2.2 Оцінка стану трудових ресурсів 18
3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ НОМУВННЯ ПРАЦІ В БУДІВНИЦТВІ 29
ВИСНОВКИ 34
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 38
-
Організація праці персоналу підприємств готельного господарства (на прикладі будь-якого готелю)
ВСТУП 3
РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ У ГОТЕЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВІ 6
1.1. Особливості та принципи організації праці у готельному господарстві 6
1.2. Форми і системи оплати праці 9
1.3. Підходи до оцінки ефективності організації праці у готельному господарстві 11
РОЗДІЛ ІІ. АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ В ГОТЕЛІ ТОВ ГОТЕЛЬ "Назва" 14
2.1. Організаційна характеристика ТОВ готель "Назва" 14
2.2. Аналіз організації праці в обслуговуючих підрозділах 25
2.3. Оцінка ефективності організації праці 37
РОЗДІЛ ІІІ. НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ В ТОВ ГОТЕЛЬ "Назва" 41
3.1. Пропозиції щодо удосконалення режиму праці і відпочинку працівників готелю 41
3.2. Розробка програми удосконалення організації праці на плановий період 44
3.3. Оцінка ефективності запланованих заходів 51
ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 56
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 60
ДОДАТКИ 62
-
Організація управлінської праці та основні напрямки її вдосконалення
Вступ 3
1. Особливості організації управлінської праці на підприємстві 5
1.1 Поняття і економічне значення організації управлінської праці 5
1.2 Сутність та основні етапи планування праці менеджера 8
1.3 Основні аспекти стимулювання управлінських кадрів на підприємствах ресторанного господарства 10
2. Оцінка організації управлінської праці в ресторанному господарстві 14
2.1 Аналіз системи планування праці керівників підприємства 14
2.2 Оцінка системи стимулювання управлінських працівників в ресторанному господарстві 21
3.Рекомендації щодо удосконалення організації управлінської праці в ресторанному господарстві 25
3.1 Удосконалення системи планування праці менеджера 25
3.2 Обгрунтування основних напрямів удосконалення системи стимулювання менеджера на піприємстві 29
Висновки 34
Список використаної літератури 36
-
Охорона праці в галузі
1. Місце, роль, функціональні обов'язки керівника підприємства і його служб, інженерно-технічних працівників, кожного працівника в системі 3
2. Вплив факторів виробничого середовища у робочому місці водія (повітря робочої зони, шумового клімату, освітлення, вібрації, випромінювань) на функціонування організму і його систем в процесі праці. 11
3. Загальні вимоги до систем, що працюють під тиском 18
Література 25